featured

Terapi Türleri Nelerdir? Uzman Desteği ile Umut Terapi | Kurtköy Psikolojik Danışmanlık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terapi ve psikolog hizmetleri aldığınız zaman sorunlarınız için profesyonel çözümler oluşturulabilmesini sağlayabilirsiniz. Türlü zorluklar karşısında güçlü olmakta zorlanıyorsanız terapi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Böylelikle kendinize ait olan olumsuz düşünceleri fark etmeye başlayabilir, geçmişe takılı kalmak yerine şimdiki zamana odaklanabilirsiniz. Bu bağlamda Umut Terapi psikoloji alanında uzman personeller ile Kurtköy’de hizmetine devam etmektedir.

İletişim ve sosyal ilişki kurma düzeylerinde artışa yol açabilen terapiler geleceğe yönelik amaçlarınızın belirlenmesini de sağlar. Korku, öfke ve yas gibi negatif duygulara karşı savunmanız gelişir.

Terapi Türleri Nelerdir?

Günümüzde aileyi ve grupları içerisine alan terapi yöntemleri uygulanabilir haldedir. Kurtköy psikolog hizmetleri alabileceğiniz Umut Terapi sizlere özel terapiler sunar. Bu terapi çeşitleri arasında aşağıdakiler yer almaktadır;

1- Bilişsel Davranışçı Terapi

Bu terapi yönteminde kişinin düşünsel anlamda kendisine dair pozitif düşünce kalıpları oluşturulması hedeflenir.

2- Kişiler Arası Terapi

Kişilerin diğer insanlarla olan iletişim ve ilişki kurabilme yeteneklerini geliştirebilecekleri bir terapi türüdür. Bu yöntem sağlıklı duyuların geliştirilebilmesine de imkan tanır.

3- Aile Terapisi

Aile üyelerinin kendi aralarında kurabilecekleri iletişim ve ilişkiler üzerine odaklanır. Aile içi şiddet, çatışmalar ve problemlerin çözümlenmesi bu terapi yöntemiyle mümkün hale gelir. Aile içerisindeki yeme bozuklukları ve bipolar bozuklukları gibi sorunlarda da çözümler sunabilir.

4- Psikodinamik Terapi

İnsanların bilinç altında bulunan duygu, düşünce ve davranış kalıplarını çözümler. Bu yöntem kişilerin kendileri daha iyi analiz edebilme imkanını verir. Bu arada buna benzer hizmetler hakkında bilgi almak için https://www.umutterapi.com/hizmetler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Psikoterapinin başarılı şekilde ilerleyebilmesi için doğru kişilerin tercih edilmesi ilk kuraldır. Bu noktada Kurtköy psikolog hizmeti sunan Umut Terapi’yi tercih edebilirsiniz.

Doğru Psikoterapi İçin Öneriler

Terapistinize beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı net bir şekilde belirtmelisiniz. Ayrıca sizin için önemli olan tüm noktaları söylemelisiniz. Açık ve dürüst olmanız terapiden daha verimli sonuçlar alabilmeniz açısından önemlidir. Değişime açık olmak ise bir terapi için en gerekli olan davranışlardandır. Sağlıklı ve mutlu bir yaşamı siz ne kadar isterseniz terapiden alacağınız verimlilik de o derece yüksek olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!