featured

Tatilde Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarına geldiğimiz son günlerde “ Tatilde kilo vermek için ne yapmalıyız “ sorusu gündeme gelmekten kurtulamadı. Öyle ki tatil boyunca serbestçe alışveriş yapan, yemek yiyen ve diyet programını geriden herkes tatil sonrası kilo vermek için çaba harcamaktadır. İşte, tatilde kilo vermek için yapılması gerekenler!

Tatilde Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız ?

Tatil sonrası alınan kiloları vermek isteyen hemen herkes şok diyet programları uygulamak ister. Öyle ki 1 ayda 10 kilo verdiren diyet programı ile 3 ayda 10 kilo verdiren diyet programı arasında kararsızlık yaşayanlar da çoktur. Birçoğu ise sık sık diyet programı uygulamasına rağmen “ Kilo vermek istiyorum ama yapamıyorum.” sorununu dile getirir. İşte, tatilde kilo vermek için ne yapmalıyız sorusunun cevabı!

1 – Sağlıklı Beslenin

Tatilde kilo almamak için ne yapmam gerekiyor, sorusunun en doğru cevabı sağlıklı beslenmekten geçmektedir. Dengeli ve sağlıklı beslenmek, kilo almanın önüne geçen en doğru alışkanlıktır.

2 – Bol Lifli Gıdalar Tüketin

Kilo almadan sağlıklı beslenme yollarının başında bol lifli gıdalar ile beslenmek gerekmektedir. Meyve, sebze, kepekli tahıllar ve fasulye tüketmek sağlıklı kilo vermek için önemli bir yöntemdir.

3 – İşlenmiş Şekerden Uzak Durun

Tatilde kilo vermek için yapılabilecek bir diğer şey ise mümkün olduğunca işlenmiş şekerden uzak durmaktır. Şekerli içecekler, yapay şeker içeren tatlı ve gıda ürünlerinden uzak durmak, kilo vermenin bir diğer yoludur. Şeker tüketmemek tek başına kilo vermek için yeterli değildir. Bu noktada kişinin hem dengeli beslenmesi hem de şekerden uzak durması gerekmektedir.

4 – Sağlıklı Yağlar Tercih Edin

Sağlıklı kilo vermek için en önemli kural sağlıklı yağlar tüketmekten geçmektedir. İşlenmemiş yağlar kullanmak vücuda zararlı maddelerin alınmasının önüne geçecektir. Böylece tatil boyunca kilo derdi ile uğraşmak zorunda kalınmayacaktır. 

5 – Proteinli Kahvaltılar Yapın

Tatilde hem enerjik hem de sağlıklı yaşamak kilo vermek için gereken ideal koşullardır. Bu noktada protein ağırlıklı bir kahvaltı yaparak güne başlamak tatilde kilo vermenin yollarından bir tanesidir. 

6 – Kalorili İçecekleri Tercih Etmeyin

Asit ve şeker içeren kalorili içecekler tüketmek sadece tatilde değil günlük yaşamda da kilo almaya neden olmaktadır. Bu noktada tatilde kilo vermek için ne yapmalıyız sorusunun bir diğer cevabı sağlıksız yani kalorili içeceklerden uzak durmaktır. 

7 – Bol Bol Sebze Yemeye Çalışın

Tatilde kilo almamak için ne yapmam gerekiyor sorusunun bir diğer cevabı ise bolca sebze tüketmekte saklıdır. Çoğunluğu lif yönünden zengin olan sebzeler hem sindirimi kolaylaştırmaları ile hem de hızlı enerji vermeleri ile kilo almak istemeyen kişiler için büyük bir şanstır. Bolca sebze tüketen kişiler vücutlarına hem doğal yağ hem de doğal şeker aldıkları için sağlıklı bir şekilde kilo verme şansına sahip olurlar. 

8 – Bol Bol Su İçin

Su içmek zayıflatır mı sorusun cevabı her zaman “Evet” değildir. Çünkü su içmek zayıflatmaz, yağ yakımını hızlandırır. Eğer dengeli beslenmez ve enerji verici besin kaynakları ile beslenilmezse su içmek zayıflatmaz. 

9 – Tuzu Azaltın

Eğer tatilde kilo vermek istiyorsanız, tuz tüketiminizi azaltmalısınız. Çünkü tuz, vücutta su tutumunu artırdığı için çok tuzlu beslenen kişiler kilo vermekte zorluk çekebilirler. 

10 – Doğal ve Basit Beslenin

Tatilde kilo vermek için doğal ve basit yiyeceklerle beslenmek önem teşkil etmektedir. Çok yağlı, tuzlu ya da soslu yiyecekler yerine bolca sıvı içeren, basit yemeklerle beslenmek tatil boyunca ihtiyaç duyulan su ve enerjinin kazanılmasını sağlar. Çok yağlı ya da soslu yiyecekler vücutta su tutumunu artıracağından kilo almaya neden olabilir. 

11 – Sağlıksız Atıştırmalıklardan Uzak Durun

Hemen herkesin düştüğü hatalardan biri de sağlıksız atıştırmalıklar konusudur. Fast food, cips, aşırı yağlı yiyecekler ve hazır paketli bisküvi ve atıştırmalıklar kilo almaya neden olan gıdalardır. Bu noktada sağlıksız atıştırmalıklardan uzak durmak, tatilde kilo vermek için en doğru yoldur. 

12 – Yürüyüş Yapın

Hepimiz için tatil demek dinlenmek demektir. Fakat tatil, bir hafta boyunca pasif bir yaşam geçirmek değildir. Sürekli bir şeyler yiyerek ve neredeyse tüm tatil boyunca yatarak geçen bir tatil, kilo almadan bitmeyecektir. Bu noktada yürüyüş yapmak ve egzersizler ile tatilde kilo vermek imkanlı hale gelecektir. 

Sonuç olarak kilo vermek yalnızca diyet yapmak ya da spor yapmak ile sağlanmaz. Daha sağlıklı kilo nasıl verilir sorusunun cevabı ise tatil boyunca sağlıklı besinlerle beslenmekten geçmektedir. Kişisel bakım için de önemli olan fazla kilolardan kurtulmak için aynı zamanda çok aç karnına açık büfe başına geçmemek yer almaktadır.

YouTube video

Gün içinde yapılan ara öğün uygulamaları ile daha fazla yemek yememek sağlanabilir. Kilo vermek için daha fazla kalori harcamak gerekmektedir. Bu noktada ise hafif bir salata ile ara öğün yapmak ya da mümkün olduğunca hafif besinlerle beslenmek sağlıklı beslenme için gerekli motivasyonu sağlayacaktır. Unutmayınız ki tatil demek sadece fiziksel olarak dinlenmek demek değildir. Tatil demek, günlük koşuşturmacaya ara vermek demektir. Sağlık hem tatilde hem de günlük hayatta ön planda olmalıdır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!