featured

Sezaryen İzi Geçer mi? Sezaryen İzi Ne Zaman ve Nasıl Geçer?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sezaryen izi geçer mi?’ sorusu doğum öncesi ve sonrasında kadınlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alır. Sezaryen doğum izi konusunda günümüzde hala devam eden kaygılar mevcuttur. Bu kaygıları gebelik çatlağı da takip etmektedir. 

Tercih ya da sağlık problemlerinden dolayı olarak sezaryen olmuş annelerin sezaryen dikiş izi geçirme yöntemleri konusunda araştırma yapmaları oldukça normal.

Ancak burada uzmanlar tarafından öncelik bebeğin ve annenin sağlığı olarak vurgulanıyor. Her şeyden önce sağlığa dikkat edilmeli sonrasında sezaryen izi geçer mi araştırmaları yapılmalı.

YouTube video

Hatta dilerseniz sezaryen doğum izi konusunda doktorunuzdan da öneriler alabilirsiniz. Böylece alanında uzman insandan yardım almış olursunuz.

Sezaryen izi geçer mi? Sezaryen izi nasıl geçer? Sezaryen izi kaç ayda iyileşir? İşte sezaryen doğum izi konusunda tüm merak edilen sorular…

Sezaryen Doğumda Karında İz Kalır mı?

Sezaryen doğum izi geçmişten günümüze kadınlar arasında sık sık konuşulan bir konudur. Ameliyat esnasında kadının bikini bölgesine yakın olarak açılan kesi izleri ameliyat sonrası çoğunlukla kalıcıdır.

Ancak geçmişten günümüze tıp dünyasında oluşturulan gelişmeler en azından sezaryen doğum izi konusunda bazı değişimlere yol açmıştır.

İlk zamanlarda doğum esnasında dikey açılı kesiler yapılmaktaydı. Bu durum daha büyük alanda ve daha görünür bir estetik problemine yol açıyordu. Çoğu zaman bu cerrahi yöntemde ve o zamanın koşullarında  sezaryen izi geçer mi sorusu olumsuz yanıtlanıyordu.

Daha sonralarda doktorlarında hastaların estetik kaygılarını gidermek amacıyla bikini bölgesinde yatay şekilde kesiler oluşturuldu.

Oluşturulan bu yatay izlerin daha az görünüm sağlamasına yol açtı ancak yine de anne adayları tarafından ciddi bir sezaryen dikiş izi kaygısı oluşuyordu.

Son dönemlerde estetik dikiş olarak adlandırılan özel bir yöntem geliştirildi. Estetik dikişlerin zamanla kendisini toparlama hızı daha fazlaydı. Görünüm açısından normal dikişlere nazaran çok daha silik bir görüntü kalması hedeflendi.

Oluşturulan tüm cerrahi yöntemlerde az ya da çok sezaryen sonrası doğumda karında iz kaldığını söylemek mümkün. Peki sezaryen izi geçer mi?

Sezaryen İzi Geçer mi?

Genel olarak incelendiğinde sezaryen izi geçer mi sorularına hitaben yapılabilecek bazı yöntemler bulunuyor. Uygulanan bu yöntemlerin kimi anneler üzerinde olumlu sonuçlar yarattığını söylemek mümkün.

Bilinenin aksine sezaryen dikiş dizinin geçmesi amacıyla sadece doğum sonrası taktikler bulunmuyor. Doktor kontrolünde doğum öncesi yapılacak bazı uygulamalarda dikiş izinin kısa sürede toparlanmasına yardımcı olacaktır.

Sezaryen İzi Nasıl Geçer? Sezaryen Dikiş İzi Nasıl Geçer?

Sezaryen izi geçer mi sorusunun cevabından sonra elbette merak edilen bir diğer başlık sezaryen dikiş izi nasıl geçer konusundadır.

Uygulanabilecek yöntemler kişinin sorumluluğu ve tercihi kapsamında değişiklik göstermekle birlikte bazıları uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

İşte sezaryen izleri geçirmek konusunda etkili olan bazı yöntemler…

1- Doğuma Birkaç Ay Kala Protein Tüketimini Arttırmak

Protein tüketimi yara ve benzeri durumların çabuk toparlanmasında oldukça etkilidir. Kişinin vücudunda ne kadar protein miktarı varsa buna bağlı olarak yaraların iyileşme süresi artacaktır.

Doğum sonrası izlerin iyileşmesi için protein tüketimini doğum yapmadan önce arttırmanız işe yarar. Bu yüzden doktor gözetimi altında olmak şartıyla geçmişe nazaran daha fazla proteinli besinler alabilirsiniz.

Böylece sezaryen izleri normal şartlarda hangi hızla iyileşecekse daha iyi bir seviyede hız kazanacaktır. İstemediğiniz sezaryen izlerinin de oluşmasının böylece önüne geçebilirsiniz.

2- Sezaryen Dikiş İzi Geçmesi için Bol Su Tüketimi

Su içmek sadece sezaryen doğum izi için değil aynı zamanda genel sağlıklı bir hamilelik için şart olan unsurlardan birisidir.

Doktorlara yönelteceğiniz sezaryen izi geçer mi sorusu karşısında takviye olarak doğum öncesi ve sonrası bol su tüketmeniz gerektiği yönünde uyarı ile karşılaşabilirsiniz.

Su içmenin herhangi bir zararı olmadığı gibi hem ameliyat izleriniz hem de böbrek sağlığınız için oldukça iyi gelecektir.

Gün içinde 1.5-2  litre civarında su içmeye mutlaka özen göstermelisiniz.

3- Sezaryen Dikiş İzi Kremi Kullanabilirsiniz | Sezaryen İzi Kalmaması için Krem Kullanımı

Doktorlar tarafından da zaman zaman sezaryen dikiş izi kalmaması amacıyla kremler önerilmektedir. En bilinen kremlerin arasında Contractubex jel bulunuyor.

Contractubex sezaryen izi konusunda bazı forum tartışmalarında da belirtildiği üzere doktor önerisi olabiliyor. Yalnız kendi doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.

Bahsedilen bu krem normal şartlarda da leke ve kalıcı izler için kullanılmaktadır. Kullanım öncesi doktorunuzun yönergelerini izleyerek hareket ederseniz faydalarını görebilirsiniz.

Contractubex Sezaryen İzi Geçirmesi için Nasıl Kullanılmalı?

Contractubex jelin sezaryen izleri konusunda etkili olabilmesi için ameliyat sonrası çok geçmeden kullanılması gerekir. Doktor tarafından artık kullanabilirsin, onayı aldıktan hemen sonra anne tarafından düzenli uygulama yapılmalıdır. Ameliyat sonrası uzun süre geçtiği zaman etkisini krem yitirecektir.

4- Ünlülerin Sezaryen İzleri Geçirmede Kullandığı Yöntem Lazer Tedavisi

Lazer tedavisi ile başta sezaryen izi geçer mi sorularınız kadar diğer yaralanmalara bağlı olarak oluşan izlerin geçirilmesine yanıt bulabilirsiniz.

Uzmanlar tarafından uygulanan lazer tedavisi ile sezaryen doğum izi kaygılarınız son bulabilir. İşlemlerin kişi üzerinde ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Tüm bunlarla birlikte ortalama olarak 1-4 seans içerisinde ameliyat izlerinizin geçmişe nazaran daha iyi forma geldiğini siz de görebilirsiniz.

5- Sezaryen İzi Geçer mi| Skar Revizyon Cerrahi İşlemi

Cerrahi işlemlerden birisi de skar revizyonu olarak bilinir. Yara izlerinin daha belirsiz hale gelmesi amacıyla uzun bir süredir kullanılmaktadır.

Doktorunuz tarafından uygun görüldüğü müddetçe belirli bir zaman diliminde revizyon uygulamasını yaptırabilirsiniz.

İz kalan alan cerrahi yöntemle alınarak daha uygun, belirsiz dikişler atılır. Ancak uygulamayı yaptırabilmek için doğumdan sonra en az 1 sene geçmiş olması gerekiyor.

Sezaryen İzi Ne Zaman Geçer? Sezaryen Dikiş İzi Kırmızı Görünümü Ne Zaman Ortadan Kalkar?

Uygulayacağınız yöntemlere göre hem ‘Sezaryen izi geçer mi?’ hem de ‘Sezaryen izi ne zaman geçer?’ soruları değişiklik gösterecektir.

Başta beslenme konusunda dikkat ettiğiniz takdirde uygulayacağınız diğer yöntemlerin de etkililiğinin artacağını söylemek gerekir.

Bununla birlikte estetik anlamda uygulanacak uygun görülen diğer yöntemlerin de düzenli uygulanması, doktor gözetiminde olması da alacağınız sonuçların süresini azaltacaktır.

Burada belirtilmesi gereken asıl husus, izlerin geçme sürecinde sabırlı olmak gerektiğidir. Kısa sürede diliş izlerinin kaybolması mümkün değildir.

Tüm Bunların Yanı Sıra Sezaryen İzi Kaç Ayda İyileşir? Sezaryen Estetik Dikiş Ne Zaman İyileşir?

Sezaryen izlerinin geçmesinden önce vücutta oluşan sezaryen dikişlerinin iyileşmesi gerekir. Başlangıçta yara formatında oluşan bu alanın uzun bir süre anneleri zorladığı bilinmektedir.

Elbette kişiden kişiye değişen bir toparlanma hızı olacaktır. Ancak aylar geçmesine rağmen sezaryen dikişinin olduğu alanda ağrı, sızı yaşandığı biliniyor.

Annelerin doktor gözetiminde kontrollerini yaptırması ve talimatlara uyması yaranın daha çabuk kendini toparlanmasını sağlayacaktır.

Doğum sonrası ciddi bir süre geçmesine rağmen yine de şiddetli ağrı yaşıyorsanız bir uzmana görünmenizde fayda var.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!