featured

Kil Maskesi Ne İşe Yarar ? Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mucizevi etkisi ile tanınan kil maskesi ne işe yarar , kil maskesinin cilde faydaları nelerdir? Çok eski çağlardan beri kadınlar, ciltlerini iyileştirebilmek ve güzelleşebilmek adına kullandıkları bazı malzemeler kullanıyor. Doğal kil, belki de kadınların en çok tercih ettiği malzemelerdendir.

A – Kil Maskesi Ne İşe Yarar ? Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

Doğal kil, içerdiği pek çok mineral sayesinde cildi beslemekle kalmıyor; ayrıca cildin yenilenmesi ve temiz görünümü adına ölü derinin atılmasını sağlıyor. Ölü derinin ciltten uzaklaştırılmasıyla birlikte gözenekler arınıyor ve cilt sağlıklı bir görüntüye kavuşuyor. Kil maskesinin kullanımından ve faydalarından bahsederken hangi tip kil maskesinin hangi amaçla kullanılması gerektiğini söylemeden geçmeyelim. Pembe, beyaz, yeşil ve sarı renklerinde kil maskelerinin farklı etkileri mevcuttur. İşte, mucizevi etkisi ile kil maskesinin faydaları.

1 – Beyaz Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Cildin kan dolaşımını olumlu yönde etkileyen beyaz kil maskesi faydaları arasında yaşlanma önleyici yönü yer almaktadır. Cildi temizleyen bu ürün, gözeneklerin temizlenerek cindin rahat bir nefes almasını sağlıyor. Uygulama sonrası cildi sıkılaştıran beyaz kil maskesi faydaları arasında yumuşaklık vermesi de yer alıyor.

YouTube video

Canlı bir cilde sahip olmak istiyorsanız, düzenli olarak beyaz kil maskesi uygulamalısınız. Parlak bir cildiniz olsun istiyorsanız, aynı zamanda sivilcelerinizi de azaltacak bu maskeyi uygulamayı unutmayın.

2 – Saf Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

En iyi kil maskesi markaları tarafından da sıklıkla önerilen saf kil maskesi ne işe yarar? Saf kil maskesi sivilce oluşmasını önlerken, ciltte oluşan güneş lekelerinin giderilmesinde etkili olur. Kil maskesi, ciltte bulunan fazla yağı emerek daha aydınlık bir cilde kavuşmanızı sağlar. Cildinizde yoğun yağ bulunmasından dolayı parlama şikayetleriniz varsa, kil maskesi sayesinde ciltteki yağ oranının dengelenmesine yardımcı olabilirsiniz.

YouTube video

Yüzün farklı noktalarının farklı renk tonlarında olması ciltte istenmeyen bir diğer özelliktir. Ciltte ton farkı varsa ve her gün kapatıcı kullanmak zorunda kalıyorsanız kil maskesi sizi memnun edecektir. Kil maskesini düzenli bir şekilde kullanmayı denerseniz cildinizdeki ton farklılıklarını önleyebilir, cilt renginizi dengeleyebilirsiniz.  

3 – Pakface Kil Maskesi Ne İşe Yarar ?

Pak Face kil maskesi, cilt bakımı ürünleri arasında sıklıkla kullanılanlardan biridir. Bu ürün sayesinde gün içerisinde makyaj, olumsuz hava şartları veya diğer nedenlerden ötürü cilt kirlenir. Gün sonunda makyajınızı sildiğinizde aynada arınmış bir cilt görürsünüz ancak durum pek de öyle değildir.

Cildin derinlemesine temizlenmesi ve ölü derilerinden kurtulabilmesi için ek olarak başka cilt bakım malzemeleri kullanmanız gerebilir. Kil maskesi bunlardan biridir. Cildin derinlemesine temizlenmesine katkıda bulunurken bir yandan da gözeneklerin arınmasını sağlayarak cildin sıkılaşmasına yardımcı olur.

4 – Yeşil Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Instagram gibi sosyal medya uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte daha fazla selfie çeker olduk. Özellikle makyajda minimalist bir tutum sergilenmeye başladığı bu dönemlerde cildin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesi oldukça önemli. Bu noktada kurtarıcınız kil maskesi olabilir! Düzenli bir şekilde cilde uygulandığı zaman sivilce ve akne oluşumunun engellenmesine katkıda bulunur, böylece uygulama filtreleri kullanmaya ihtiyacınız kalmaz.

Yeşil kil maskesi, en çok karşılaşılan kil rengidir. Yağlı cilt tipine sahipseniz yeşil kil maskesi tercih etmenizi öneririz. Düzenli bir şekilde kullandığınız yeşil kil maskesi, fazla yağın emilimini gerçekleştirir, mat ve temiz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

Yeşil Kil Maskesi Kullananlar Ne Diyor?

Herkes cildinde pürüzsüz bir görünüm ister. Ancak bazen çeşitli cilt problemlerinden dolayı ciltte pütürlenme görülebilir. Bu pütürlü görünüm, cildin ölü derilerden arınmadığını ve bu ölü derilerin birikerek bu görüntüyü meydana getirdiğinin habercisi olabilir. Ölü derilerden arınabilmek için, haftada bir kez yüzünüze kil maskesi uygularsanız ölü derileri cildinizden uzaklaştırabilirsiniz. Ancak unutmayın düzenli ve kontrollü kullanım önemli.

5 – Siyah Kil Maskesi Ne İşe Yarar ?

Özellikle ölü derilerin temizlenmesini sağlayan siyah kil maskesi ne işe yarar? Kırışıklıkları azaltan bu cilt ürünü, parlak ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Cilt temizliğinde sıklıkla kullanılan siyah kil maskesi detoks etkisine sahiptir. Ekonomik bir ürün olan bu cilt bakım ürünü cildin rahatlamasını da sağlar.

6 – Pembe Kil Maskesi Ne İşe Yarar ?

Pembe kil maskesi, hassas cilt tipine sahip kişilerin tercih etmesi gereken kil maskesidir. Kullandığınız cilt bakım ürünlerinden cildiniz kolayca etkileniyor ve olumsuz reaksiyonlar gösteriyorsa pembe kil maskesi kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinize tahrişe sebep olmadan, derinlemesine temizlik yapma imkanına sahip olursunuz.

7 – Sarı Kil Maskesi Nedir İşe Yarar?

Sarı kil maskesi, ciltteki gözeneklerin temizliğine yardımcı olur. Temiz ve ferah bir görüntü için uygulayacağınız sarı kil maskesi sayesinde, cildiniz üzerindeki tüm kirlerden ve mikroplardan arınır.

B – Evde Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Siyah noktalardan kurtulmak, tertemiz, sağlıklı, parlak ve güzel bir cilde sahip olmak için Mayıs 2021 ayının geldiği bugünlerde cilt bakımınıza özen göstermelisiniz. Peki, hassas ciltler için kil maskesi nasıl yapılır ? Farklı içerikli kil maskesi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, detaylar…

Kil Maskesi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

https://www.youtube.com/watch?v=HtYxxNrHszg

Hem çok sağlıklı hem de oldukça dikkat çekici bir cilde sahip olmak istiyorsanız, kil maskesi yaparken doğru yöntemi izlediğinizden emin olmalısınız. Maske yapmadan önce cildinizi temizleme jeli ya da sabun ile kirlerden arındırdığınızdan emin olmalısınız.

Kil maskesi yaparken sabun ile kilin bir araya gelmemesine özen göstermelisiniz. Yani cildinizi iyi durulamalısınız. Aynı zamanda kili plastik bir kapta yapmamalısınız. Plastik kap kilin bakteri üretmesine neden olabilir. Cam bir kap içerisinde maskenizi hazırlamalısınız.

1 – Limonlu Kil Maskesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Cildinizin çok daha sağlıklı bir cilt görünümü olsun istiyorsanız, limonlu kil maskesi tarifi tam da size göre. Bu tarifi yapmak için 4 yemek kaşığı kadar su ve 2 yemek kaşığı kadar kil kullanmalısınız. Kili suda erittikten sonra üzerine bir çay kaşığı limon suyu eklemelisiniz. Limon suyunun hazır paketli ürünlerden olmamasına yani taze sıkılmasına önem vermelisiniz. Karışımı koyulaşana kadar karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz.

2 – Sivilceli İçin Nane Yağlı Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Eğer sivilce ve akne sorununuz varsa, siz de yağlı ciltler için uygulanan bu maskeyi kullanmalısınız. 2 yemek kaşığı kil ve 5 yemek kaşığı suyu birbirine homojen olarak karıştırdıktan sonra karışıma 3 damla kadar nane yağı eklemelisiniz. Böylece elde ettiğiniz koyu kıvamlı kil maskesi cildinizdeki sivilce sorunu için fayda sağlayacaktır. Yağlı ciltler için kil maskesi düzenli kullanımda büyük bir şans olacaktır.

3 – Kuru Ciltler İçin Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Kil maskesi cilt üzerindeki pH dengesini düzenlemektedir. Kuru ciltler için kil maskesi hazırlarken, 4 tatlı kaşığı beyaz kil, 1 yemek kaşığı yulaf, 1 çay bardağı kadar da papatya çayı ve 4 -5 damla kadar zeytin yağı bir araya getirilmelidir. Yoğun bir kıvam alan karışım cilde uygulanmalı ve maske ciltte 15 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile temizlenmelidir. 

Siz de ünlülerin güzellik sırları arasında yerini alan farklı kil maskesi önerilerinizi yorum bölümünde bizimle paylaşın. Takipçilerimizin yeni yeni ipuçları öğrenmelerine katkı sağlayın. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!