Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Soğukta Cep Telefonu Kullanmak ve Mesaj Yazmak Zor, Peki Neden?

Soğukta Cep Telefonu Kullanmak ve Mesaj Yazmak Zor, Peki Neden?
REKLAM ALANI
25 Mart 2022 5:38 PM
5

Soğuk havalarda ellerinizin daha çok acıdığını, soğuk havada elinizi bir yere çarptığınızda her zamankinden daha fazla canınızın yandığın fark etmiş olabilirsiniz. Bununla birlikte, soğuk havalarda cep telefonu kullanmak ve mesaj yazmak da daha zor. Tüm bunların nedenini hiç merak edip araştırdınız mı?

İşte; bilimsel açıklamasıyla, nedeniyle nasılıyla soğukta ellerimizin çok daha fazla acısının ve cep telefonu kullanmanın zorlaşmasının nedenleri…

Soğuk Havalarda Ellerimizin Acıma Nedeni: Termoreseptörler ve Nosireseptörler

Vücudumuzda sıcaklığa duyarlı olan termoresetörler ile acıya uyarlı nosireseptörler bulunuyor. Ancak acı reseptörleri olan nosireseptörler, 0 derecenin altındaki hava koşullarında da aktif hale geliyor ve bu soğuk hava sebebiyle beyne acı sinyalleri göndermeye başlıyor.

Soğuk Havalar Telefon Kullanmayı da Zorlaştırıyor

Ayrıca ayak ve el gibi vücudun uç kısımlarına giren kan, soğuk hava koşullarında kalp ve akciğer gibi hayati önem taşıyan organlara çekiliyor. Buna bağlı olarak da ekstremiteleriniz katılaşmaya başlıyor. Zaten bu nedenle de soğuk havalarda telefon kullanmak ve telefonla mesajlaşmak da oldukça zor.

Bu katılaşma da sinirlerimizin ateşlenmesi için gereken eşiğe her an daha da yakın olmanızı sağlıyor. Bu sebeple de elinizin aldığı en ufak darbe bile sinyal eşiğini aşıyor ve beyne uyarı gönderiyor.

Don Isırması ile Kalıcı Hissizlik Yaşamamak için Isının!

Aslında tüm bu aşamalar ve hissedilenler acılar, farklılıklar bir uyarı. Çünkü bu şartlar altındayken hemen ısınmazsanız hücrelerinizdeki su donmaya başlıyor ve ‘’don ısırması’’ meydana gelir. ‘’Don ısırması’’ ise parmaklardaki his kalıcı olarak yitiriliyor.

Kısacası; 0 derecenin altındaki hava koşullarında hem canımızın daha fazla acımaması, hem rahatça cep telefonu kullanmak hem de don ısırması yaşamamak, bu olaya bağlı olarak da kalıcı hissilik yaşamamak için vücudumuzu iyi dinlemek gerekiyor. Eğer soğuk hava koşullarında vücudunuzun verdiği tepkilerin farkında olursanız canınızın daha fazla yanmasına da engel olabilirsiniz.

REKLAM ALANI