featured

Soğukta Cep Telefonu Kullanmak ve Mesaj Yazmak Zor, Peki Neden?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Soğuk havalarda ellerinizin daha çok acıdığını, soğuk havada elinizi bir yere çarptığınızda her zamankinden daha fazla canınızın yandığın fark etmiş olabilirsiniz. Bununla birlikte, soğuk havalarda cep telefonu kullanmak ve mesaj yazmak da daha zor. Tüm bunların nedenini hiç merak edip araştırdınız mı?

İşte; bilimsel açıklamasıyla, nedeniyle nasılıyla soğukta ellerimizin çok daha fazla acısının ve cep telefonu kullanmanın zorlaşmasının nedenleri…

Soğuk Havalarda Ellerimizin Acıma Nedeni: Termoreseptörler ve Nosireseptörler

Vücudumuzda sıcaklığa duyarlı olan termoresetörler ile acıya uyarlı nosireseptörler bulunuyor. Ancak acı reseptörleri olan nosireseptörler, 0 derecenin altındaki hava koşullarında da aktif hale geliyor ve bu soğuk hava sebebiyle beyne acı sinyalleri göndermeye başlıyor.

Soğuk Havalar Telefon Kullanmayı da Zorlaştırıyor

Ayrıca ayak ve el gibi vücudun uç kısımlarına giren kan, soğuk hava koşullarında kalp ve akciğer gibi hayati önem taşıyan organlara çekiliyor. Buna bağlı olarak da ekstremiteleriniz katılaşmaya başlıyor. Zaten bu nedenle de soğuk havalarda telefon kullanmak ve telefonla mesajlaşmak da oldukça zor.

Bu katılaşma da sinirlerimizin ateşlenmesi için gereken eşiğe her an daha da yakın olmanızı sağlıyor. Bu sebeple de elinizin aldığı en ufak darbe bile sinyal eşiğini aşıyor ve beyne uyarı gönderiyor.

Don Isırması ile Kalıcı Hissizlik Yaşamamak için Isının!

Aslında tüm bu aşamalar ve hissedilenler acılar, farklılıklar bir uyarı. Çünkü bu şartlar altındayken hemen ısınmazsanız hücrelerinizdeki su donmaya başlıyor ve ‘’don ısırması’’ meydana gelir. ‘’Don ısırması’’ ise parmaklardaki his kalıcı olarak yitiriliyor.

Kısacası; 0 derecenin altındaki hava koşullarında hem canımızın daha fazla acımaması, hem rahatça cep telefonu kullanmak hem de don ısırması yaşamamak, bu olaya bağlı olarak da kalıcı hissilik yaşamamak için vücudumuzu iyi dinlemek gerekiyor. Eğer soğuk hava koşullarında vücudunuzun verdiği tepkilerin farkında olursanız canınızın daha fazla yanmasına da engel olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!