featured

Starbucks’ta Bardak Devri Sonra Eriyor: Kahve Severleri İlgilendiriyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Starbucks başta olmak üzere çeşitli firmaların doğaya bıraktığı karton bardaklar geri dönüştürülmesi zor bir hal almaya başladı.

Her ne kadar geri dönüşüme teşvikler devam etse de birçok ürünün çöplüklerde fazlasıyla yer kaplaması artık şirketleri de harekete geçirdi.

Dünya çapında satış yapan ve bilinen bardakları karton olan Starbucks bu konuda bir adım atmaya hazırlanıyor. Artık bardak devrinin sona ereceği düşünülüyor!

Starbucks’ın Meşhur Bardakları Kademeli Olarak Kaldırılacak

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre artan çöp miktarına dur diyebilmek ve kontrollü bir dönüşüm sağlamak adına adım atılacağı sinyalleri verilmişti.

Son dönemde ortaya çıkan pandemi döneminde müşterilerin kendi bardaklarıyla kahve içmesi yasaklanmıştı. Bu durum var olan çöplerinde katlanarak artmasına neden oldu.

Fakat firmanın ileri gelen isimleri tarafından ortaya atılan fikirler sonrası artık işler değişeceğe benziyor. Başlangıçta amaç kademeli daha sonra ise tamamen karton bardakları piyasadan kaldırmak!

Misafir gibi Kupalarıyla Ağırlamaya Hazırlanıyorlar!

Ortaya atılan düşüncelerden ilki, Starbucks’ın müşterilerine ödünç kupa vermesi. Kupaları halihazırda satışa da sunan firma bu durumu lehine çevirmeye hazırlanıyor.

Karton bardak kullanımı azaltmak adına gelen müşterilerine kupa ile hizmet sunma hazırlığı sürüyor. Kupaları kullanan müşteriler kasaya tekrar bu kupayı bıraktıklarında karton bardaklara ihtiyaç olmayacağı düşünülmektedir.

Ancak olası bir kupa getirmeme durumunu da ortadan kaldırmak adına müşterilerden ufak bir miktar depozito alınması bekleniyor.

Örneğin, içecek bedelinin yanında 1 dolar daha kupa için ödeyen müşteriler kahvesi bitince kupasını getirdiği takdirde 1 dolarını geri alabilecek.

İlk Denemesi Çoktan Yapıldı

Daha önce firma tarafından 100 karton bardak yerini tutacak bir kupa geliştirilmişti. Aynı şekilde bu kupanın 1 dolar depozito karşılığında verildiği görülüyordu.

Birçok müşterinin konuya ayak uydurarak işlemleri yerine getirdiği görüldü. Ancak bu hedeflenen seviyeye ulaşmak için yetersizdi.

Kahve içen birçok insanın kupa yerine karton bardak kullanmayı tercih ettiği apaçık bir gerçekti.

Müşteri Kendi Fincanında Kahve İçebilecek

İkinci bir yol olarak geçmişte de kullanılan sistemin genişletilmesi bekleniyor. Her ne kadar ülkemizde arabaya servis görülmese de yurt dışında arabaya kahve servisinde de olanak sağlanıyor.

Müşteriler kendi fincan ve kupalarını getirdiği takdirde kahvelerini bu şekilde alabilecekler. Hatta bu sadece mağazaları için değil, arabalara servis konusunda da geçerli olacaktır.

İlk Hedef Noktaları: ABD ve Kanada

Starbucks yöneticileri tarafından yapılan açıklamaya göre hedeflenen ilk iki pazar ABD ve Kanada olarak belirtiliyor.

Bu yıl sonuna kadar sistemin oturtulması temel hedefler arasında yer almaktadır. Firmanın bu konudaki samimiyeti ve ciddiyeti kısa bir sürede diğer ülkelerde de etkisini göstermesi bekleniyor.

Ancak Türkiye’ye bu sistem gelir mi, gelirse o depozito ücreti dolar bazında olur da müşteri alır mı muamma!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!