featured

Sokak Röportajı Yapsanız Konunuz Ne Olurdu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokak röportajı farklı bir deneyim olabilir. Bir de farklı ve komik sorular soruyorsanız işin rengi daha da değişebilir! İşte o ilginç sorular!

Aklınıza gelebilecek her konuda sokak röportajı yapabilirsiniz. Ekonomi, güncel konular, yaşam vesaire vesaire… Bu cevapların sayılarını arttırmak mümkündür.

İnsanların içine karıştığınız ve hatta çoğu zaman nasıl bir cevap alacağınızı kestiremediğiniz sokak röportajlarında ilginç ve komik sorular sorsanız nasıl cevaplar alacağınızı düşündünüz mü hiç?

Nasıl ki; her insanın kaşı, gözü, fiziki yapısı farklı ise aynı şekilde düşünce yapıları ve yaşanmışlıkları da farklıdır. Haliyle bir konu hakkında her insandan farklı ve hatta beklenmedik cevaplar alabilirsiniz. İşte sokak röportajı yaparken ilginç ve şaşırtıcı cevaplar alabileceğiniz sokak röportajı soruları!

Bir Organ Olabilseydiniz Hangi Organınız Olmak İsterdiniz?

Bir Organ Olabilseydiniz Hangi Organınız Olmak İsterdiniz?

Bu soruyu sokak röportajında mikrofon uzattığınız insanlara sorduğunuzda birbirinden farklı ve ilginç cevaplar almanız muhtemeldir. Bu soru, bir çalışma grubuna sorulmuştur. Cevaplar ise oldukça ilginçtir!

Kimisi beynine temiz kan götürmek için damar, kimisi “ben olmasam felç kalacak bir bedenim olur” deyip omurilik soğanı, kimi ise sırf yemeği sevdiği için dalak derken kimileri ise liderlik özelliklerine yenilip yönetme gücünü elde tutmak için beyin cevabını verdi!

Hayatınızda Duyduğunuz En Saçma ve Gereksiz Soru Neydi?

Hayatınızda Duyduğunuz En Saçma ve Gereksiz Soru Neydi?

Bizce komik ve şaşırtıcı cevaplar alabileceğiniz sokak röportajı sorularından birisi de bu sorudur. Hatta öyle ki; bir kesim gruba sorulmuş olan bu soru duyanları kimi zaman şaşkına çevirirken kimi zaman güldürür kimi zaman ise ciddi ciddi düşündürebilir!

En sık verilen cevapların başında ise “Geldin mi” sorusu geliyor. Bu soruyu hepimiz mutlaka bir kez de olsa duymuşuzdur. Kapıdan girdiğimizi gören birisi geldiğimizi gördüğü halde “Geldin mi” diye sorar. Düşününce gerçekten çok komik geliyor!

Peki o an ne yaptığınızı gören bir kişinin size “Ne yapıyorsun” demesi ne kadar mantıklı bir sorudur? Düşünsenize yemek yiyorsunuz, kapıdan birisi girdi ve yemek yediğinizi gördüğü halde size ne yaptığınızı soruyor. Sizce de mantığa aykırı bir soru gibi gelmiyor mu?

Uyuduğunuz En Tuhaf Yer Neresi?

Uyuduğunuz En Tuhaf Yer Neresi?

Bu soruyu bir sokak röportajında sorduğunuzda alabileceğiniz cevapların asla sınırı yoktur. Siz genelde yataklarında uyudukları cevabını almayı beklerken insanoğlu bu soruya verdiği cevaplarla da sizi başarılı bir şekilde şaşırtabilir!

Kimi klasik bir şekilde yatak cevabı verse de alacağınız ilginç cevaplar arasında klozet, bank, otogar hatta ATM önü gibi farklı ve ilginç cevaplar duymaya hazır olun!

Kendi Cenazenizde Kendinize Hakkınızı Helal Eder misiniz?

Kendi Cenazenizde Kendinize Hakkınızı Helal Eder misiniz?

Türk toplumunda ölen kişiye hak helal etmek önemli bir yere sahiptir. Her insan ölürken herkesten helallik almak isterken kul hakkı ile bu dünyadan göçüp gitmek istemez. Peki ya cenazesine gittiğiniz kişi kendiniz olursanız siz size hakkınızı helal eder miydiniz?

Soru üzerine düşündüğünüzde bu sorunun herkesin “tabi ki helal ederim” cevabını vereceğini düşünebilirsiniz. Ancak yanılıyorsunuz!

Elbette cevaplar arasında bu soruyu duyacaksınız. Ancak diğer yandan kötü alışkanlıkları olduğundan dolayı, dua etmediğinden dolayı hatta ve hatta daha ilginci de sınavda kopya çektiğinden dolayı kendi cenazesinde kendisine hakkını helal etmeyen insanlarla karşılaşmanız muhtemeldir!

Bir Ağaç Olma Şansınız Olsaydı, Hangi Ağaç Olmayı Tercih Ederdiniz?

Bir Ağaç Olma Şansınız Olsaydı, Hangi Ağaç Olmayı Tercih Ederdiniz?

Bu soru aslında klasik cevapların verilebileceği bir soru gibi görünse de unutmamalısınız ki insanın düşünce gücü sizi şaşırtabilir! Elbette klasik cevaplar alabilirsiniz. Ancak bu soru da sokak röportajında ilginç ve zaman zaman komik cevaplarla karşılaşacağınız sorulardan birisidir.

Asla Görmemeniz Gereken Ama Gördüğünüz Şey Nedir?

Asla Görmemeniz Gereken Ama Gördüğünüz Şey Nedir?

Her insan hayatında bir kez de olsa asla görmemesi gereken şeyi gördüğü o anı yaşamıştır. “Gördüm ve unutamıyorum” dediğiniz olaylar ya da durumlar nelerdir hiç düşündünüz mü? Cevaplar ise hayrete düşürecek ya da adeta kahkaha attıracak cinsten olabilir!

Eğer ilginç soruların yer aldığı sokak röportajınızda insanların nabzını farklı konularda ölçmek istiyorsanız mutlaka bu soruları ele almalısınız.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!