featured

Tasarruf Yolları Para Çabuk Bitiyor Diyenler Buraya Sektörlere Göre Harcama Zaafları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarruf yolları ile para çabuk bitiyor sıkıntısına çözüm arıyor olabilirsiniz.  Özellikle son dönemlerde harcamalarınızın ve gelirinizin dengede kalması için sosyal koşullar da harcamalarınızda etkili oluyor. Bu açıdan hangi alanlarda en çok para harcama zaafınız olduğunu bulmak işe yarayabilir.

Tasarruf Nedir?

Harcamalarınızda ihtiyaçlarınıza odaklanarak, temel zorunluluklar üzerinden paranızı yönlendirdiğinizde tasarruflu harcama yapmış olursunuz. Yani gerektiği kadar harcama yaparak biriktirme hedefiniz söz konusu olacaktır. Kısıtlama olarak düşünülen tasarruf aslında doğru harcama odağında bir işlem yapmak gibi düşünülebilir.

Tasarruf Yolları Neden Etkili Olmaz? Harcama Zaaflarınızı Değerlendirin

Onca çabaya rağmen tasarruf yolları neden etkili olmuyor diyorsanız bir kere daha düşünmeli ve plan yapmalısınız. Geliriniz azsa artırma yolları arayışına girebilirsiniz. Harcamalarınızda muhtemelen atladığınız bölümler olabilir. Kontrol altına almanız gereken giderler olabilir.

Ev Eşyasından Evde Tasarruf Yapmanın Püf Noktaları

Evde kullandığınız eşyalar eskidiyse ve yenilemek istiyorsanız yenilerine büyük paralar harcamak zorunda değilsiniz. Kullanılamayacak kadar kötü durumda değilse eşyalarınız üzerinde dekoratif değişiklikler mantıklı olabilir.

Kıyafetler Tüm Maaşınızı Yok Edebilir! Maaştan Tasarruf Nasıl Yapılır?

Kıyafetlere ve ayakkabılara harcadığınız paralar maaştan tasarruf yapmanız gerektiğini söyleyebilir. Kontrolden çıkan kıyafet harcamalarınız sizi bütün ay boyunca sıkıntıya sokabilir. Bu nedenle en acil ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Örneğin iş kıyafeti, iş ayakkabısı, Günlük hayatta en acil ihtiyacınız olan temel giysilere odaklanabilirsiniz. Keyfi kıyafet harcamalarınızı ertelemeli yapabilirsiniz.

Oyun Şans Oyunları Sizi Batağa Sürükleyebilir |  Nelerden Tasarruf Edebiliriz? Kısaca Kumardan Uzak Durma Önerileri

Bahis oyunları,  şans oyunları vs. geri dönüşüm olasılığı nadir olan ve sizi boş yere harcamaya teşvik eden sektördür.  Düzenli olarak olasılık peşinde koşmak yerine daha net getirisi olacak işlere odaklanabilirsiniz. Bu sayede zamanınız daha verimli değerlendirilmiş olabilir.

Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Durmak İçin Bilinmeyen Tasarruf Yöntemleri

Tasarruf yöntemleri ve zararlı alışkanlıklar arasında ciddi bir kriz olduğu söylenebilir. Türkiye şartlarında alkollü ve tütünlü içecekler oldukça pahalıdır. Hali hazırda kısıtlı harcamalarınızın zararlı alışkanlıklara gitmesini engellemek için psikolojik açıdan neden bunlara ihtiyaç duyduğunuzu sorgulayabilirsiniz.

Bağımlılık nedeniyle tüketilen zararlı alışkanlıklar için aşamalı şekilde kalıcı kurtulma planı oluşturulabilir.Bu maddeler olmadığında kendinizdeki eksikliklerle yüzleşmelisiniz.  Gerçekten kendinize bu zararı vermeye değiyor mu düşünebilirsiniz.

İşe Yarayacak Tasarruf Taktikleri Neler? Tasarruf Nasıl Yapılır | Hangi Harcamalara Dikkat Etmeliyim?

Hayatınızda tasarruf nasıl yapılır sorusuna önemli bazı diğer kategorileri de ele alarak yanıt bulabilirsiniz.

1. Dışarıda Yemek ve Tasarruf Yolları

Yemeklerinizi dışarıdan tükettiğinizde düzenli olarak fazla para harcamış ve bunu sağlıksız yiyeceklere vermiş olursunuz. Hazır paketler yerine kolayca hazırlayabileceğiniz birçok sebze meyve bulabilirsiniz. Semt pazarları, marketlerdeki sebze meyvelerden de daha iyilerini bulacağınız bir alandır. Hem de canınızın istediği birçok çeşitli yemeği alabilirsiniz.

2. Elektronik Harcamalarınız Öncesi Düşünün

İstediğiniz ses sistemi, büyük ekran TV veya daha hızlı bilgisayar gibi ürünler şu an için önceliğiniz mi karar verin. Seçeneklerde indirimleri takip ederek tasarruf için uygun zamanı da bekleyebilirsiniz.

3. Eğlence Merkezlerinde Paranıza Sahip Çıkın

Kısa süre girip çıkacağınız eğlence merkezlerinde harcamalar ve durumlar anlık yön değiştirebilir. Bu nedenle eğlence merkezlerinde paranız çok hızlı şekilde bitebilir. Kontrolü elden bırakmamalısınız.

4. Çocuk Harcamalarında Eleme Yapabilirsiniz

Çocuklarınızın her istediğini almak zorunda değilsiniz. Neticede sizin ekonomik koşullarınız ve de doğrularınızdan oluşan bir hayat kısmına doğuyor. Bu nedenle çok da katı davranmadan kısıtlamalara karşı erkenden hazırlık yapmalısınız.

5. Abur Cubur Aldıkça Alıyoruz

Bir süpermarkete gittiğinizde asıl ihtiyaçlarınıza ek bir sürü paketli ürün alırsınız. Bu ürünleri sınırlandırma yollarını bulabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınızda sağlıklı düzene girmek size artı katacaktır. Şekerli ürünler ucuz ve hızlı zevk verdikleri için tercih edilir, ancak zincirleme etkiyle çok sayıda almanıza neden olur. Marketten tasarruf yapmak için meyve stantlarına odaklanabilirsiniz.

6. Araç Giderlerinizi Kontrol Edin

Yeni araç almanız gerekiyor mu veya var olan aracınız için gereksiz masraflarınız çoğaldı mı kontrol edebilirsiniz. Yakıttan tasarruf için her yer için araba çalıştırmamak gibi alışkanlık benimsenebilir. Arabanızın modelini değiştirmek için artıda olduğunuz dönemi seçebilirsiniz. Yeni araba alacaklar için de acil durumlarda araba kiralama yöntemi kullanılabilir.

7. Hediyelere Ne Kadar Harcıyorsunuz?

Hediyeler için kontrolden çıkan para harcama alışkanlıklarınızda belirleyici olabilir. Arada bir değil de sürekli hediye alıyorsanız tasarruf yapma yolları gündeme gelmelidir. Aldığınız hediyeler size zarar veriyorsa bunu çok da zorlamanızın bir manası olmayacaktır.

8. Hobiler Neler? Sizi Masrafa mı Sokuyor? Hobiler Açısından Evde Tasarruf Fikirleri

Evde sevdiğiniz şeyleri yapmak, dışarıda yaptığınız hobi etkinliklerinden daha uygun olabilir. Salgın dönemi etkilerini avantaja çevirebilirsiniz. Ekonomik krizle baş etme yolları bu sayede daha kolay olacaktır.

Market alışverişi yaparken para biriktirme yolları için linke bakabilirsiniz. Hayatta kalmanızı kolaylaştıran ilgi çekici kriz çözümleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!