featured

Telefon Hoparlör Temizleme Nasıl Yapılır? Telefon Hoparlör Temizleme için İzlemeniz Gereken 5 Adım!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telefon hoparlör temizleme işlemi, telefonun günümüzde sürekli kullanılmasıyla artık zorunlu hale geldi. Neredeyse her alanda telefon kullanımının artması beraberinde bazı riskleri de getirdi.

Telefon hoparlör temizleme işte tam da bu sebepten ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre telefonların klozetlerden kat ve kat daha pis olduğunu biliyor muydunuz?

YouTube video

İlk duyulduğunda kulağa şaşırtıcı gelse de bu bilgi kanıtlanmıştır. İşte tam da bu yüzden telefon temizliği ve hijyeni olmazsa olmazlar arasında bulunuyor.

Her ne kadar salgın döneminde virüsten korunmak adına telefonunuzun temizliğine dikkat etseniz de atladığınız bir nokta var! Telefon hoparlör kısmı belki de en çok kirin biriktiği alanlardan birisidir.

Bu yüzden gelin birlikte telefon alt ve üst hoparlör temizliği nasıl yapılır konusunu sizler için ele aldık. Dilerseniz telefonun hoparlörünü temizlemek için okumaya devam edebilirsiniz.

Hoparlör Temizleme Yapmanız için Sebepleriniz Oldukça Fazla!

Teknolojik aletler üretim aşamasında belirli bir donanıma sahip olur. Telefonlarda da bu donanım sesi almak ve iletmek adına hoparlör yani ses donanımlarıyla meydana getirilir.

Fakat zamanda telefonun kullanım ömrü arttıkça ya da iyi bakılmadıkça ses alışverişinde bazı sorunlar yaşanmaktadır. Bunun sebebi ise oldukça açık: Telefon hoparlörünün toz ve mikroplarla kaplı olması!

Peki neden telefon hoparlör temizliği yapmak gerekir? Öncelikle telefonunuzda istediğiniz verimi almak için bunu yapmalısınız. Aksi halde kısa sürede ses donanımı ve diğer donanımları bozulacaktır.

Tüm bunlarla birlikte sağlığınız adına da bu alanların temizliğine önem vermelisiniz. Günümüzde cepte ya da çantada sürekli yanınızda bulundurduğunuz telefonunuz ciddi bir mikrop yuvasıdır.

Farkında olmadan hastalanmanıza sebep olacak mikropları bu kanallar sayesinde vücudunuza sokabilirsiniz. Gel gelelim tüm bu nedenlerden dolayı hoparlör temizliğine önem vermelisiniz.

Telefon Hoparlör Temizleme Uygulaması Hangi Aralıklarla Yapılmalı? Telefon Üst Hoparlör Temizleme Sıklığı Ne Kadar Olmalı?

Telefon temizliğini için net bir aralık temizlik aralığı belirlemek oldukça zordur. Çünkü telefon kullanım alanları kişiden kişiye değişecektir.

Eğer toplu kullanım alanlarında, tozlu ve kirli alanlarda çok sık çalışıyorsanız 2 haftada bir temizliği yapmalısınız.

Fakat telefon hoparlör kısmında gözünüzle ciddi bir kir birikmesi görmüyorsanız ayda 1 kere yapmanız da yeterli olacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken unsur hoparlör temizleme sıklığından ziyade düzenli olarak temizleme alışkanlığını elde etmektir.

Üstelik çok basit yöntemlerle telefon hoparlörü temizleme işlemi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Çok kolay elde edeceğiniz malzemelerle hoparlör temizleme yöntemleri işte karşınızda!

Telefon Hoparlörü Temizleme Yöntemleri için 5 Basit Yöntem!

Telefonunuzun ses alım ve iletim kısımlarını temizlemek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Her bir yöntem oldukça basit malzemelerle yapılır.

Tüm yöntemler için dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın hoparlör kısmını zorlamamaya dikkat etmelisiniz.

Aksi takdirde telefonunuzun sistemini bozabilir, içine ekstra bir malzeme girmesine sebep olabilirsiniz.

1- Telefon Markalarına Göre Ayarlardan Hoparlör Temizleme Nasıl Yapılır? Telefon Hoparlör Temizleme Ses ile Nasıl Yapılır?

Telefon ayarları çoğu zaman hoparlör temizleme için kullanılabilecek yöntemlerdendir. Ayarlar kısmına yerleştirilmiş ses sayesinde kısa sürede temizleme işlemini yapabilirsiniz.

Yalnız her markada bu özelliğin bulunmadığını söylemek gerekiyor. Telefon modelleri incelenerek göre ele aldığımız bu temizleme yöntemini siz de ayarlarınıza bakarak kontrol edebilirsiniz.

A- Telefon Hoparlör Temizleme Samsung

Samsung tarafından çıkarılan her telefonda bulunmasa da son dönemde çıkarılan telefonlarda One UI yani hoparlör temizleme sesi bulunur.

Yapmanız gereken telefonunuzun Ayarlar kısmına girmektedir. Ayarlar kısmında en üst çubukta ‘Hoparlör Temizleme’ araması yapın.

Şayet telefonunuz bu özelliği destekliyorsa karşınıza bir alan çıkacak. Buradan hoparlör temizleme sesini açın.

Ses ayarlarını en yüksek ayara getirin. Kulaklarınıza zarar verebilir, dikkat etmelisiniz. 1-2 dakika boyunca çalıştırın.

B- İphone Hoparlör Temizleme Sesi Bulunuyor mu?

İphone her ne kadar güncel özellikleri bünyesinde bulunduran bir marka olsa da maalesef hoparlör temizleme için ses özelliğini bulundurmamaktadır.

Son modelleri arasındaki Iphone 12 ve 13’te bu özellik mevcut değildir.

Fakat üzülmeyin! Yazının devamında yer alan diğer yöntemlerle İphone marka telefonunuzu kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

C- Oppo Hoparlör Temizleme Ses ile Yapılabilir mi?

Telefon ahize temizleme sesi, Oppo markası tarafından desteklenmeyen özelliklerdendir.

Son zamanlarda telefon markaları tarafından getirilen güncellemeler ile eskiden olmayan hoparlör temizleme sesi getirilebilmektedir.

Oppo tarafından her ne kadar bu özellik duyurulmasa da ilerleyen günlerde beklenen güncellemeler arasındadır.

Siz de Oppo marka telefonunuzun hoparlör temizliği için yazının son kısmında bulunan diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

D- Telefon Hoparlör Temizleme Huawei

Huawei son dönemlerde Apple’a kafa tutmuş markalar arasında yer alıyor. Pazara hızlı girmesi çok sayıda kişi tarafından markanın kullanılmasına sebep olmuştur.

Sık kullanım beraberinde hoparlör temizleme sorununu da getirdi. Fakat söylemek gerekiyor ki hoparlör temizleme sesi marka tarafından desteklenmemektedir.

Kolay temin edeceğiniz malzemelerle farklı temizleme yöntemlerini deneyebilirsiniz. Aynı zamanda bir telefoncudan, telefon servisinden yardım alarak da temizliğini yaptırabilirsiniz.

E- Telefon Hoparlör Temizleme Programı Xiaomi Markalarda Mevcut!

Xiaomi telefonların neredeyse çoğunda hoparlör temizleyen ses bulunmaktadır.

İzlemeniz gereken adımlar: Ayarlar> Ek Ayarlar> Hoparlörü Temizle aşamalarını takip etmektir.

Karşınıza çıkan alanda ‘Hoparlörü Temizle’ butonunu aktif hale getirmelisiniz. Aktif olduktan sonra tiz bir ses çıkacaktır.

Telefon kabınızı önceden çıkartın. Telefonunuz hem sesli hem de titreşimde olsun. Sesi açıktan sonra telefon otomatik olarak belirli bir süre boyunca sesi çalacaktır.

İşlemi en az iki kere uygulayabilirsiniz.

2- Çift Taraflı Yapışkan Bantlardan Yararlanabilirsiniz

Çift taraflı yapışkanlığı bulunan bantlar size yardımcı olacaktır. Tek taraflı bantlarda çoğu zaman iş görür.

Bantları hoparlör kısmına yapıştırın. Yapıştırma esnasında dikkatli olun ekstra bir basınç uygulamayın.

Parmağınızla iyice yerleştirdikten sonra bandı çok bekletmeden kaldırın. Kirlerin banta yapıştığını göreceksiniz.

3- Dikkatli Kürdan Kullanımı Telefon Hoparlörü Temizlemek için Etkili Olabilir!

Kürdan kullanımı çok sık tercih edilmese de denenebilecek yöntemlerden sadece birisi. Bir adet kürdan yeterli olacaktır.

Hoparlör kısımlarını kürdan kullanarak kirlerden arındırın. Ancak hoparlör giriş kısmında tabaka halinde kir varsa dikkatli olmalısınız.

Çünkü kürdan ile baskı yaptığınızda bu kirin iç kısma kaçma olasılığı bulunuyor. Hoparlörün daha da kullanılmaz hale gelmesine sebep olabilirsiniz.

4- Telefon Hoparlör Temizleme Fırçası Kullanmayı Denediniz mi? Kuru Boya Fırçaları ile Yüzeysel Temizlik Yapabilirsiniz

İnce uçlu boya fırçalarını kullanmayı denediniz mi? Fırçaları bastırmadan giriş kısımlarına uygulayın.

Hem giriş kısmını hem de hoparlörün etrafını kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Fırçayı asla ıslatmayın, kuru kullanmaya dikkat edin.

5- Telefon Hoparlör Temizleme Hamuru Size Kolaylık Sağlayacak

İnternet üzerinde çok amaçlı temizleme hamurlarına hiç denk geldiniz mi? Çoğu zaman temizlemesi zor alanlarda bu hamurlar kullanılır.

Klavye araları, erişilmeyen noktalar ve teknolojik aletlerin temizliği içi çok amacı temizleme hamurları oldukça etkilidir.

Peki telefon hoparlörü için kullanabileceğinizi söylesek? Eğer bu hamura erişemiyorsanız herhangi bir oyun hamurundan yararlanabilirsiniz.

Ancak bu hamurun çabuk kopacak şekilde olmamasına dikkat etmelisiniz. Ne kadar katı ve şekil vermesi zor olursa o kadar iyi olacaktır.

Hamuru temizleme istediğiniz alanlara değdirip çekerek pisliklerin toplanmasını sağlayabilirsiniz.

Bonus: Telefon Hoparlör Temizleme Sıvısı Sakın Kullanmayın!

Telefonları temizleyeceği iddiasıyla satışta bulunan sıvılar mevcuttur. Telefon ses donanımını bozmak istemiyorsanız, asla bu sıvıları kullanmamalısınız.

Hoparlör kısımlarına girecek herhangi bir sıvı telefonunuzun kullanılmaz hale gelmesine sebep olacaktır. Kaş yaparken göz çıkarmamaya dikkat!

Telefon Hoparlör Temizleme Ne Kadar? Telefon Hoparlör Temizleme Fiyatı 2022

Evde deneyeceğiniz yöntemler bunlarla sınırlı kalırken işimi garantiye almayı severim diyorsanız, işten anlayan uzmanları tercih edebilirsiniz.

Telefoncular ya da telefon markalarınızın servisleri tarafından hoparlör temizliği olması gerektiği şekilde gerçekleşir.

Kullanıcılar tarafından bu aşamada hoparlör temizleme fiyatı merak edilir.

Hoparlör temizleme fiyatı markadan markaya, temizliği yapan firmaya göre değişiklik gösterecektir. Ancak ortalama olarak hoparlör temizliği ya da değişimi 150-500 TL arasında oluşmaktadır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!