featured

Tempura Nedir? Tempura Nasıl Yapılır? Tempura Hamuru Hazırlanışı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tempura nedir, nasıl yapılır hiç merak ettiniz mi? Japon kültürü olarak bilinen, içinin yumuşaklığı ve dışının çıtırlığıyla ağızlarda hoş bir tat bırakan tempura hamuru nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız buyurun yazımıza… İşte, enfes tadıyla beğenizi kazanacak tempura hamuru tarifi…

Tempura Nedir?

Son zamanlarda restoranlarda ve yemek odaklı sosyal medya sayfalarında tempura tarifleri öne çıkıyor. Görselliğinin yanı sıra tadıyla da oldukça sevilen tempura aslında Japonlara ait olan bir kızartma tekniği. Ancak tempura hamuru ile yapılan kızartmalar, Japon mutfağından çıkıp tüm dünya mutfağına girmiş durumda. Eğer siz de deniz ürünleri, tavuk ya da sebze kullanarak hafif ama leziz bir kızartma yapmak istiyorsanız tempura nedir, nasıl yapılır mutlaka öğrenmeli ve denemelisiniz.

Tempura Ne Demek?

Tempura ne demek incelendiğinde; Japonlara özgü olan bir kızartma tekniği olarak karşımıza çıkıyor. Sebze, tavuk veya deniz mahsullerinin özel olarak hazırlanan tempura hamuru ile bulanıp kızartılması sonucunda elde edilen yemeğe tempura deniyor.

Tempura Tekniği Nereden Geldi?

Günümüzde tempura tekniği, Japonlara özgü olarak biliniyor ancak tarihi geçmişe bakıldığında bu kızartma tekniğinin 16.yüzyılda, Portekizli misyonerler tarafından Japonya’ya getirildiği biliniyor. Ancak tempura nedir, tempura tekniği kime ait dendiğinde günümüzdeki tek cevap; Japonlara ait olduğu… Çünkü alanında profesyonel Japon şefler, bu tekniği oldukça geliştirmiş ve mucizevi bir lezzete dönüştürmüş. Eğer siz de kızartma tüketmeyi seviyorsanız tempura hamuru ile yapılan tariflere mutlaka göz atmalısınız.

Tempura Nasıl Yapılır?

Tempura nedir, nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bilmelisiniz ki gerçekleştireceğiniz işlemler oldukça kolay. Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz tempura hamuru için gerekli olan malzemeler ise şu şekilde:

1 çay bardağı kadar un1 tane yumurta2 su bardağı kadar nişasta (buğday nişastası)2-2.5 çay kaşığı tuz2 şişe soğuk maden suyu/soda3 su bardağı ayçicek yağı (tempura hamurunu kızartmak için)

Tempura Unu Nasıl Yapılır | Tempura Harcı Hazırlanışı

Öncelikle derin bir kap içerisine 2 su bardağı buğday nişastası, tuz ve 1 çay bardağı un eklenir ve güzelce harmanlanır. Daha sonra da ayrı bir kapta 1 yumurta iyice çırpılır ve derin kap içeriisne ilave edilir. Tüm malzemelerin bir arada olduğu derin kap, içi buz dolu olan başka bir kabın içinde beklemeye alınır, soğuması sağlanır. Soğutulmuş 2 şişe soda da unlu karışım içine yavaşça ilave edilir ve aynı zamanda topaklanma olmaması için yavaş yavaş karıştırılır.

Tempura hamuru hazırlandıktan sonra, harcın bulanacağı ana malzeme yani sebze, tavuk veya deniz mahsulü karışımın içine atılır. Hafif akışkanlığı olan harçla bulanan ana malzeme daha sonra kızgın yağa konur ve iyice kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra tempura yemeği sıcak olarak servis edilir.

Leziz Tempura Tempura Tarifi Önerisi

Tempura tarifleri oldukça fazla ve neredeyse istenilen tüm sebzelerden tempura yapabilmek mümkün. Ancak özellikle mantar tempura, kabak tempura, patlıcan tempura favoriler arasında. Deniz mahsullerinden de jumbo karides tempura oldukça tercih ediliyor.

Tempura Nedir | Tempura Hamuru Püf Noktaları Nelerdir?

Tempura nedir, tempura hamuru nasıl hazırlanır diye araştırdığınızda göreceksiniz ki gerekli olan malzemeler oldukça az ve yapılışı da oldukça kolay. Ancak tempura tarifleri için dikkat edilmesi gereken bir püf nokta bulunuyor. O da; tempura harcının yani hamurunun soğuk olması. Eğer tempura harcına bulanmış yiyeceklerinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız buna oldukça dikkat etmelisiniz. Çünkü yeterli soğuklukta olan harca bulanmış yiyeceklerinizi kızgın yağa atarsanız, istediğiniz çıtırlığa ve lezzete ulaşabilirsiniz. Üstelik bunu yaparsanız, tempura yemeğiniz yağ çekmeyecek ve hafif olacaktır.

Ayrıca tempura hamuru hazırlarken dikkat edilecek bir diğer nokta da; harcın ne çok katı ne de çok sıvı olmaması. Eğer hazırladığınız harcınız sulu olduysa un yardımıyla yoğunlaştırabilir, çok katı olduysa da soğuk soda ile sıvılaştırabilirsiniz.

Tempura Unu ile Dakikalar İçinde Tempura Harcınız Hazır!

Japonlar gibi kızartma yapmak istiyorsanız ancak bunun için yeterince vaktiniz yoksa başka bir seçenek olarak; hazır tempura unu kullanabilirsiniz. Eğer tempura unu nedir diye merak ediyorsanız da; tempura unu, tempura harcının hazır hali! Tempura tozu yani unu satın alarak saniyeler içinde sebzelerinizi, tavuk parçalarını veya deniz mahsullerini kızartmaya hazır hale getirebilirsiniz!

İçi Yumuşacık, Dışı Kıtır Enfes Tempura Tarifleri

YouTube video
Pek çok sebzeyle, deniz mahsulüyle ve tavukla tempura kızartması yapabilirsiniz. Üstelik her bir ana malzemeyi, tek bir tempura hamuruna bulayarak! Eğer sebze tempura yapmak istiyorsanız tarifi izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!