featured

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Medya Uzmanlığı, son zamanlarda birçok trend meslek arasına girerek oldukça fazla yaygınlaşmaya ve talep görmeye başladı. Neredeyse hayatımızın büyük bir bölümü sosyal medya ile geçerken, kimimiz de bu vakti kazanca dönüştürme peşine giderek bu işi bir meslek haline getirdi. Her anlamda günümüzde egemen olan sosyal medya, şimdi de Sosyal Medya Uzmanlığı nedir, nasıl olunur sorularıyla gündemi meşgul etmeyi başarıyor.

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Nasıl Sosyal Medya Uzmanı Olabilirsiniz?

Sosyal medya uzmanı kimdir sorusunu kısaca cevaplamamız gerekirse; bir markanın ya da ismin bilinirliğini arttırmak ve satışları çoğaltmak için gerekli planlama ve organizasyonu sağlamaktan sorumlu olan kişiye sosyal medya uzmanı diyebiliriz. Belli bir tecrübe ve deneyime sahip uzmanlar, pazarlaması yapılacak ürüne en yüksek katkıyı sağlar. Sosyal medyadan sorumlu kişiler, elindeki tüm donanımı reklam ve pazarlama stratejilerine göre kendilerine özgü kullanabilirler.

Sosyal medya uzmanları, dijital platformlara ait tüm trendleri bilmeli ve gerekli bilgiye sahip olmalıdırlar. Gerektiğinde kriz yönetimi konusunda her daim hazır ve planlı davranmaları gerekmektedir. Hedef kitleyi en iyi şekilde analiz ederek, buna özel satış stratejileri oluşturabilmelidirler. Dijital dönüşüm sektöründe tüm gerekli bilgilere ve yeniliklere sahip olarak, bunları en uygun şekilde sunuma hazırlayan yine sosyal medya editörleri olacaktır.

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Sosyal Medya Uzmanı Ne İş Yapar?

İyi bir sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız, mesleğin gerektirdiklerini ve varsa alacağınız eğitimlerden önce bilmeniz gereken birkaç maddeyi sizler için derledik.

·      İyi bir sosyal medya pazarlama uzmanı olmak istiyorsanız, öncelikli olarak gündemi meşgul eden tüm eğlenceli videolar ve haberlerden ilk siz haberdar olmaya çalışın.

·      Yeri geldiğinde size gelen kampanya ve içerik üretme teklifleri ile ilgili teklifleri kabul etmek isteyeceksinizdir. Bunun için bol bol pratik yapın.

·      İçeriklerinizde her zaman özgün olun ve içinizden geldiği gibi yazın. Okuyucu ve takipçileriniz sizi samimi buldukları için takip etmelidirler. Bu ileri vadede size daha çok şey kazandıracaktır.

·      Sosyal medya uzmanı, bir yazılımcı veya tasarımcı değildir. Ancak grafik ve web bilgisi mutlaka vardır. Sosyal medyayı profesyonel olarak kullanacak kişilerin, görsel yaratıcılıkları yüksek olmalıdır.

·      Medya pazarlama donanımlarını aktif şekilde kullanabilmelidir.

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Sosyal Medya Uzmanları Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sosyal Medya Uzmanı kişiler, markaların tüm tanıtım içeriklerini ve kampanyalarını geliştirmek ve satışları arttırmak gibi süreçlerde başrol oynamaktadır. Dışarıdan her ne kadar eğlenceli olarak gözüken bir meslek olsa da, iyi yapılamayan bir sosyal medya pazarlaması,  ne yazık ki çok uzun vadede kalıcılık elde edemez.

Sosyal Medya Uzmanı maaşları da , çalıştıkları pozisyon ilerledikçe ve gelişme gösterdikçe artmaktadır. Şuan da en düşük Sosyal Medya Uzmanı maaşı 2.380 lira olurken, en yüksek 4.280 lira olarak bilinmektedir. Daha yüksek bir pozisyon olarak geçen Sosyal Medya Direktörü ise en düşük 2.320 lira maaş alırken, en yüksek 6.830 lira almaktadır. Bu kişilerin şuan toplamda ortalama olarak aldıkları maaş ise, 3.330 lira ile 4.510 lira arasında değişmektedir.

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Üniversitede Sosyal Medya Uzmanlığı Bölümü Var mı?

Son yıllarda trendi oldukça yükselen Sosyal Medya Uzmanlığı, günümüzde popüler mesleklerin başında gelmeye başladı. Hizmetin gerekliliklerini öğretmek ve profesyonel uzman yetiştirebilmek amacıyla çeşitli üniversitelerde Sosyal Medya Uzmanlığı eğitimi verilmeye başlandı.

Üniversitelerde henüz yeni verilmeye başlanan ‘’Yeni Medya’’ bölümü ve özel eğitim merkezi ile vakıfların düzenlediği sosyal medya sertifika programları ve Sosyal Medya Eğitim Programı ile kişiler sosyal medya uzmanı olma şansını yakalayabiliyor. Tüm bunlara ek olarak, işletme, pazarlama ve reklamcılık gibi bölüm mezunları da, çeşitli ajanslarda reklam ve sosyal medya uzmanı olarak çalışma şansı yakalayabiliyor.

Şu an birçok üniversiteden farklı bölümlerden mezun olup, Sosyal Medya Yöneticiliği yapan mezunlar bulunmaktadır. Bunların mezun olduğu ilk 5 üniversite, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi(İÖ), Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’dir. Bu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin mezun oldukları ilk 5 bölüm ise; Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, İşletme, Radyo Sinema ve Televizyon, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümleridir.

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Var mı?

Pandemi nedeniyle yükselişe geçen online eğitimler, çeşitli sertifika programları için de kullanılmaktadır. Hemen hemen her konu online eğitimler ile eğitmenler tarafından öğrencilere anlatılmaktadır. Özellikle dijital pazarlama ve düşünen birçok öğrenci, uzaktan eğitim sistemi ile sertifika alıp mesleğe katılması çok kolay hale geldi.

Sizi de diğer adaylardan ayıran bir Sosyal Medya sertifikası almak istiyorsanız, şuan için mevcut olan kurumsal online eğitim programlarından birkaç tanesini sizler için derledik…

1.     Google Ads Sertifikasyonu

2.     DMI(Digital Market Institute) Sertifikasyonu

3.     İstanbul İşletme Enstitüsü Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

4.     Hootsuite Sertifikasyonu

5.     Google Dijital Atölye

6.     SEMrush – SEO Toolkit Kurs Sertifikasyonu 

Bonus! Sosyal Medya Uzmanlık Eğitimi almak istiyorsanız, sizin için seçtiğimiz içeriğe göz atmak isteyebilirsiniz. İyi seyirler.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!