featured

Siprogut Kulak Damlası Nedir? Siprogut Kulak Damlasının Yan Etkisi Var mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli sebeplerden dolayı kulak rahatsızlıkları yaşamaktayız ve kulak sorunlarında ilk yapmamız gereken damlalarla sorunları tedavi etmek olmalıdır. Bundan dolayı bugün siprogut isimli ilaç hakkında geniş bilgiler vereceğiz. Siprogut kulak damlası dış kulakta oluşan enfeksiyon durumunun geçirilmesinde kullanılır. Göz formu da vardır bundan dolayı göz formu ile karıştırmamalısınız. Kulağa damlatılarak kullanılan bir ilaçtır. Antibiyotik özelliği bulunmaktadır. Reçeteli olarak eczaneden alabilirsiniz. Reçete edilmesi durumunda SGK tarafından ödenmektedir. Antibakteriyel özelliği de vardır. İçeriğindeki etken madde son derece güçlüdür. Çözelti şeklindeki bu ilaç steril yapıdadır. Bilim İlaç tarafından üretilmektedir.  

Siprogut Nedir?

Enfeksiyon sorunlarını geçiren bir kulak damlasıdır. Renksiz ve berrak bir yapısı vardır. Normal reçeteli bir kulak damlasıdır. Kullanıcı memnuniyeti yüksek olan bir ilaçtır. Etken madde oranı %o.3’tür. Bu ilacın siprogut göz damlası formunda göz enfeksiyonlarında kullanılmaktadır.  

Siprogut Kulak Damlası Etken Maddesi?

İlaçlarda etken madde son derece önemlidir çünkü ilaçlar etken maddeye göre sonuç vermektedir. Bu damlanın etken maddesi de siprofloksasin hidroklorür’dür. Enfeksiyon için iyi sonuç veren etken maddedir. bu madde enfeksiyona neden olan bakterileri de öldürmektedir.  

Siprogut Kulak Damlası Yaş Sınırı?

Bebeklerde bu damla kullanılmaz. 6 yaş ve üzerindeki kişilerde kullanılmalıdır. İlacın yaş sınırı 6’dır.  

Siprogut Kulak Damlası Niçin Kullanılır?

Kulak iltihabı, kulak ağrısı gibi durumlarda kullanılır. Ayrıca kulakta akıntı, kulakta şişme, kulakta tıkanıklık ve kulakta işitme kaybı durumunda kullanılır. Bakterilerin üremesini durdurarak enfeksiyonları ortadan kaldırır.  

Siprogut Kulak Damlasını Kim Kullanamaz?

Damlanın etken ya da yardımcı maddesine alerjisi olan kişilerde1 yaşından küçük bebeklerdeHamilelik durumu olanlardaEmziren annelerde

Siprogut Kulak Damlası Kaç Günde Etki Eder?

Güçlü etkileri olduğu için hızlı sonuç vermektedir bundan dolayı da 1-2 günde etki edecektir. İlk kullanımdan sonra da hemen etkisini hissedeceksiniz.  

Siprogut Kulak Damlasının Yan Etkisi Var mı?

Herkeste yan etki yapmaz lokal kullanım olduğu için yan etki riski son derece azdır. Aşağıdaki yan etkilerin görülme ihtimali son derece düşüktür.

Yaygın olmayan yan etkiler

Baş ağrısıKulak ağrısıKulak tıkanıklığıKulak kaşıntısıKulak çınlamasıKulak akıntısıDermatitYüksek ateş

Ciddi yan etkiler

Larinks ödemi (gırtlakta şişme)Ölüm korkusuNöbetAjitasyon (Huzursuzluk)Halüsinasyonlar (hayal görme)

Siprogut Kulak Damlası Ne Kadar?

Bu damla 12.47 TL’dir. Eczanede satılmaktadır ve internet üzerinden satışı yoktur. Reçete edilmesi durumunda 2 Tl ödeyerek bu damlayı alabilirsiniz.  

Siprogut Kulak Damlası Eşdeğeri?

Baysip film kaplı tabletCiflosin inf. solüsyonuCiflosin film tabletCiloxan göz damlasıCiloxan steril göz damlasıCiprasid film tabletCipro damlaCipro tabletCipro çözelti içeren flakonCiproxin tabletCiproxin flakonCiprocam infüzyon için çözelti içeren flakonCiprokabı çözelti 1 torbaCiproktan inf.çöz. içeren flakonCiprolon tabletCipronatin tabletVonecip infüzyonluk çözeltiUfexil infüzyon için çözeltiSiprosan tabletSloxacin infüzyonluk çözeltiSipromix kulak damlasıSiproject infüzyonluk çözeltiSiprogut plus kulak damlasıSiprogut göz damlasıSiprobel tabletSiplone film tabletSifloks tabletSanset film tabletSelfleks ciprasel infüzyon çözeltisiSanfloks film tabletRoxin tabletRoxin infüzyon için çözelti içeren flakonRoflazin film tabletRofacid infüzyon için çözelti içeren flakonQuinox film kaplı tabletProxacin film tabletNovarex infüzyon için çözelti içeren flakonLoxasid film tabletFloximed göz damlasıFlotic çözelti içeren flakon

Kaynak: www.ciltbakimim.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!