featured

Google Fotoğraf Arama Nasıl Yapılır? Google Lens Ne İşe Yarar? Google Görselle Arama Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fotoğraf ile Google arama aslında teknoloji dünyasının kullanıcılara sunduğu kolaylıklardan birisidir. Google arama motoru kullanırken pek çok özelliğini bilmediğimiz açık.

Google lens başta olmak üzere pek çok Google özelliği inanılmaz keyifli ve işleri kolaylaştırıcıdır. Peki Google da resim aratma ne işe yarar nasıl yapılır?

Fotoğraflarla arama yapma Google içerisindeki verilere kısa yoldan ulaşmaktır. Çevremizde bulunan bir eşyanın görselle arama konusundaki yardımı görülmeye değerdir.

En basiti, bir konuda beğendiğiniz görseli Google da arattığınızda o resmi ilk gördüğünüz ve aklınıza gelmeyen web sitesini bulabilmeniz mümkün.

Bir şehrin resmini yine aynı şekilde Google görseller içerisinde arattığınızda resim ile ilişkili olan tüm görsel verilere ulaşabilirsiniz.

Google fotoğraf arama yandex ve diğer arama motorlarından çok daha pratik bir donanımdır. Yüksek performanslı kullanıcı deneyimi için çok başarılı bir çalışmadır.

Peki Google fotoğraf arama uygulaması nasıl kullanılır? Hangi durumlarda pratiklik sağlar? Google lens nasıl kullanılır?

Google görsel yükleme nasıl yapılır? Google da resim aratma aktif kullanılan özellikler nelerdir?

Google Fotoğraf Arama Uygulaması Nedir Ne İşe Yarar?

Google görsel arama; çoğunlukla bir eşya ya da nesnenin fotoğrafını çekerek Google üzerinde benzer fotoğraflara sahip içeriklere ulaşmayı sağlar. Google görsel arama mobil ya da bilgisayar üzerinden ayrı şekillerde yapılabilmektedir.

Fotoğraf arama Google üzerinde aslında ismi ya da detayı bilinmeyen bir bilgiye ulaşma noktasında büyük yardımcıdır.

Hayatımızda ilk defa gördüğümüz bir varlığın ya da nesnenin adının ne olduğunu, ne işe yaradığını ya da nerede kullanıldığını öğrenmek Google lens ile çok kolay hale getirilmiştir.

İnsanlar bilgi olmadıkları konularda araştırma yaparken hangi şekilde arama yapacaklarını bilmediğinden varsayımlar üzerinden hareket ederler.

Oysa Google fotoğraf arama uygulaması gördüğümüz görselle arama yapmamızı ve bilgiye ulaşmamızı sağlar.

Google Fotoğraf Arama Motoru Özellikleri

Google fotoğraf arama iphone başta olmak üzere tüm akıllı telefonlarda kullanılan bir özelliktir. Google görsel arama iphone ile ya da diğer android telefonlar ile yapılacaksa tek yapmanız gereken https://images.google.com/?gws_rd=ssl sayfasına gitmektir. Google a Google fotoğraflar yazdığınızda direk bu sayfaya yönlendirileceksiniz.

Google image search sayfası masaüstü sürümde klasik Google sayfası gibi bir sayfa açılmaktadır. Tüm görsel aramaları burada yapılmaktadır. url görsel arama da yine masaüstü sürüme ait bir özelliktir.

Google da Fotoğraf Arama Nasıl Yapılır?

Google fotoğraf arama yapabilmeniz için öncelikle Google ın son sürümünün yüklü olması gerekmektedir. Bunun yanında aktif gmail kullanıcısı olmanız gereklidir.

Google görsel arama uygulaması masaüstü ve mobilde ayrı ayrı kullanım şekline sahiptir. Bu sebeple iki ayrı yolla Google lens kullanımı şu şekildedir…

1- Google Fotoğraf Arama Motoru Pc

Masaüstü bilgisayar, tablet ya da laptop kullanıcıları için Google masaüstü sürümde fotoğraf arama adımları sırasıyla şöyle anlatılabilir:

A- https://images.google.com/?gws_rd=ssl sayfasını açın ve arama motorunda aramak istediğiniz kelimeyi girin. Örneğin biz bu çalışma için “evdekordizayn” kelimesini kullandık.

Bu kelimeye ait karşımıza pek çok görsel çıktı. Google görseller sayfasında index alan tüm “evdekordizayn” etiketli fotoğraflar aşağıya doğru sıralandı.

B- 2. aşamada Google arama motoru araçlar kısmında yer alan kameraya tıkladığınızda karşınıza iki seçenek çıkacaktır.

İlki Url görsel arama tekniğine yönelik alandır, ikincisi ise görseli yükleme ile yapılan arama kısmıdır.

Görsel URL sini yapıştır kısmında herhangi bir web sitesinde gördüğünüz görseli alıp web de benzerlerini bulmak için arama yapabilirsiniz.evdekordizayn.com isimli sitenin ana sayfa linkini burada url görsel arama kısmında kopyaladık ve arattık. Karşımıza çıkan sonuç bu web sitesine ait diğer görsel sonuçları oldu. Yani birbiri ile ilgili diğer görsellere de ulaşmış olduk.İkinci kısımda ise görselle arama için evdekordizayn.com sitesinin ana sayfa görselini çekip burada yükledik.

Karşımıza çıkan sonuç ise o yüklediğimiz sayfa görüntüsünde yer alan nesnelerin ve yazıların benzer görselleri oldu.

Sayfada görünen nesne kaktüs olduğu için Google fotoğraf arama sonuçlarında karşımıza kaktüsle alakalı bilgiler ve dekorasyon fikirleri çıktı.

C- 3. Google görseller içerisinde bulduğumuz bir görselde yer alan başka bir nesnenin odak alınarak Google görseller araması yapmak… Google lens in Google kullanıcıları için piyasaya sürdüğü en önemli özelliklerden birisi de kesinlikle bu!

Google görsellerde “evdekordizayn” kelimesinde yaptığımız aramada karşımıza çıkan ana sayfadaki kaktüslü resmi baz alalım. Google arama sayfasında kaktüslü resme tıkladığımızda sağ kenarda resim tek başına listelenecektir.

Resmin üzerinde yer alan noktaları kıpırdattığınızda resmi çevreleyecek bir alan ortaya çıkacaktır. Bu halkalar yardımı ile resimde aramak istediğiniz nesneyi seçin.

Bu resimde biz sayfanın kaktüslü alanını seçtik ve Google lens bize hemen alt kısımda görselle ilgili içerikler diye bir sıralama yaptı.

Bu sıralamada Google fotoğraflar ile arama uygulamasının içeriklerde nasıl kısa yoldan arama yapılabileceğini de net şekilde görmüş olduk.

2- Google Fotoğraf Arama Motoru Mobil

Google fotoğraf arama ios ya da android telefonlarda kullanım için yine gerekli olan Google son sürüm ile gmail hesabıdır.

Telefonunuzda Google arama motoruna girin ve kamera simgesine dokunun.

Burada Google lens size bir kamera açacak ve istediğiniz resim ya da nesneyi taramanızı isteyecektir. Resmi ayarladığınızda “kameranızla arama yapın” yazısına dokunun.

Biz bu aşamada laptopta açtığımız “evdekordizayn.com” sitesinin kaktüslü alanı ile laptop un genel kısmını fotoğraflayıp aramak istedik. O yüzden bu görselde “aramak içi deklanşör düğmesine basın” komutunu takip ettik.

Resmi çektiğimiz anda aynı karede yer alan kaktüs çiçeği, ASUS yazısı ve laptopun klavye tuşları arama radarına girdi.

Google fotoğraflar ile arama burada önümüze bir resim için pek çok bilgi çıkardı.

Görüldüğü üzere Google fotoğraf arama apple ya da masaüstü cihazlarda çok kapsamlı bir tarayıcıdır.

Google İmage Search Avantajları Nelerdir?

Google fotoğraflar arama özelliği ile sahip olacağınız avantajlar:

Aramada kullandığınız resimde yer alan nesnelere benzer arama sonuçları,Gönderdiğiniz resme benzer resimler,Bu resmin alındığı ya da benzer resimlerin yer aldığı web siteleri listelemede ve bilgiye ulaşmanızdır.

Google lens uygulamasını indirmek için https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.ar.lens adresinden faydalanabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!