featured

Sevgililer Gününe Yalnız Girmek İstemeyenlere ‘Vasıl Duası’ ‘Sevdiğine Kavuşma Duası’ ile Niyet Ettim 14 Şubata Yalnız Girmemeye!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazır Sevgililer Günü yaklaşıyorken bu özel güne sevdiğinizle girmek istersiniz. Peki ya sevdiğinize kavuşamıyorsanız, Vasıl duası tam size göre!

‘Vasıl duası’ bir diğer anlamıyla ‘sevdiğine kavuşma duası’ olarak bilinen bu dua, anlam itibariyle sevdiğine kavuşmak isteyenlerin okuduğu bir duadır.

İçten ve oluruna uygun edilen bu duanın kabulünü elbette biz bilemeyiz.. Ancak inançlı olanların en azından yalnızlığından kurtulmak adına başvurabileceği bir yöntem.

Ayrılık sonrası sevdiğine kavuşması duası olabildiği gibi hiç beraber olunmayan ancak sevdiğiniz insanla ilk defa bir araya gelebilmek için de edebileceğiniz bir dua.

İşte 14 şubat öncesi ‘Vasıl duası’ yani ‘sevdiğine kavuşma duası’!

2/7

Vasıl Duası Nedir? Neden Bu Dua Okunmalı?

Vasıl Duası Nedir? Neden Bu Dua Okunmalı?

Şüphesiz inananlar için istek ve dileklerin yerine getirilmesi adına yapılabilecek en güzel şey dua. Saf duygularınızla yaradana dua etmek sizi hem iyi hissettirecek hem de doğru bir yola sokacak.

Sevdiğiniz ve sizin adınıza hayırlıysa beraber olacağınız kişi için de dualara yönelebilirsiniz. Birçok din adamı tarafından Vasıl duası bunun için uygun görülmektedir.

Eğer sevdiğinizden ayrıysanız ve onunla kavuşmak istiyorsanız bu dua ile Allah’tan yardım isteyebilir, duygularınızı en temiz şekilde ortaya koyabilirsiniz. İşe bu dua ‘sevgiliye kavuşma duası’ olarak edeceğiniz en güzel örnek!

3/7

Vasıl Duası Ne Kadar Okunmalı?

Vasıl Duası Ne Kadar Okunmalı?

Vasıl duası için yani sevgiliye kavuşma duası adına en az 7 günlük okuma yapılması öneriliyor. Kuran-ı Kerim’de sayıların anlam ve önemleri bulunuyor. Buna bağlı olarak bazı duaların belirli sayılarda mutlaka okunması gerektiği vurgulanıyor.

Sevdiğine kavuşma duası için de en az 7 günlük art arda okuma yapılması verilen tavsiyeler arasında. Elbette siz bu süreyi uzatarak duanızı istediğiniz her saat diliminde yapabilirsiniz.

4/7

Vasıl Duası Nasıl Okunur?

Vasıl Duası Nasıl Okunur?

Üç ayrı aşamadan oluşan bu sevgiliye kavuşma duası için tek tek ilerleme sağlamalısınız. İlk olarak Ya Vedud esmasını nida etmeli daha sonra Duha suresini okuyarak duanızı başlatmalısınız.

İkinci aşamada Ya Cami esmasına nida ettikten sonra Ala suresini okumalısınız. Ya Cami, toplayıp bir araya getiren birlik oluşturan anlamına gelir.

Son aşamada Ya Mucid esmasını nida ederek İnşirah suresini okuyup duasını tamamlayın. Allah kabul etsin, inşallah!

5/7

Ya Vedud Esması

Ya Vedud Esması

Vedduha. Velleyli iza seca. Ma vedde’ake rabbüke ve ma kala. Ve lel’ahıretü hayrün leke minel’ula. Ve lesevfe yu’tıyke rabbüke feterda. Elem yecidke yetiymen feava. Ve vecedeke dallen feheda. Ve vecedeke ‘ailen feağna. Femmel yetiyme fela takher. Ve emmessaile fela tenher. Ve emma binı’meti rabbike fehaddis.

6/7

Ya Cami Esması

Ya Cami Esması

Sebbihısme rabbikel’a’la. Elleziy haleka fesevva.Velleziy kaddere feheda. Velleziy ahrecelmer’a. Fece’alehu ğusaen ahva. Senukriüke fela tensa.İlla maşaallahü innehu ya’lemülcehre ve ma yahfa. Ve nüyessirüke lil yüsra.

Fezekkir in nefe’atizzikra. Seyezzekkerü men yahşa. Ve yetecen nebühel’eşka. Elleziy yaslennarel kübra. Sümme la yemütü fiyha ve la yahya. Kad efleha men tezekka.Ve zekeresme rabbihi fesalla. Bel tü’sirunel hayateddünya. Vel’ahıretü hayrün ve ebka. İnne haza lefissuhufel’ula. Suhufi ibrahiyme ve musa.

7/7

Ya Mucib Esması

Ya Mucib Esması

Elem neşrah leke sadrek. Ve vada’na ‘anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa’na leke zikreke. Feinne me’al’usri yüsren. İnne me’al’usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!