featured

Staj İlanları Revaçta! Korona Ardından Maaş Ödemek İstemeyen İşveren Sayısı Artacak mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Staj ilanları korona salgını ardından işletmelerin sıkça tercih ettiği bir işe alma yöntemine dönüşüyor. Tam zamanlı çalışanlar yerine stajyer almak isteyenler, salgının olumsuz etkilerini hafifletme yöntemi olarak kullanılıyor.

Şimdiden Hazırlık Yapın | Yaz Dönemi Staj Başvuruları 2020 Senesinden Daha Kalabalık Olacak

İşsizlik dönemini az krizle atlatmak için stajyer olarak az parayla çalışma şartlarını kendiniz bir kere daha gözden geçirebilirsiniz. Bir iş öğrenirken aşırı stres altında kalmadan ve bir miktar para da kazanmak size etkili bir yeni başlangıç sunabilir. Krizi kısmen daha hafif atlatmak için staj size bir imkan sunuyor olabilir. Sadece öğrenci işi olarak görmekten ziyade orta yolu bulma aracı gibi de düşünebilirsiniz.

2021 Staj Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yılın çeşitli dönemlerinde staj başvurusu yapacağınız alanları önceden yapılacak bir araştırma ile bulabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı staj başvurusu  da dahil olmak üzere çok sayıda kurum staj süreçlerinde personel alıyor. En güncel ilanlar için internet araması yapmanız yeterli olacaktır.

İş başvuru platformlarında staj kategorisinde listeleme yapılınca ortaya yüzlerce seçenek çıkacaktır. Üstelik bir kısmı lise staj başvurusu iken bir kısmı da hazırlık amaçlı eğitim veren yerlerdir.

Stajyerler Hep Kısıtlı mı Para Alır?

Okullarda zorunlu tutulan mesleki stajlarda ve diğer staj türlerinde farklılık olabiliyor. Zorunlu staj harici stajlarda bir miktar daha fazla ödeme olabiliyor. Mezun olan veya staj sözleşmesinin kapsamına ek prim sistemi gibi uygulamalar olabilir. Staj ilanları aramalarınızı bunu da bilerek sürdürebilirsiniz.

Korona Salgını Ardından Staj Başvurusu Nasıl Yapılır?

Korona salgını ardından iş yerlerinin nasıl bir yol alacağı devlet belediye çalışmalarına da bağlı olarak şekillenecektir. Yeni iş kolları veya var olan işlerin devam edebilmesi için yeni çözüm süreçleri geleceğe benziyor.

1. Online Staj İlanları Başvurusu

İnternetten yapılan staj başvurusu web sitelerinde ve sanal ortamdan yapılan iş kolları bakımından değerlendirilebilir. Yapacağınız işi online alana taşıyarak ayrıca kendiniz için bir çalışma da yapabilirsiniz. Bir ürün satmak da alternatif kazanma yöntemleri arasında yer alıyor. Part time anlaşmanız varsa ek olarak ürün satışını da iş bulma sürecinize dahil edebilirsiniz.

2.Staj için Nasıl Bir Yöntem Geliştirmeli?

Birçok kişi için staj parası çok düşük geliyor. Bu nedenle prim sistemi konusunda işvereni ikna etmeye çalışabilirsiniz. Diğer bir seçenek de staj yerinizin saatleri konusunda esneme ve farklı işlere de zaman ayırmak olacaktır.

3.Birkaç Aylık Staj Başvurusu Onaylandı Kabul Etmeli misiniz?

Başvurunuz kabul edildi ama birkaç ay için staj ilanları varsa bu stajın özelliğine bakmanız önerilir. Bazı stajlar teknik bilgi anlamında kısa sürede size mesleki katkı sağlayabilir. Bazı işlerde ise bu süre boşa geçecek bir zaman anlamına gelebilir.  

Stajyerler Nasıl Çalışır?

Bir yerde stajyer olarak çalışmaya başladığınızda genellikle işin en temellinden hazırlık süreci başlar. Bu birçok işten alakasız konu anlamına da gelebilir. Mesleki açıdan ortamın işleyişini anlamak,  süreci izlemek ve yapanlardan öğrenme hedefi vardır. Prim usulü bir staj çalışma alanı varsa satış odaklı, iş bağlama ve firmaya kazanç getirme amacı olacaktır.

Bir yerde iş öğrenirken aynı anda stajyer imkanları sizi tam olarak tatmin etmeyebilir. Yaptığınız işin kriz atlatma sürecine destek olması nedeniyle avantaja çevrilebileceğini düşünebilirsiniz. Öğrenci ve yeni mezunlar haricinde kendiniz için yeni bir iş ararken avantaj olacaktır. Duruma sadece yeni bir iş öğrenme olarak bakabilirsiniz. Neticede belirsiz ortamlarda az parayla yeni bir iş öğrenmek de kısmi bir çözüm olabilir.

Evden Staj Yapılır mı? Dijital Alanlarda Staj İlanları ve Freelance Çalışma

Staj yaptığınız işe göre değişen bir şekilde evden para kazanma yöntemi kullanılabilir. Örneğin el becerisi gerektiren bazı işler evden yapılabilir. Dijital alanda bir firma ile anlaşabilirsiniz.  Zaman sınırı olmadan internetten yapabileceğiniz birçok iş seçeneği bulunuyor.

Korona Sonrası İş Yerleri Durumu

İş yerlerinin korona ardından kesilen kısa çalışma ödenekleri büyük bir işsizlik sorununu yeniden gündeme getirebilir.  Bu noktada devlet politikaları her yerde olduğu gibi Türkiye koşullarında da devreye girerse sorun yüzeysel atlatılabilir.

Kooperatifler ve Belediyeler İşsizlik Sorununu Çözer mi?

Eskiden bu yana zaten var olan ekonomik kaynaklar sorunu korona salgını ardından çok yavaş da olsa çözülebilir.  Kooperatif marketler, doğrudan aracısız yiyecek içecekleri insanlara buluşturan uygulama olarak yayılıyor. Ayrıca belediyelerin de giderek daha aktif olduğu gözleniyor.

Kısa çalışma ödeneği ardından işten çıkarılma süreci hakkında daha çok araştırma yapabilir ve bir rota çizebilirsiniz. Stajyerlere ödenen para konusunda da detaylara bakabilirsiniz.

YouTube video

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!