featured

Sıcaklardan Bunalmaya Son! Sony Giyilebilir Klima Reon Pocket’ı Satışa Sundu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sony tarafından geliştirilen ve vücut ısısını 5 dereceye kadar düşürebilen giyilebilir klima Reon Pocket nihayet satışa sunuldu. Dolu şarj ile 4 saat süreyle soğutma yapabilen cihaz geçtiğimiz senelerde duyurulmuştu.

Teknoloji dünyası her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle giyilebilir teknolojiye duyulan ilgi ve teknoloji şirketlerinin bu ilgiyi dikkate alarak geliştirmeler yapması, heyecan verici ürünlere sahne oluyor. Bu ürünlerden birini Sony, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na yetiştireceğinin sözünü vermişti. Fakat dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeni ile bu olimpiyat iptal edildi. Yine de Sony sözünü tuttu ve dünyanın ilk giyilebilir kliması olan Reon Pocket cihazını satışa sundu.

Son yılların en kavurucu yaz aylarını yaşayan insanlar için bu haber serinletici bir etki yaptı. İlk duyurusu yapıldığı tarihten beri zaten büyük bir heyecan ile bekleniyordu. Nihayet beklemeler sonuç verdi ve sıcak günlerde vücudu serinletecek giyilebilir teknoloji satışa sunuldu.

Kullanımı Çok Kolay

Akıllı telefon ile yönetilecek olan cihaz, vücudunuzu 5 dereceye kadar soğutabilecek. Bu sayede kavurucu sıcaklar sizleri asla rahatsız edemeyecek. Tişörtte bulunacak gizli cep içerisine konacak olan cihaz, aynı buzdolabı sistemi gibi temas ettiği bölgenin sıcaklığını emerek dışarı üfleyecek.

YouTube video

Sıcaklığı dışarı atma sisteminde fan görev alıyor. Sıcaklığı hapseden fan daha sonra o sıcaklığı vücudun dışına üflüyor. Bu sayede vücut ısısı düşürülmüş oluyor ve serin serin gezebiliyorsunuz. Cihazın hissedilebilir derecede bir soğutma işlemi yaptığı belirtiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=C56zONHJryk

Giyilebilir klima Reon Pocket, akıllı telefonlar ile kontrol edilebiliyor. Telefonlara yüklenecek olan bir uygulama sayesinde aktif hale getirilip, sıcaklık seviyesi düşürülüp, yükseltilebiliyor. Hem İOS hem de Android uyumlu olarak çalışıyor. Kullanıcılar dilerse manuel olarak da sıcaklık ayarını yapabiliyor.

Ürün hakkında verilen bilgilere göre kış aylarında belli bir miktarda ısıtma işlevi de görecek. Bu sayede yaz aylarının sıcağından koruduğu gibi kış aylarının soğuğunda da içinizi ısıtacak bir sıcaklık verecek. Soğuk havalarda üşüme problemi ortadan kalkacak.

Giyilebilir Klima Reon Pocket Ne Kadar?

Sony tarafından üretilen ve satışa sunulan giyilebilir teknolojinin fiyatı 120 Dolar olarak belirlendi. Cihazı satın alanlar eğer cihaza uygun bir tişörte sahipseler 20 Dolar para iadesi yapılacak ve ürünü 100 Dolara almış olacaklar.

YouTube video

Cihazın gün içindeki kullanım süresi kullanacağınız soğutma seviyesine göre değişmektedir. Yüksek soğutma ve düşük soğutma arasında enerji tüketimi farklı olmaktadır. Normal kullanım süresi 2 ile 4 saat arasında değişmektedir. Şarjı boş bir giyilebilir klima Reon Pocket şarjı 2 saat gibi bir sürede tam olarak dolabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!