featured

Sıfır Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli ? 16 Adımda Sıfır Araç Alırken Yapılan İşlemler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıfır araba fiyatları özellikle pandemi ile dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin en belirgin özeti olmuştur. Sıfır araç üretiminin 2018 sonrasında neredeyse sıfıra indirgenmesi 2. El araba fiyatlarını yükseltmiş sıfır araç fiyatları listesinde durağan rakamlara sebep olmuştur.

Bu yazıda neler var?

Sıfır araç piyasasında güncel tüm haberlere bakıldığında aslında fiyatların 2. El arabalar a oranla çok daha uygun olduğu açıktır. Sıfır arabalar fiyatları ve vergileri bakımından çok avantajlı hale getirilmiştir. Bu avantajlı satış fiyatları ile sıfır arabaya olan talebin artması hedeflenmiştir.

Sıfır araç fiyatları noktasında sunulan kampanyalar ve vergilendirme imkanları ile birçok araç alıcısı sıfır araç alımında ne yapmak gerekli konusuna doğru odak yapmaya başladı. Peki sıfır araba alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sıfır araç alacaklar da “Sıfır araba alırken yapılan işlemler nelerdir? Araç kredisi nasıl çekilir? Sıfır araç almak için ne kadar peşinat gereklidir? Sıfır araç vergisi ne kadar? Sıfır arabalar için muayene süresi ne kadar?” Gibi pek çok soru ile sahip olacağı avantajın peşinde…

İşte sıfır araba alırken dikkat edilmesi gerekenler ve mutlaka bilinmesi gereken sıkça sorulan sorular ile cevapları!

Sıfır Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Sıfır Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Listesi!

Sıfır araba almak herkesin hayalidir. Ancak elbette her araç sahibi öncelikle bütçesini korumak ister. 2018 sıfır araç fiyatları baz alındığında 2018- 2021 yılları arasında sıfır araçların aslında 2. El araç fiyatlarına oranla çok daha makul satış koşullarına sahip olduğu görülmektedir.

Bu sebeple sıfır araç alımında hangi koşullar vardır, sıfır araç alırken ne yapmak gereklidir aşamalar nasıldır bilmek gereklidir.

Sıfır Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli ? Sıfır araba kampanyaları 2021 yılında çok büyük ilgi görmüştür. Hatta yıl boyunca sıfır araba fiyatları düşer mi sorusu sıkça gündeme gelmiştir. Bu sebeple sıfır araba almak isteyenler adım adım şu şekil ilerlemek en isabetli karar olacaktır.

1- Sıfır Araba Fiyatları Araştırması

Sıfır araba almak isteyenlerin ilk atacağı adım elbette genel piyasa araştırması yapmak olacaktır. Tüm markaların hatcback, sedan, SUV ya da ticari modellerinde istenilen araç için fiyat karşılaştırması yapmak gereklidir. Fiyat araştırması yapmak alıcının bütçesine en uygun en ve en kullanışlı yola giden yoldur.

2- Sıfır Araç Karşılaştırma

Sıfır Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli ? Sıfır araç alırken mutlaka bir önceki yıllarda aracın hangi özellikleri olduğu bilinmelidir. Bu sayede önce beğendiğiniz modeli kendi eski modelleri ile kıyas etmelisiniz.

Eğer kendi çapında yenileme olmuş fiyat artışını gerçekten hak eden bir performans varsa sıfır araç seçiminde doğru yerdesiniz demektir.

İkinci aşamada beğendiğiniz sıfır aracı almadan önce mutlaka aynı özelliklerde diğer markaların modelleri ile karşılaştırın. Çünkü piyasada aynı özellikleri taşıyan ve çok daha uygun fiyata sıfır araba almak mümkün!

3- Sıfır Araç Kampanyaları 2021

Sıfır araç fiyatları 2021 yılında en çok kampanyalar ile konuşuldu. Bu yüzden siz de sıfır araç almaya niyetlendiyseniz mutlaka araba markalarına ait sıfır araç kampanyalarına bir göz atın.

Sıfır araç kampanyaları 2021 yılında özellikle vergi indirimi konusunda çok ciddi avantajlar sağladı. Bu yüzden siz de vergi indiriminden yararlanarak çok daha az maliyetle sıfır araç sahibi olabilirsiniz.

4- Sıfır Araç Muayene Süresi

Sıfır araç muayene süresi tescil tarihine göre belirlenir. Aracı aldığınızda ilk muayene sonrası 2 yıl sonra muayene süresi dolacaktır.

5- Sıfır Araba Alırken Yanında Verilenler

Sıfır araba alırken mutlaka araç yanında verilecek ekstralara göz atın. Bazı durumlarda sıfır araç alımında kış lastiği, sigorta ya da kasko gibi hediyeler de sunulmaktadır.

6- Sıfır Araba Alırken Ödenen Vergiler

Sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli sorusuna önünüzdeki yılları düşünerek mutlaka vergi konusunu ekleyin. Çünkü aracı alırken sorun yaşanmasa bile sonraki süreçte sık ve fazlaca ödenen vergiler ciddi yük oluşturabilmektedir.

Bu noktada özellikle sırf büyük ve aileye uygun olduğu için ticari araç kullanmak vergi bakımından çok uygun maliyetli değildir. Yılda 2 kez normal araçlara göre çok daha yüksek vergi ödendiğini mutlaka bilmek ve buna göre seçim yapmak gereklidir.

7- Sıfır Araba Alırken Engelli İndirimi

Sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli ? Eğer ailede engelli bir birey varsa ve araç onun daha iyi seyahat etmesi gerekiyorsa buraya dikkat!

Çünkü engelsiz araç alımı kampanyaları özellikle Fiat sıfır araba kampanyaları içinde ön plana çıkmaktadır. Engelli vatandaşlar için engel raporu sunulması sonucunda ciddi indirimler söz konusu olacaktır.

8- Sıfır Araba Alırken Peşinat Bedeli

Sıfır araba alırken elbette peşinat bedeli önemlidir. Sıfır araba alımında senet ve taksitlendirme konusunda farklı seçenekler sunulmaktadır. Burada sunulan peşinat miktarı sonraki ödeme sürecini de şekillendirecektir.

Aynı zamanda katılım bankası araç kredisi çekecekler için araç tutarının 4/1 miktarı peşinatın olması şarttır.

9- Sıfır Araç Kredisi

Sıfır araç kredisi ile ilgili olarak neredeyse tüm bankalarda uygun faiz oranları ile taşıt kredisi çekmek mümkün. Burada istediğiniz araç için çekeceğiniz krediye uygun olup olmadığınızı, sunulan ödeme tablosuna göre ödeme yapıp yapamayacağınızı mutlaka tespit etmelisiniz.

Hatta çekebileceğiniz kredi tutarına göre araç seçimi yapmak çok daha ekonomik ve isabetli olacaktır. Bu yüzden sıfır araba kredisi inceleme ve tespit işini aracın alınacağı güne bırakmamakta fayda vardır. Çünkü kredi çekemeyeceğiniz bir araç için gereksiz zaman harcamış olursunuz.

10- Sıfır Araç Alırken Takas Var mı? Sıfır Araç Alırken Eski Araç İndirimi Fırsatı!

Sıfır araç alırken var olan ve artık ihtiyacınızı karşılamayan aracı takas etmeniz mümkündür. Ancak takas konusunda sınırlı sayıda bayi işlem yapmaktadır.

Bunun için sıfır araç takas kampanyalarını takip etmeniz gerekmektedir. Bu sayede eski aracınızı yenisi ile değiştirerek çok daha karlı bir seçim yapmış ve acaba aracımı ne zaman satarım da yenisini alırım sorusunu ortadan kaldırmış olursunuz.

11-Sıfır Araç Alırken Pazarlık !

Sıfır araç alırken elbette olmazsa olmaz pazarlık edin. Çünkü sıfır araçlar özellikle yıl sonuna doğru seri bitirme amacı güttüğü için yılın ikinci yarısında çok daha uygun fiyatlara pazarlık yolu ile alınabilmektedir.

12- Araç Detay Kontrolleri

Almak istediğiniz sıfır aracın bütün özelliklerinin çalışır durumunu kontrol edin. Aracın bütün aksamını detaylıca inceleyin. Eksik ya da hatalı bir nokta varsa bunu araç alım aşamasında mutlaka tespit edin.

Sıfır araçlar bayi bünyesinde test sürüşünde de kullanılacağı için araçlarda ufak tefek çizikler ya da kusurlar olacağını asla unutmayın.

13- Sıfır Araç Kilometresi

Sıfır araç alırken elbette kilometresine bakın. Çünkü aracın test sürüşüne çıkıp çıkmadığını daha önce kullanılıp kullanılmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz. Sıfır araca ilk binen siz olmak istiyorsanız 0 km ye dikkat edin!

14- Sıfır Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli | Araç Test Sürüşü Yapılmalı

Alacağınız aracı seçtikten sonra mutlaka bayiden deneme süresi isteyin ve test sürüşü yapın. Test sürüşü yaptığınız aracı eğer sorunsuz ile almaya yönelin.

15- Kaput Kontrolü

Sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli sorusunda elbette diğer önemli husus kaput içidir. Aracın temizliği ve çalışır kontrolleri için mutlaka bu adıma dikkat edin.

Kaputta sıvı sızıntısı var mı yok mu, araç için gerekli sıvı miktarları uygun düzeyde mi, kaputta yer alan parçalar uzun süre depoda kalmaktan sertleşmiş mi yoksa yakın zamanda kullanılmış gibi mi duruyor… tüm bu soruların cevabı kaputta gizlidir.

16- Araç Özellikleri ve Uygulaması

2021 model sıfır araç için mutlaka özellik araştırması yapın. Alırken bu özelliklerin ne işe yaradığını ve nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenin.

Sıfır Araç Alırken Yapılan İşlemler ve Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Sıfır araç alımı kadar alım esnasında ve hemen akabinde yapılacak işlemler de oldukça önemlidir. Bu nedenle sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli sorusunun devamında hemen sıfır araç alırken yapılan işlemler nelerdir demek mümkündür. İşte sıfır araba alırken yapılacak işlemler ve en merak edilen soruların cevapları!

1- Sıfır Araç Alırken MTV Kim Öder?

Sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli sorusunun en önemli cevaplarından birisi de elbette aracın alım zamanıdır. Eğer sıfır araç almaya niyetliyseniz MTV konusunda bu detaya dikkat etmelisiniz.

Eğer aracı 1 temmuz öncesinde alıyorsanız MTV bayiye ait olacaktır ve 6 aylık vergiyi bayi öder. Ancak 1 temmuz sonrasında sıfır araç alıyorsanız bu durumda MTV araç sahibi olarak size ait olacaktır.

2- Sıfır Araç Alırken Plaka Masrafları Ne Kadar Kime Ait?

Sıfır arabalar için plaka masrafları araç sahibine aittir. Plaka masrafları için öncelikle aracın trafiğe çıkışı yani plakanın trafik tescili yapılmalıdır. Bu da emniyet müdürlüklerinden yapılmaktadır ve ortalama 2 gün sürmektedir. Plaka alma masrafı sıfır araçta 50 TL dir.

3- Sıfır Araç Alırken Kasko Zorunlu mu?

Sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli diyorsanız, sıfır araç alırken trafik sigortası şarttır bunu bilmeniz gereklidir. Ancak araca kasko yaptırmak isteğe bağlıdır.

4- Sıfır Araç Alırken Trafik Sigortasını Kim Öder?

Sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli sigorta şart mı? evet trafik sigortası şarttır. Bu sigorta masrafları aracı alan kişiye aittir.

Sıfır Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli | Sıfır Araç Fiyatları Listesi Kontrolü

Sıfır arabalar özellikle fiyatları bakımından en çok ilgi gören araçlardır. Bu bakımdan sıfır araba almak isteyenlerin ilk adımda tüm araç markalarının sıfır araç fiyat listesine bakması şarttır.

Araç sahiplerine bütçesine en uygun aracı almak için öncelikle marka bazında fiyat araştırması yapmalıdır. İşte sıfır araç almak isteyenler için sıfır araba fiyatları 2020 / 2021 !

Sıfır Araba Fiyatları En Ucuz Araçlar |En Uygun Sıfır Araç Listesi

Sıfır arabalar için Türkiye genelinde bazı markalar çok daha ön plana çıkmaktadır. Birçok sebeple tercih edilen bu araçlarda fiyatlar elbette ilk ayrımdır. Sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli diyorsanız mutlaka piyasa araştırması yapmalısınız. İşte en uygun sıfır araç fiyatları!

A.      Renault Sıfır Araç Fiyatları

Renault sıfır araç fiyatları ve araç piyasasındaki yeri ile en çok talep gören markadır. Ticari araçları ya da otomobil serisinde ortalama sıfır araba fiyatları 2020 ve 2021 listelerinde 160 Bin TL üzerindedir.

B.       Fiat Sıfır Araç Fiyatları

Fiat egea sıfır araç fiyatları Türkiye’de sıfır araç piyasasında en çok ilgiyi gören modeldir. Sıfır araba fiyatları Fiat tüm modellerde ilgi görse de özellikle Egea araçların özellikleri baz alındığında en uygun fiyatlı sıfır araç olma ünvanını kazanmıştır.

Ortalama Fiat sıfır araç fiyatları için Fiat Egea Lounge Sedan araçta 145 Bin TL den başlayan fiyatlar göze çarpmaktadır. Diğer hatcback ve sedan modellerde de Fiat en uygun sıfır araç ağına sahip marka olarak ön plana çıkmaktadır.

Ticari araç isteyenler için en uygun model olan Fiorino Combi 132 Bin TL’den satışa sunulmaktadır.

C.       Ford Sıfır Araç Fiyatları

Ford sıfır araba fiyatları ve araç performansı ile kendine has bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Araçlardaki kullanım konforu fiyatlara yansımaktadır. 2021 Ford Focus Titanium model sedan aracın liste fiyatı 370 Bin TL civarındadır. Tabi araç fiyatlarında benzin ve dizel kullanımı ile vites fiyata etki eden en önemli unsurlardır.

D.      Hyundai Sıfır Araç Fiyatları

2021 Model Hyundai Elantra benzinli 1,6 motor araç için liste satış fiyatı ortalama 230 Bin TL şeklindedir. Hyundai özellikle uzun yıllar kullanım süresi sebebi ile özellikle binek araçlarda en çok tercih edilen araç markaları arasındadır.

E.       Toyota Sıfır Araç Fiyatları

Toyota çok uzun yıllardır kendine has alıcı kitlesi, araçlarındaki dayanıklılık ve uzun ömürlü kullanımı ile bilinmektedir.

Bu sebeple 2021 yılında da sıfır araç alacakların tercihi Toyota’dan yana oldu. 2021 de; Toyota hatcback sıfır araba fiyatları 185 Bin TL den başlarken, ticari araçlarının fiyatları 220 Bin TL civarındadır.

Aynı zamanda arazi araçları ya da diğer adı Pick up modeller ile tanınan Toyota’nın bu modellerdeki en düşük satış fiyatı 350 Bin TL üzerindedir.

F.       Kia Sıfır Araç Fiyatları

Kia sıfır araçlarında; hatcback modeller 180 Bin TL, SUV araçlar ise 450 Bin TL üzerinde fiyatlar ile satışa sunulmuştur.

G.      Opel Sıfır Araç Fiyatları

Dayanıklılık konusunda A kalite olarak bilinen Opel’de 2021 yılında; ticari araçlar 180 Bin TL, binek araçlar 190 Bin TL ve SUV araçlar ise 360 Bin TL üzerinde fiyatlardan satılmaktadır.

H.      Honda Sıfır Araç Fiyatları

Honda sıfır araba fiyatları; hatcback modellerde 230 Bin TL, sedan araçlarda 350 Bin TL ve SUV araçlarda 480 Bin TL başlayan rakamlardadır.

İ.         Nissan Sıfır Araç Fiyatları

Nissan sıfır araba fiyatları 2021 de en çok merak edilen araç fiyatları arasında yer aldı. Hatcback modellerde fiyat 230 Bin TL, SUV araçlarda 360 Bin TL ve arazi araçlarında 450 Bin TL üzerinde oldu. Fiyatlar aracın özelliğine göre değişiklik göstermektedir.

J.        Volkswagen Sıfır Araç Fiyatları

Uzun yıllar dayanıklı kullanımı ve kendine has bir kullanıcı kitlesi olan Volkswagen sıfır araç fiyatları 2021 de ön plana çıktı.

Hactcback sıfır araç fiyatları 215 Bin TL den başlarken, ticari sıfır araç fiyatları 255 Bin TL den satışa sunulmuştur.

K.       Dacia Sıfır Araç Fiyatları

Dacia sıfır araç fiyatları ile tüm araç modellerinde en çok takip edilen ve talep gören marka olmuştur. Ticari sıfır araba fiyatları 160 Bin TL, SUV sıfır araba fiyatları ise 200 Bin TL den satışa sunulmuştur.

L.       Skoda Sıfır Araç Fiyatları

Skoda sıfır araç fiyatları kullandığı arabada kalite ve konfordan ödün vermeyenlerin ilgi odağı oldu. hatcback sıfır araç fiyatları 240 Bin TL, sedan sıfır araç fiyatları 360 Bin TL ve SUV sıfır araç fiyatları 380 Bin TL üzerinde satışa sunuldu.

M.    Peugeot Sıfır Araç Fiyatları

Peugeot sıfır araç fiyatları 2021 de özellikle ticari araç satışlarında ilgi gördü. Ticari sıfır araç satış fiyatı 180 Bin TL, hatcback sıfır araç fiyatı 230 Bin TL ve SUV sıfır araç fiyatları 350 Bin TL üzerinde oldu.

N.      Citroen Sıfır Araç Fiyatları

Citron hatcback sıfır araç fiyatları 2021 yılında 180 Bin TL, sedan sıfır araba fiyatları 220 Bin TL ve ticari sıfır araba fiyatları 225 Bin TL üzerinde oldu.

O.      Seat Sıfır Araç Fiyatları

Seat hatcback sıfır araç fiyatları 2020 ve 2021 yılında ortalama 195 Bin TL, SUV sıfır araba fiyatları ise 350 Bin TL üzerinde oldu.

Sıfır Araç Al

Siz de sıfır araba almak istiyor ve en doğru seçimi nasıl yaparım diyorsanız; araba markalarına ait sitelerde ayrı ayrı dolaşmadan karşılaştırma yapma imkanına sahipsiniz!

Arabalar.com ile istediğiniz sıfır araç fiyatları noktasında karşılaştırma yapabilir ve en uygun aracı kısa sürede seçebilirsiniz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!