featured

Şimdiye Kadar Hiç Görmediğiniz Çılgın Bisiklet Modelleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada bir hevesle üretilmiş olan çılgın bisiklet tasarımlarını gördüğünüzde siz de bir hayli şaşıracaksınız. En eski ulaşım araçlarından biri olan bisikletler, uzun yıllardır insanları bir yerden bir yere taşımışlardır. Sıradışı bisikletler ise bisikletleri ile farklı tasarımlar denemek isteyenlerin hobisi haline gelmiştir.

YouTube video

Bazı çılgın bisikletçiler de hayal gücünüzü dahi zorlayan bu araçları günlük hayatta kullanmayı tercih etmişlerdir. Biz de bu keyifli tasarımlardan yola çıkarak sizler için bir liste hazırlamak istedik. Pek çoğu hızlı ve çılgın bisiklet olan 13 sıradışı tasarıma gelin daha da yakından bakalım.

Çılgın Bisiklet Tasarımları

YouTube video

Pek çok marka, hızlı ve çılgın bisiklet markası olarak çeşitli tasarımlar üretmektedir. Bu tasarımların bir kısmı satışa sunulurken bir kısmı da yalnızca farklı deneyimler için kullanılmaktadır. Hızlı ve çılgın bisiklet fiyatları da normal ve sıradan tasarımlara oranla daha pahalıdır. Bir kısmı uzun yol bisikleti görevini de üstlenen bu farklı tasarımlara tek tek bakalım.

1. Stoopidtaller

Crazy bisiklet içerikli listelerin ve Youtube programlarının içerisinde Stoopidtaller isimli bu modeller mutlaka yer almaktadır. Dünyanın en yüksek bisikleti olan bu modelin yüksekliği 6 metre civarındadır. Guinness Rekorlar Kitabı içerisinde de yer alan bu bisikletin özel tasarım olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Richie Trimble tarafından üretilen bu bisiklet 2014 yılında ilk kez kullanılmıştır.

2. Buz Tekerlekli Bisiklet

Söz konusu sıradışı tasarımlar ise buz tekerlekli bisiklet ile boy ölçüşen çok az sayıda tasarım bulunuyor. Tekerlerin yerinde dairesel buzların bulunduğu bu tasarım elbette uzun yolculuklar için hiç de uygun değildir. Buzlar eriyene kadar gezebileceğiniz bu bisiklet, gelmiş geçmiş en tuhaf tasarımlar arasında da bulunuyor.

3. Canavar Bisiklet

Bisiklet aksesuarları için en çılgınca düşünceyi geliştirmek isteyen tasarımcılar dev tekerleklere sahip bu bisikleti yapmışlar. Traktör tekerleği takılarak yapılan bu bisiklet tasarımı ortalama 204 kilo ağırlığındadır.

4. Zenga Bisiklet

Zenga bisiklet, arkasında 6 tekerlek barındıran oldukça ilginç bir tasarımdır. Bisikletin uzunluğu da sanki 6 farklı bisikletin üst üste geçmiş halini andırır. Eski bisikletlerden inşa edilen bu model kullanıma uygun olup kullanıcılar için denge sağlayabilmektedir.

5. İki Kişilik Ters Bisiklet

Hızlı ve çılgın bisiklet yarışı için oldukça çekişmeli olabilen bu bisiklette iki kişiye ihtiyaç duyuluyor. Bir birlerine ters oturarak bir bisikleti sürmeye çalışan bu iki kişi eğlenceli dakikalar yaşayabiliyor. En tuhaf bisiklet tasarımlarından olan iki kişilik ters bisiklet de deneysel amaçlı yapılan bir tasarımdır.

6. Geriye Giden Bisiklet

Bisikletlerin her daim ileri doğru gideceğini de kim söyledi? Bu bisiklet tasarımı tamamen geri geri gitmeye yönelik ayarlanmış oldukça tuhaf bir tasarımdır. Eğlence amaçlı inşa edilen bu bisikletin yol bisikleti ile uzun tur yaptırma imkanı da bulunuyor. Düz giden bisikletten çok farklı olmayan bu bisikleti gerekli güvenlik önlemleri ile kullanabilirsiniz.

7.  Hayalet Bisiklet

Hayalet bisiklet olarak tanımlanan bu tasarımın birden fazla ilgi çekici ve tuhaf yanı bulunuyor. Ön tekerleğin tamamen bağımsız olduğu bu bisiklet, adeta fizik kurallarını da alt üst ediyor diyebiliriz. Dünyadaki en tuhaf tasarımlardan olan hayalet bisikletin gidon ve ön tekerlek arasında bağlantısı bulunmuyor. Bu da ön tekerleğin daha farklı bir sistem sayesinde bağımsız hareket etmesine olanak sağlıyor.

8. Nistarkya

Nistarkya adıyla anılan bu ilginç tasarım, Hindistan’da üretilen ilk elektrikli bisiklet türüdür. Herhangi bir pedal ya da gidon bulunmayan bu bisiklette öne doğru hafifçe eğilerek sürüş yapabiliyorsunuz. Gidon yerine ön tekerlekte bulunan tutacakların kullanıldığı bu tasarım konforlu mu ondan pek de emin değiliz.

9. Yanlamasına Bisiklet

Yanlamasına bisiklet adı ile bilinen bu tasarım adının hakkını da bir hayli veriyor diyebiliriz. Farklı bir sürüş keyfi yaşamak isteyenlerin bu bisiklete bir kez de olsa mutlaka binmeleri gerekiyor. Bisiklete binerken ata binmiş hissiyatını yaşamak adına yanlamasına bisikleti deneyebilirsiniz. Tuhaf tasarımlar arasında da bir hayli popüler olan bu bisiklet, uzun süreli sürüş keyfi sağlama özelliğine de sahiptir.

10. En Uzun Bisiklet

Gelelim tasarımı ile rekorlar kitabına girmeye hak kazanan bir diğer bisiklet türüne. Dünyanın en uzun bisikleti olarak ön plana çıkan bu bisiklet görenleri adeta hayrete düşürüyor. 30.5 metre uzuluğuna sahip olan bu bisiklet alüminyum parçalardan üretilmiştir. İki sürücü tarafından kullanılan bu bisiklette yalnızca 2 tekerlek yer almaktadır. Fizik kurallarına karşı gelen bu tasarımda bu denli uzun bir gövdenin taşınabilmesi hayretler uyandırmaktadır.

11. Ayakkabı Tekerlekli Bisiklet

Bisiklete binerken koşuyor hissini yaşatan bu tuhaf tasarım görenleri büyük hayrete düşürüyor. Bisikletin tekerlerinde sanki birçok kişinin ayağının olduğu düşünülebiliyor. Her bir tekerler içerisinde de tam 12 adet spor ayakkabı bulunuyor. Bu spor ayakkabılar da her biri yüksek özelliklere sahip koşucu ayakkabıları olarak biliniyor.

Özellikle lastik problemlerine karşı üretilen bu tasarımda oldukça pahalı spor ayakkabıları kullanılmıştır.

12. Eğilebilir Bisiklet

Sizlere 12 numaralı tasarımımızda dünyanın en kompakt ve portatif bisikletini tanıtacağız. Eğilebilir bisiklet tamamen katlanabilen ve bu sayede her yere taşınabilen bir bisiklet tasarımıdır. Bu bisikleti kullandıktan sonra katlayıp aracınızın bagajına ve hatta büyük çantalara dahi atabilirsiniz. Açıkken oldukça normal boyutlarda olan bu bisiklet, işiniz bittiğinde birkaç parçasının kolayca sökülmesi ile katlanabiliyor.

13. Dört Tekerlekli Çılgın Bisiklet

Dört tekerleğe sahip olan bu bisiklette konforlu bir sürüşün keyfini çıkartabilirsiniz. Gidonu farklı bir tasarıma sahip olan bu bisiklet aynı zamanda spor aleti olarak da işlev görmektedir. Özellikle kol kaslarını çalıştırması ile ön plana çıkan bu tasarım bazı bölgelerde yaygın bir şekilde kullanılabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!