featured

Telif Sorunu Olmayan Fotoğraf Siteleri Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telifsiz fotoğraflar bularak internet siteniz de ya da sosyal medyanız da kullanmak ister misiniz? İşte karşınızda telif sorunu olmayan fotoğraf siteleri!

 Telifsiz Fotoğraf Siteleri

Fotoğraf siteleri içerik hazırlayanlar için oldukça önemli bir konuma sahiptir. Herhangi bir içeriğin sahip olduğu görseller, içeriğin daha çok etkileşim almasına neden olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre sosyal medya paylaşımları için de durum aynı olmaktadır. Görsel kullanılan sosyal medya paylaşımlarının daha hızlı ve yüksek oranda dikkat çektiği kanıtlanmıştır. Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda görsel barındıranların %150 oranında retweet edildiği de tespit edilmiştir. Durum böyle olunca paylaşımlarda resim bulundurmanın önemi daha da artmaktadır. Ücretsiz fotoğraf siteleri içeriklerini görsel öğelerle süslemek isteyenler için kurtarıcı bir rol oynamaktadır. Bu sitelerde yer alan fotoğraflar için telif problemi bulunmamaktadır.

Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

Ücretsiz stok fotoğraf siteleri telifsiz fotoğraflar için adeta bir kaynak görevi görmektedir. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf İndirme işlemleri için telif hakkı bulunmayan siteler tercih edilmelidir. Bu sitelerin bazıları ücretli ve ücretsiz hizmetleri bir arada sunmaktadır. İki şekilde hizmet sunan ve ücretsiz olan sitelerin bazı özellikleri kısıtlanarak kullanıcılarına hizmetine verilmektedir. Ücretli fotoğraf siteleri arasında Shutterstock dikkat çekerken ücretsiz siteler için ilgi gören çok sayıda site bulunmaktadır.

1. Pixabay

Pixabay ücretsiz görsellerin temin edilebildiği bir Stock fotoğraf sitesidir. Site üzerinden kayıt olmadan da görsel indirmek mümkündür. Görseller için farklı boyutta fotoğraf seçenekleri bulunmaktadır. Siteyi kullanarak Ücretsiz stok vektör resimleri de elde edilebilmektedir. Sitenin arama bölümüne anahtar kelime yazıldığında istenilen görseller bulunmaktadır. Sitede Türkçe kelimelerle arama imkanı bulunmaktadır. Pek çok sitede İngilizce dışında kelime aramaları kabul edilmemektedir.

2. Unsplash

Stok resim siteleri arasında Unsplash sitesi de önemlidir. Sitede pek çok fotoğraf yer almaktadır. Türkçe kelimeleri kullanarak istenilen fotoğraflar elde edilememektedir. İstenilen fotoğrafları bulmak için İngilizce ifadelerle arama yapılmalıdır. Siteden fotoğraf indirmek için üyelik gerekmemektedir. Siteye on günde bir 10 tane fotoğraf eklendiği açıklanmıştır. Görseller büyük boyutlu olarak elde edilmektedir. Tüm görsellerin telif hakkı olmadığı için kaynak belirtilmeden kullanılmaları mümkündür.

3. Picjumbo

Picjumbo sitesi de ücretsiz görsellerin elde edilmesi için kullanılabilen bir stok fotoğraf sitesidir. Uygulamada yer alan resimler kategoriler halinde yer almaktadır. İstenilen kategoriye göre resimler ücretsiz olarak yüklenmektedir. Sitede yer alan tüm resimleri tek seferde indirmek için cüzi bir ücret talep edilmektedir. Sitede toplam 3.000 resimden daha fazla sayıda görsel bulunmaktadır. Görselleri tek tek ücretsiz olarak indirmek için üyelik gerekmemektedir. Sitede yer alan arama bölümünden istenilen görsellerin etiketlerine yönelik bir arama yapılabilmektedir.

4. SplitShare

Yüksek çözünürlüklü fotoğraf siteleri arasında Split Share de bulunmaktadır. Sitede 1.126 adet ücretsiz resim bulunmaktadır. Resimlerin kullanımı için kaynak belirtmek zorunlu değildir. Sitede yer alan resim sayısının az olması biraz moral bozsa da zamanla sitenin resim sayısının artacağı düşünülmektedir. Sağ üst köşede bulunan arama butonundan ilgili resimler kolaylıkla bulunabilmektedir. Sitede ücretsiz olarak sunulan videolar da yer almaktadır. Sitede yer alan videoları web sitelerinde kullanarak sitelerin trafik oranı artırılabilmektedir. Resimler kategorilere ayrılmış bir şekilde sunulmuştur.

5. Pexels

Pexels sitesi ücretsiz fotoğraf paylaşım siteleri arasında yer almaktadır. Web sitesi üzerinden çok sayıda resim telifsiz bir şekilde yüklenmektedir. İçerik üreticileri için son derece önemli bir sitedir. İngilizce ifadeleri kullanarak arama yapılabilmektedir. Sitede yer alan görsellerin çözünürlükleri yüksek seviyededir. Tüm stok resim siteleri dışında Google telifsiz fotoğraflar alanı da sıklıkla kullanılmaktadır. Telifsiz fotoğraf siteleri içinden görseller google görsellerde yapılan aramalar içerisinden telifsiz olanları alınabilir. Telifsiz görseller, içeriklerde gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Her ne kadar Shutterstock kadar görsel zenginliği olmasa da ücretsiz stok siteleri pek çok içerik işi için yeterli olmaktadır. Kaliteli bir fotoğraf sitesi arayanlar için Pixabay sitesi son derece yeterli olmaktadır. Fotoğraf siteleri belirli aralıklarla yeni resimleri arşivlerine katarak kullanıcılarını mutlu etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!