featured

Sızma Zeytinyağı “Sarımsaklı ve Kekikli Zeytinyağı” Nasıl Yapılır | En Faydalı Natürel Zeytinyağı Nedir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sızma zeytinyağı 2021 senesinde fiyat ve üretim yerleri bakımından ön plana çıkan ürünlerdendir. Üretim tekniklerine göre değişik isimler alan zeytinyağını kendiniz de imal edebilirsiniz. Zeytin nasıl yapılır sorusu haricinde, zeytinin yağını çıkarmak için özel makineler gerekmektedir.

Sızma Zeytinyağı Hakkında Merak Edilenler

YouTube video

Günlük hayatınızda farklı aralıklarla yer alan zeytinyağı baharat ve turunçgillerle beraber kullanılabilmektedir. Zevkinize göre uygun süreçleri değerlendirebilirsiniz. Üretim aşamaları ve daha birçok konu hakkında bilgi edinebilir, bilinçli şekilde kullanım sağlayabilirsiniz.

1. Sızma Zeytinyağı Kalorisi

Sızma zeytinyağı 100 gram kalori miktarı 884,1 kcal olarak aktarılmaktadır. Verilen kcal değeri değişme payı olan bir miktar gibi düşünülebilir.

Yağ yoğunluğu arttıkça gram başına düşen kalori de çoğalır. Pres ürünlerde bu duruma daha fazla rastlanır.

2. Kekikli Zeytinyağı Nasıl Yapılır?

Hazırda yapılmış zeytinyağını kekik ile hazırlayarak güzel bir kahvaltılık elde edebilirsiniz. Zeytin üzerine eklenen sızma zeytinyağı kekik ve limon sayesinde, vitamin değeri yüksek bir yiyecek tüketime hazır olur.

Zeytinyağını üretirken genellikle içerisine bitkisel ürünler eklenmez. Yapısını uzun süre muhafaza etmesi için ekleme olmadan yağ üretimi yapılır.

3. Sarımsaklı Zeytinyağı Nasıl Yapılır?

İsteğe göre sarımsak rendesi, kekik ve zeytinyağı bir arada yemeklere eklenen sos haline getirilebilir. İçeriği kendi yemek sos taleplerinize göre zenginleştirebilirsiniz.

4. Sızma Zeytinyağı Nedir?

Zeytinden sızan yağın birikmesi nedeniyle durumu anımsatan sızma zeytinyağı ifadesi kullanılmaktadır.  Zeytinyağının en doğal hallerinden biri sızma zeytinyağıdır. Asit seviyesi ve üretim süreçlerindeki değişiklikler türlü kategorileri de beraberinde getirmektedir.

5. “Soğuk Sıkım” Sızma Zeytinyağı Nasıl Yapılır?

Sızma zeytinyağı zeytinlerin hamur hale getirilmesi ardından yoğun baskı makinelerine maruz bırakılması ardından üretilmektedir. Soğuk sıkım yöntemi ve hidrolik pres, yani sıvı hale gelene kadar sıkım yöntemleri kullanılarak yağ çıkarılmaktadır.

Zeytinin etli kısımları profesyonel makinelerle sıkıldığında kendi özünü yağ olarak bırakmaktadır. Zeytinden çıkan yağın yeniden suyla ayrıştırılması esnasında 27 derece limiti bulunmaktadır.

6. “Riviera Zeytinyağı” Ne Demek?

Rafine zeytinyağının içerisindeki asit seviyesi ve sızma zeytinyağı asit derecesi eklendiğinde daha da yüksek hale gelir. Zeytinyağındaki keskin tat bu şekilde daha da artmış olur. Yemek ve salatalarda bu tadı arayanlar riviera zeytinyağı satın alabilmektedir. Yeni bir karışım olması nedeniyle temizlik süreçlerinde değişiklikler görülmektedir.

7. “Taş Değirmen Zeytinyağı” Videosu | Organik  Zeytinyağı Nasıl Yapılır ?

Organik yollarla, makine teması olmadan, taş altında ezilerek yapılan zeytinyağı, taş değirmen zeytinyağı olarak tanımlanmaktadır. Ağır taşın döngüsü manuel olarak yapılır.

YouTube video

8. Natürel Zeytinyağı Zeytinin Çekirdeğinden mi Elde Edilir?

Sadece eti ve çekirdek ile et bir arada dövülerek de zeytinyağı nasıl yapılır sorusuna yanıt verilebilir. Çekirdekle de etle de yapılması zeytinyağı tadını yormamaktadır. Çekirdek parçaları eklendiğinde besin değerinde daha da artış olacaktır.

9. Natürel Sızma Zeytinyağı Özellikleri

Dalından düşürülen zeytinlerle üretilen natürel sızma zeytinyağı asit oranı düşük olan bir zeytinyağı çeşididir. Mekanik işlemlerle yapılan sıkma süreci 4 saatte gerçekleşmektedir. Asit derecelerine göre kendi içerisinde sınıflandırılmaktadır. Diğer zeytinyağı türlerine göre daha taze bir yapısı olduğu söylenebilir.

10. Hangi Zeytinyağı Daha Faydalıdır?

Natürel zeytinyağları asit oranı azlığı ve taze yapısı nedeniyle diğerlerine göre daha faydalıdır. Asit oranı azlığı, etki derecesi ve miktarını çoğaltıcı etki yapar. Hücreler, asit çokluğunu faydalı maddeleri içeri alırken geciktirici etken olarak değerlendirdiği için düşük asit oranı tercih edilebilir.

11. Zeytin Yağı Evde Nasıl Yapılır?

Evde zeytinyağı yapmak için yağı çıkacak kadar ağır bir döndürme mekanizması temin etmelisiniz. Basit baskı ile zeytinin ve çekirdeğinin yağını çıkarmak pek mümkün olmayabilir.

Sızma Zeytinyağı Nelere İyi Gelir? Ruhsal ve Fiziksel Faydaları

Ruhsal ve fiziksel olarak sızma zeytinyağı faydaları epey çoktur. Doğal bir antioksidan etkiye sahip zeytinyağlarını salata ve yemeklerde, kahvaltılarda güvenle kullanabilirsiniz.

1. Strese İyi Gelir

Sağlıklı bir enerji kaynağı olması ve hormon seviyesini dengelemede katkısı bakımından zeytinyağı türleri strese faydalıdır. Sinir sistemine olumlu katkıları olması nedeniyle özellikle sabah saatlerinde tüketmeniz önerilir.

2. Sızma Zeytinyağı Boşaltım Sistemine Nasıl Fayda Eder?

Kabızlık sorunları için etkili çözümlerden biri olan zeytinyağı, bağırsakları iyileştirici bir üründür. Doğal flora koruyucu maddeler uzun süre parazitlere karşı direnç anlamına gelir.

3. Saç Köklerini Güçlendirir

Zayıflayan saç köklerinizin beslenerek güç kazanması adına sızma zeytinyağı 15 gün arayla sürülebilir. Köklere işleyen yapısı sayesinde derinlemesine etki sağlar, uzamayan saçlara hız kazandırabilir.

4. Kuru Ciltlerdeki Sebum Miktarını Dengeler

Kuru ciltler için zeytinyağı kullanmak, his anlamında belirgin farklar yaratabilir. Uzun süre cildinizin ihtiyacı olan besinleri ve sebumu ideal bir şekilde dengeleyen zeytinyağını abartmadan kullanmak gerekir.

5. Sızma Zeytinyağı Kemiklere Nasıl Fayda Eder?

Çocuklarda kemik erimesi riski varsa düzenli olarak zeytinyağı tüketimi önem kazanmaktadır. Kemik içindeki ilik bölümü zeytin çekirdeğinde de olduğu için yeni ilik ve kemik hücresi oluşumuna katkı sağlamaktadır.

En İyi Zeytinyağı Markası Nasıl Bulunur?

YouTube video

Sızma zeytinyağı seçimi yaparken fiyat harici çeşitli kriterlere dikkat edebilirsiniz. Kullanım alanı ve beklentiler, fiyat gibi birçok kriteri dikkate almalısınız. 

Market ve Pazar Zeytinyağı Litre Fiyatı Farkı | 2021 Sızma Zeytinyağı Fiyatları  

Marketler ve pazarlarda görmüş olduğunuz zeytinyağları üretim süreçlerinde benzer olsa da donma sıcaklığı açısından farklar görülebilir.

Pazarlardaki zeytinyağları oda sıcaklığında donmaktadır. 2021 zeytinyağları rutin şekilde güncellenen bir fiyat aralığında incelenebilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!