featured

Takviye Edici Gıdalar Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Takviye edici gıda sektörü de her geçen gün gelişmekte ve takviye edici gıdalar üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Peki takviye edici gıdalar ne işe yarar? Takviye edici gıda markaları nelerdir? Takviye edici gıda tebliği nasıldır? Takviye edici gıdalar yararlı mı? 

Takviye Edici Gıdalar Ne İşe Yarar?

Takviye edici gıdalar adından da anlaşılacağı gibi “Takviye” olarak tüketilmesi gereken gıdalardır. Bireyin günlük beslenmesinin yanında takviye olarak; karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral gibi besin öğelerinin yanı sıra çeşitli bitkisel maddeleri de  tüketmesini sağlar. Takviye edici gıdalar genel olarak kapsül veya tablet olarak satılmaktadır. Bunun dışında başka formlarda da tüketilebilmektedir.

Takviye Edici  Gıda Markaları Nelerdir?

İlaç sektöründe bir çok markanın takviye edici gıda adı altında çeşitli ürünleri bulunmaktadır.Genelde günlük ve kolay kullanımlıdırlar. Pharmaton,  Supradyn All Day,  Abdibrahim,  Colamermim gibi bir çok takviye edici gıda markası bulunmaktadır.

Fiyatlarına gelince ise gıdaların türüne göre değişmekle birlikte 20-30 TL ye bulabileceğiniz gibi 800-900 ve daha üstü fiyatlara takviye edici gıda bulabilirsiniz. 

Takviye Edici Gıdalar Yararlı mı?

Bu gıdalar bireyin daha zinde ve enerjik olmasını sağlarken eğer yanlış dozda kullanılır veya piyasadaki kalitesiz mallar seçilirse çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Bu hususta takviye edici gıda kullanırken dikkatli  olmakta fayda var zira birçoğunun içinde katkı maddeleri bulunmaktadır. Daha zinde olmak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz.

Takviye Edici Gıdalar İlaç Değildir

Günümüzde takviye edici gıda kullananların çoğu bunu ilaç olarak görmekte ve tüketmektedir. Bu bilinçsiz kullanım sağlığa zaralıdır ve  olumsuz etkileri vardır. Düşünülenin aksine takviye edici gıdalar hastalıkları tedavi etmezler. Bu ibareyi kullandığınız takviye edici gıdaların üzerinde görmelisiniz.Ülkemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu gıdaların denetimi ve kontrolünden sorumlu kuruluş olup   halkı bu konuda bilinçlendirmek ve takviye edici gıdaların doğru kullanılmasını sağlamak için çalışmalar sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!