featured

Sivilcelerden Kurtulma Yolları | Dermatolojik Tedavi Gerekmeden Sivilce Geçirme Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivilcelerden kurtulma yolları bazen dermatolojik açıdan gereksinim olabilmekte, hemen geçen sorun da olabilmektedir. Hızlı geçen sorunlar için pratik bazı çözümler olacaktır. Sivilcelerden kurtulma yolları bu kapsamda ideal bir şekilde uygulanabilir.

Sivilce Çıkması Ruhsal mı? Sivilcelerden Kurtulma Psikoloji Düzelince Olur mu?

YouTube video

Stres seviyesi yağ salgısının artmasına neden olmaktadır. Hormon değişiklikleri aşırı düzeyde devam ediyorsa fiziksel nedenle olur. Yoğun baskıyla olursa da yağ salgısı nedeniyle beyaz noktalı sivilceler görülmektedir. Sivilcelerden kurtulma maskeleri bu açıdan en hızlı çözümlerden biridir. Psikolojik açıdan yaşanan sorunlarda sivilceleriniz için doğal yumurta yüz maskesi maskesi yapabilirsiniz.

1.  Sivilcelerden Kurtulma Maskesi Doğal Kakao Maskesi

Kakao en etkili cilt sivilce geçirme yöntemleri arasındadır. Tek kakao ve bir miktar su ile macun kıvamına gelen maskeyi haftada bir iki kere uygulamalısınız. Cildinizi geren kakao, yağ dengesi ve pigment dengesizliklerini düzenlemede etkilidir. İçerisine şeker karıştırılmayan kakao sayesinde yumuşak ve pürüzsüz bir cilt yapısı olabilir. Sivilcelerden kurtulma çözümü ve nem dengesi için de etkili olduğunu görebilirsiniz. Kakaonun içerisine bir ekleme yapacak olursanız bu vitamin damlaları olabilir.

2. Aspirin ile Sivilcelerden Kurtulma

YouTube video

Aspirin bir ilaç olarak evlerde yaygın şekilde bulunmaktadır. Sivilcelerden kurtulma yolları açısından tek olarak değil de suda eriterek sivilce olan yere sürebilirsiniz. Çocuk aspirini ya da büyük aspirini varsa, bir iki kaşık suda eritin ve sivilceli yere pamukla sürün.

3. Sabun Sivilcelerden Kurtulma Yolu mu?

Gözeneklerinizin temiz olması sivilcelere iyi gelen şeyler arasındadır. Nem dengesi sivilcelerden dolayı bozulmaması gerektiği için ardından hemen nemlendirici sürmelisiniz. Nemlendirici kremle cildiniz direnç kazanır. Kuru kalırsa yeni sivilceler için zemin olabilir.

4. Su İçerek Sivilcelerden Kurtulma

Sivilcelerden kurtulma yolu olarak su içme miktarınız en önemli konulardan biridir.  Su içinde bulunan oksijen miktarı yağ yakarak gözeneklerinizin dolmasını yavaşlatır. Suyu az içtiğinizde cildiniz daha hızlı şekilde bozulur. Sivilcelerden kurtulma evde yöntemleri denerken beslenme içecek kısmı bu açıdan epey faydalı olacaktır. Örneğin asitli içecekler, alkollü içecekler, uyuşturucu maddeler direkt olarak cildinizi bozar. Sivilcelerden kurtulma yolları doğal çözümleri en temelde beslenmede bulmak doğru bir bakış açısı olacaktır.

5. Sivilcelerden Kurtulma Yolları Evde Yumurtalı Vitaminli Maske

Yüzdeki sivilcelerden kurtulma yöntemleri yumurtalı E vitamini veya hyalüronik asit takviyeleri ile olabilir. Tek yumurta ile sık aralıklarla beyaz kısmını cilde uygulayıp bekletmelisiniz. Gerginlik hissi iyice arttığı anda yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız. Nemlendirici krem veya serumları unutmamak gerekiyor. Soğuk pres yağlar için sivilce riski olabilir.

6. 1 Ayda Sivilcelerden Kurtulma

Derin izler varsa 1 ayda sivilcelerden kurtulma işlemleri zor bir süreç olacaktır. Bu noktada bir dermatoloğa giderek destek alabilirsiniz. Destekleyici ürünleri de kullanabilirsiniz. Yara izlerinin onarılması için yapılması gerekenler aşamalı şekilde takip edilmelidir. Sivilce ilacı türleri incelemesi de yapmak faydalı olabilir.

7. Kalçadaki Sivilcelerden Kurtulma Yolları

Kalça bölgesindeki sivilceler yanlış beslenme nedeniyle olabilir. 3 günde sivilcelerden kurtulma yöntemi arayanlar için beslenme ve sporu çoğaltmak etkili olacaktır. Vücudunuz baş edemediği yağlar olduğu anda kalça bölgesi gibi alanlara sivilce olarak yansıtma yapabilir. Çünkü önce yüz bölgesine sivilce yansır, ardından da yağ fazlası olan yerlerden çıkıntılar olacaktır. Vücuttaki sivilcelerden kurtulma yolu olarak mutlaka bütünsel bir yağlanma karşıtı çözüme odaklanılmalıdır.

8. Sivilcelerden Bir Gecede Kurtulma

Sivilcelerden hızlı kurtulma yolları ararken bir gecede bunun geçmesini istiyorsanız yanlış bir uygulama yapmamalısınız. Bir gecede derin izleri olan büyük yaralar sivilcelerden kesin kurtulma amacıyla zor hal alabilir.  Bu nedenle duruma göre bir çözüme odaklanmalısınız. Sivilcelerden anında kurtulma çözümlerinde etkili bir tedavi yöntemine odaklanmalısınız. Yüzeysel bir beyaz görüntülü sivilce ise elle temas etmeden işlem yapılabilir.

5 dk. da sivilcelerden kurtulma yöntemleri için ilaçsız en hızlı taktikler yapılabilir. Öncelikle cildi temizleyin ve ardından da aspirinle yapılan formülü kullanın.

Sivilce Neden Çıkar?

Sivilce çıkmasının nedenleri genellikle hormon değişiklikleri, vücudun büyümesi, yağlı ve baharatlı beslenme, tuz ve şeker miktarını artırma kaynaklıdır. Sivilceler bazen hamilelik döneminde de görülebilir. Yağlanma karşıtı çözümler için mutlaka hem beslenme hem de spor bir arada ele alınmalıdır.

Spor Yapmak Sivilceleri Geçirir mi?13 Yaşında Sivilce Geçirme

Genelde spor alışkanlıklarınız varsa sivilcelerle mücadele edebilirsiniz. Çünkü spor sürekli yapanlarda kan akışı hızlanacağı için iyileşme de hızlı biçimde gerçekleşir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!