featured

Şifa Deposu Bu İçecekler Sayesinde, Kilo Verebilirsiniz | İşte Sağlığınızı Olumlu Yönde Etkileyecek 8 Farklı İçecek Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şifa deposu bazı içecekler sayesinde metabolizmanızı hızlandırabilir, kilo verme sürecinizi destekleyebilirsiniz. İşte detaylar…

Metabolizmanın hızlı çalışması oldukça önemli kavramlar arasında yer alıyor. Çünkü metabolizma hızlı çalıştığında besinler daha hızlı sindiriliyor ve vücuttan uzaklaştırılıyor. Bunun yanı sıra yağ yakımı daha hızlı olduğu için kişiler daha fit kalabiliyor. Herkesin metabolizması hızlı çalışmasa da, dışarıdan bazı içeceklerle metabolizmanın çalışmasını hızlandırabilmek mümkün! Nasıl mı? İşte bu içeceklerle…

1- Salatalık Suyu

1- Salatalık Suyu

Salatalığın toksin ve ödem attırıcı özelliğinin bulunduğunu bilmeyeniniz yoktur. Salatalıkla yapılan bu detoks suyu sayesinde yalnızca bir haftada tüm ödemlerinizden kurtulabilirsiniz. Bunun için bir salatalığı küçük küçük doğramanız, içerisine limon dilimlemeniz ve 2 litre su içerisine atmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz bir parça maydanoz ve bir çay kaşığı zencefil rendesi de ekleyebilirsiniz.

2- Misket Limonlu Su

2- Misket Limonlu Su

Her sabah limonlu su içmek, yağların yakımını hızlandırmakta ve kilo verim sürecini hızlandırmaktadır. Ayrıca limon suyu içerdiği zengin C vitamini sayesinde, bağışıklık sisteminizi de güçlendirecektir. Bunun için 2 litre su içerisine 2 adet limonu ekleyin. Dilerseniz içerisine 1 kabuk tarçın ekleyerek, suyunuzu daha tatlı bir hale getirebilirsiniz.

3- Ekinezya Çayı

3- Ekinezya Çayı

Ekinezya çayı yalnızca metabolizma hızlandırılmasında değil, depresyon ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik hastalıkların ortadan kaldırılmasında etkilidir. Ekinezya çayı her sabah soğuk ya sıcak şekilde tüketilebilecektir. Bu çay özellikle kuru ada çayı ile karıştırıldıktan sonra demlendiğinde sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki yaratacaktır. 1 kaşık ekinezya ile 1 kaşık adaçayını, kaynamış suya ekleyin. Daha sonra 10 dakika demledikten sonra sıcak ya da soğuk şekilde tüketebilirsiniz.

4- Elmalı Detoks Suyu

4- Elmalı Detoks Suyu

Elma hem midenin korunması hem de yağ yakımının hızlandırılmasında oldukça etkili bir meyvedir. Sabah kahvaltıda açken elmalı detoks suyu tükettiğinizde kısa bir sürede ödeminizin tamamını atabilirsiniz. Elmalı detoks suyu için 1 elmayı rendeleyin. Daha sonra içerisine badem unu, süzme yoğurt, bal ve tarçın ilavesi yapın. Tüm malzemeleri harmanladıktan sonra blenderdan çekin ve içime hazır bir hale getirin.

6- Badem Sütü ve Avokado Detoksu

6- Badem Sütü ve Avokado Detoksu

İçerdiği sağlıklı yağ sayesinde diyette mutlaka tüketilmesi önerilen avokadonun en çok tercih edilen formu detoks sularıdır. Badem sütü ise diğer sütlere oranla daha kolay sindirilmekte ve daha fazla enerji sağlamaktadır. Bu lezzetli ve pratik detoks suyu için 350 ml badem sütünü bir kaba ekleyin. İçerisine bir avokadonun yarısını ezerek ekleyin. Tatlandırmak isterseniz içerisine 1 tatlı kaşığı balda ekleyebilirsiniz. Blenderda çektikten sonra, sabahları aç karna tüketerek ödeminizi atabilirsiniz.

5- Narlı ve Zencefilli Detoks İçeceği

5- Narlı ve Zencefilli Detoks İçeceği

Nar antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden biridir. Zencefil ise, C vitamini bakımından zengindir. Bu nedenle bu iki besini karıştırarak bir detoks suyu hazırladığınızda hem bağışıklık sistemini güçlendirebilir, hem de kilo verebilirsiniz. Narları ayıkladıktan sonra blenderdan geçirin ve içerisine bir limonun suyunu ekleyin. Son olarak zencefili de rendeleyin. Tüm malzemeleri 2 litre suyun içerisine ekleyerek, her sabah aç karna tüketebildiğiniz kadar tüketin.

7- Meyveli Yeşil Çay

7- Meyveli Yeşil Çay

Metabolizma hızlandırıcı içecekler denildiğinde akıllara ilk gelen içecek yeşil çay olacaktır. Ancak, tatlandırılmadığı takdirde bu çayın lezzeti herkesin damak tadına uygun olmayabilir. Meyve rendesi, sıcak su, limon dilimi, yeşil çay ve bal ile yapabileceğiniz bu tarif her sabah keyifle içilebilecektir. Bu tarif hem ödem atımını, hem de metabolizmanın hızlanarak yağ yakımının gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.

8- Havuç Suyu Detoksu

8- Havuç Suyu Detoksu

Havuç suyu özellikle göz sağlığının korunabilmesi adına pek çok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmaktadır. Havuç suyunun tatlımsı bir tadı bulunduğu için içimi de bir hayli kolaydır. Havuç suyunu yalnızca havuçtan yapabileceğiniz gibi elma, zencefil ve zerdeçal ilavesi yaparak içeriğini zenginleştirebilirsiniz. Bu tarif için 3 adet havucu ve 1 adet elmayı rendeleyin. 1 çay kaşığı zerdeçal ile zencefil rendesini ekledikten sonra içime hazır bir hale getirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!