featured

Tayvan Drama Neden Kapandı ? Tayvan Drama Keşfet Sayfası Neden Açılmıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2013 yılında büyük bir heves ile açılan Tayvan drama neden kapandı  ? Veda mesajı yayınlayarak içeriklerini sitesinden çeken Tayvan drama ekibi neler yaşadı? Asya dizileri ve filmlerini Türkiye’de izlenebilecek hale getiren bu emekçi grup neden yolundan döndü? Tayvan drama keşfet sayfası neden açılmıyor? İşte, detaylar…

Tayvan Drama Nedir ? Tayvan Drama Keşfet Sayfası Neden Açılmıyor?

Tayvan-drama 2013 yılında Tayvan drama dizileri ve filmleri için Türkçe çeviri hizmeti sunan iki genç arkadaşın kurduğu bir sitedir. 2020 yılı Eylül ayına kadar yayın hayatına devam eden bu iki genç zamanla çoğalarak çok daha büyük bir ekibe sahip olmuştur. İlk başlarda Tayvan drama dizileri çevirileri yaparak Türklerin Tayvan filmlerini çok daha kolay izlemesini sağlayan, bu gönüllü ekip zamanla Çin, Tayland ve Japon dizilerini de çevirmeye başlamıştı.

Uzak Doğu Kültürünü Tanıtan Tayvan Drama Neden Kapandı ?

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce takipçiye ulaşan Tayvan drama neden kapandı ? Faaliyete devam etmeme kararı alan ekip yayınlarını neden kaldırdı? Uzun bir süre büyük bir emek veren bu küçük ama samimi ekip, Tayvan drama sitesi kurulmadan öncesinde Uzak Doğu kültürü ile yakından uzaktan alakası olmayan kişilere kültür tanıtımı da yapmış oldu. Türkiye’ye kaliteli çeviri hizmeti sunan bu çalışkan ekip gece gündüz demeden çalıştı. Bazen günlerce çalışarak 20 dakikalık bir bölüm çevirisi yapan bu samimi ekip, yaşadığı haksızlıklara dayanamayarak faaliyetlerini durdurdu.

Tayvan Drama Keşfet Sitesi ile Sistemli Çeviri Hizmeti Aldık

Tayvan Drama Neden Kapandı
Tayvan Drama Neden Kapandı?

Kore dizisi, Tayvan dizileri ve en yeni Uzak Doğu dizileri çeviren, Türkiye için büyük bir emek veren Tayvan drama keşfet sitesi, belirledikleri çeviri takvimine uygun bir şekilde çalıştı. Takvim üzerinde söz verdikleri tarihlere en iyi şekilde uymaya çalışan bu ekip sistemli olmayı hiç bırakmadı. 2013 ile 2020 yılları arasında kaliteli hizmet anlayışı ile büyük bir emek harcayan bu özverili ekip, sonunda pes etti. Peki, neden? İşte, detaylar…

Tayvan Drama Keşfet Dizileri Sosyal Medya Hesaplarında Paylaşıldı

Tayvan drama neden kapandı sorusunu soran birçok kullanıcı, aslında bu emekçi insanların hazırladığı çevirileri sosyal medya hesapları üzerinden izlemişlerdir. Tayvan drama ekibi, kendi işlerinin başkalarına aitmiş gibi paylaşıldığını gördüklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ve kişilerle mücadele ettiklerini anlattılar.

Otomatik Çeviri Programları Organik Çeviri Yapan Tayvan Drama Neden Kapandı ?

YouTube video

Daha önce Kore dizileri ve Tayland drama filmleri çevirisi yapan ve bunu büyük bir emek harcayarak gerçekleştiren bu ekip, otomatik çeviri programlarının kullanılması ile bir anda sistemin gerisinde kaldı. Günde onlarca çeviri yapabilen otomatik çeviri programları ile yarışamayan bu çalışkan insanlar, kaliteli hizmet veriyor olsa da istenen ve beklenen hıza sahip olamadı. Çünkü bir çevirinin en iyi şekilde yapılması için o iş üzerinde zaman harcamak gerekiyordu. Onlar bunu yapmaya gayret ederken, otomatik çeviri programlarının gerisinde kaldı.

Seonbae ve Rose Parks ile Başlayan Tayvan Drama Yolculuğu Sonlandı

Tayvan Drama keşfet sitesini açan Seonbae ve Rose Parks takma isimli gönüllüler 7 yıl boyunca hiç durmadan çalışsa da bekledikleri yere gelemediler. Türkiye’de Uzak Doğu kültürünün tanıtılmasında büyük bir rol oynayan bu emekçi insanlar kalitesiz çeviri siteleri, emek hırsızı sosyal medya kullanıcıları ve saygısız takipçiler ile mücadele etmekten yoruldu.

Tayvan Drama Neden Kapandı

Sonunda Tayvan drama sitesi Veda Zamanı mesajı ile hizmet hayatına son verdi.  Siteyle henüz tanışmayanlar büyük bir kayıp yaşarken, site takipçileri ise kökleşmiş bir alışkanlığı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadılar.  Aynı ekibin üzerinde çalıştığı  www.rotaasya.com projesi ise devam ederken, veda mesajının sonunda bu sitelerde çeviri hizmeti sunulmayacağı da belirtildi.

İlginizi Çekebilir: En İyi Tayvan Drama Dizileri

0
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. asyarazzi sitesinin linkini kaldırın lütfen. Site bambaşka bir yere açılıyor.

    Cevapla
  2. 26 Nisan 2022, 21:39

    Kaldırıldı. Uyardığınız için teşekkürler…

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!