featured

Sezaryen mi Daha Sağlıklı Normal Doğum mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğum evresinde olan hemen her kadından duyduğumuz soruların başında, Sezaryen mi daha sağlıklı normal doğum mu? Sorusu geliyor. Henüz hamile olmayan kadınlar bile genel olarak sezaryen mi normal doğum mu korkuyorum, sezaryen mi normal mi diye diye düşünmeden edemiyor. Anne adaylarının ve bebeklerin sağlık durumlarına göre değişebilen bu olgu, doğum için oldukça önem arz ediyor.

Sezaryen mi yoksa Normal Doğum mu?

Sezaryen mi yoksa Normal Doğum mu
Anne adaylarının, doğum yaklaştıkça daha çok strese ve endişeye kapılmasına neden olan bu sorun doğum anına kadar kadınların kafasını kurcalamaktadır. Doğumun sezaryen mi normal doğum mu olacağı hususu ise anne adayının kemik yapısı, gebeliğin gelişim durumu, doğumun nasıl başlayacağı, doğumun gidişatı ve anne adayının önceki doğumları gibi birçok duruma göre belirlenmektedir.
Bu kararın hekime bırakılması en doğru tutum olacaktır. Hekimlere göre her zaman ilk yöntem normal doğum olmalı ve mecbur olmadıkça sezaryen doğum tercih edilmemelidir. Sezaryen ve Normal Doğum Arasındaki Farklar nelerdir? Sezaryen mi normal doğum mu korkuyorum diyen kadınlar için aslında sezaryen doğru bir karar olmayabilir. en önemli durum, normal doğumun sezaryene göre çok daha sağlıklı olduğudur.

Sezaryen ve Normal Doğum Arasındaki Farklar

Sezaryen ve Normal Doğum Arasındaki Farklar
“Sezaryen ve Normal Doğum Arasındaki Farklar nelerdir? Hangisi daha sağlıklıdır?” sorusunun cevabı Hekimlere göre normal doğumdur. Peki, normal doğumun avantajları nelerdir?

Öncelikle normal doğum acılı ve sancılı bir süreç olsa bile doğum sonrasında kadınlar bebeklerine kendileri bakabildiği gibi dikişleri olsa bile duş alabilir ve herhangi bir kısıtlama yaşamak zorunda kalmayabilirler.
Normal doğumdan sonra kadınlar, ideal kilosuna dönmesi ve spora başlaması daha kolay olmaktadır.
Bebeğin emmeyi öğrenme süreci normal doğumdan sonra daha da hızlı ilerlemektedir.
Normal doğumda sezaryendeki gibi kan kaybı, enfeksiyon ve pıhtı atma riski yok denecek kadar azdır.
Normal doğumda karın içi yapışıklıklar oluşmamaktadır.
Normal doğumdan sonra kadınların iyileşme süreci çok daha hızlıdır. Çünkü normal doğumun gerçekleştirilmesi daha kolaydır ve anne adayına herhangi bir dikiş atılmak zorunda kalınmamaktadır. Dolayısıyla sezaryen mi normal mi diye soranlar için en doğru yöntem ve en sağlıklı yöntem normal doğumdur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!