sunnet-dugunu-organizasyonu

Unutulmaz Sünnet Düğünü Organizasyonu Yapmak İsteyenler için Rehber!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sünnet düğünü organizasyonu aileler tarafından önem verilen bir etkinliktir. Çocuk ya da çocuklarının sünnet edilmesini kutlamak ister. Bu kutlayış sevdiklerinizle birlikte gerçekleştiğinde aslında buluşmak için bir sebep de yaratmaktadır. Günümüzde farklı sünnet düğünü organizasyonu fikirleri bulunmaktadır. Aileler bu noktada karar vermekte zorluk çeker.

Eğer ilk defa sünnet ile alakalı bir organizasyon yaptıracaksanız ve her şeyden öte nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? O zaman sizin için hazırlanmış olan sünnet düğünü konseptleri ve aşamalarını dikkatle izleyin. Böylece rehber niteliğindeki yazı ile eksiksiz tüm hazırlıkları yerine getirmiş olacaksınız.

Sünnet Düğünü Organizasyonu Öncesi 8 Dikkat Etmeniz Gereken

Geçmişten günümüze sünnet kutlamaları oldukça değişmiştir. Özellikle organizasyon firmalarının ortaya çıkması ile daha geniş bir kitleye hitap edilmektedir. Özel davetiye hazırlanarak farklı mekanlarda sünnet düğünleri gerçekleştirilmektedir. Peki sünnet düğünü organizasyonu yaparken nelere dikkat etmelisiniz? İşte, detaylar.

sunnet-dugunu-organizasyonu

1 – Modern Sünnet Düğünü Organizasyon Firmalarını Araştırın

Seçim yapmadan önce dikkat edilmesi gereken unsur firmalar hakkında bilgi almaktır. Bir firmaya bağlı kalmadan hareket etmeniz hayalinizdeki organizasyonu yapmakta etkileyicidir. İnternette var olan firmaların birçoğuna göz atın. Gerek paketleri gerekse fiyatları hakkında bilgi alarak hareket edin.

Gerektiği takdirde firmalar ile iletişime geçin. Firma yetkilileri tarafından size süreç hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir. Özellikle gündeme bağlı olarak hareket etmek isterseniz her organizasyon firması sizi tatmin etmeyecektir. İşte tam da bu aşamada modern sünnet düğünü organizasyonu yapan kişiler ile iletişime geçmek, araştırmak önemlidir.

2 – Sünnet Düğünü Organizasyon Fikirleri Arasında Karar Verin

Organizasyon fikirleri kendi arasında değişik şekilde gerçekleşmektedir. Eğlenceli, şarkılı, çocuk oyunlu ya da mevlüt okutturularak yapılmaktadır. Ailelerin tamamen istek ve beklentileri doğrultusunda bu kararı vermesi gerekiyor. Aynı zamanda verilecek bu karar devamında organizasyonun yapılacak mekan hakkında da bilgi verecektir.

Evde organizasyon düşünüyorsanız ya da bahçesinde mevlüt tarzı programlar tercih edilir. Diğer taraftan mekan tutacaksanız burada organizasyon fikirleri de çok geniş bir skalaya ayrılacaktır. Bu skala içerisinden konsept kararı verin. Balonlar mı yeniçeriler mi yoksa palyaço ile eğlenceli bir ortam mı oluşacağını belirleyin.

3 – Davet Edeceğiniz Kişi Sayısını Saptayın

sunnet-dugunu-organizasyonu

Nasıl ki düğün davetiyesi çıkarmadan önce sayı önemliyse sünnet düğünü için de durum farksızdır. Davetlilerinizi unutmamak ve onların sayısına bağlı hareket etmek önemlidir. Gelecekler arasında aile büyükleriniz, aile dostlarınız bulunur. Özellikle geleceklerin de çocukları varsa onların eğlencesine bağlı olarak etkinlikler eklemelisiniz.

4 – Kişi Sayısına Göre Sünnet Organizasyon Paketleri Arasında Seçim Yapın

Sünnet düğünü organizasyonu sitelerini incelediğinizde paketlere göre ayırım yaptığını göreceksiniz. Her bir paket kendi içerisinde farklı özelliklere sahiptir. Her özellik ile birlikte paketlerin fiyatları da değişiklik gösterir. Hem beklenti hem de ücretlendirmeye göre paketlerden birisini seçmekte fayda var.

Sade sünnet düğünü yapmak isteyenlerin görece daha az ücret ödemesi yeterli olur. Balonlarla sağlanmış olan birkaç süs, masaların süslenmesi ve kayıt işlemi gerekir. Elbette isteğe göre müzik listeleri oluşturulur özel ışıklandırmalara da başvurulmaktadır.

Genelde hayalindeki düğünü en iyi yapmak isteyenler her şeyiyle tam bir paket tercihinde bulunur. Yemekler arasında üç farklı seçenek mevcuttur; aparatifler, pilav gibi yemekler ve lokma dağıtımı. Yemek konusu dışında da değişiklikler söz konusudur. Yeniçeri, taht ve giriş müziği alanı tamamen değişebilmektedir. Özellikle sünnet çocuğu özel bir ilgi ile ailesi ile birlikte salona gelmektedir.

sunnet-dugunu-organizasyonu

Genel itibari ile bir organizasyon firması şu hizmetleri sunmaktadır:

  • Masa, sandalye ve bunların süslenmesi
  • Balonlu süslemeler
  • Volkanik patlamalar
  • Işık gösterisi
  • Müzik
  • Çocuklara yönelik eğlenceler
  • Özel çocuk oyunları
  • Palyaçolar
  • Yeniçeriler
  • Taht ile alana gelme
  • Özel taht süslemeleri
  • Oynamak için tasarlanmış güzel şarkı listesi
  • Güçlü bir ses sistemi bulunur.

5 – Evde Sünnet Organizasyonu Yaptıracaksanız Planınızı Oluşturun

Sünnet düğünü organizasyonu evde yapılacaksa ve bahçeniz yoksa yapılabilecekler de oldukça kısıtlıdır. Alanın küçük olmasından dolayı daha çok az misafire yönelik hareket edilir. Mevlüt yapılacaksa eğer hoca alana gelir ve misafirlerin gelmesi beklenir. Onlar gelmeden önce gerekli ses sistemi kurulur, balon ya da isim tagları ile ortam hazırlanır. Siz de bu tarz bir talebinizi belirlemelisiniz.

6 – Sünnet Düğünü Organizasyonu Sırasında Çocukları Eğlendirecek Etkinlikleri Belirleyin

Her ne kadar sadece sünnet olan çocuk için sünnet düğünü organizasyonu yapıldığı düşünülse de misafirler de önemlidir. Özellikle yetişkinlerin rahat eğlenebilmesi ve çocukların sıkılmaması için hareket etmelisiniz. Sünnet düğünü organizasyonu içerisinde etkinlikler olmasına dikkat etmelisiniz. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar fazlaca eğlenecektir.

sunnet-dugunu-organizasyonu
Sünnet Düğünü Organizasyonu

7 – İkram Edilecek Yiyeceklere Karar Verin

İster evde ister farklı mekanda sünnet düğünü organizasyonu yapın, dikkat etmeniz gereken ikramlıklar bulunur. Kaç saat ve nasıl bir ortamda sünnet düğünü organizasyonu yaptığınız burada önemlidir. Özel mekan kiralıyorsanız mekana bağlı olarak yiyecek ve ikram sunulabilir. Eğer evde yapacaksanız, sünnet düğünü organizasyonu firmaları ile bağlantılı olan yemek seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

8 – Sünnet Organizasyonu Fiyatları Hakkında Bilgi Edinin

Her ne kadar sünnet düğünü organizasyonu yapılması cazip bir etkinlik olarak bulunsa da bütçeye uygun olması gerekir. Çünkü sünnet davetiyesi seçiminden tutun da organizasyona kadar her detayın güzelce planlanması gerekiyor.  Bütçeyi zorlayacak olan bir etkinlik özellikle ebeveynleri mutlu etmeyecektir. Diğer taraftan kişilerin mutlaka fiyata bağlı olarak içerikleri kıyaslaması gerekir. Her firma tarafından sünnet düğünü organizasyonu fiyatı farklı şekilde hesaplanmaktadır.

Doğru bir sünnet düğünü organizasyonu şirketi ile çalışmadan önce yapmanız gereken iyi bir araştırma yapmaktır. Araştırmanıza bağlı olarak gerek içerikleri gerekse fiyatları konusunda bilgi alabilirsiniz. İnternette yansıtılan bilgileri değil, birebir telefon ya da yüz yüze görüşmeleri ile fikir elde etmeye çalışmalısınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!