featured

Thiocilline Nedir? Cilt için Kullanılan Thiocilline Krem Ne İşe Yarar? 2023 Thiocilline Fiyat Bilgisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Thiocilline krem, bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanılan iyileştirici bir kremdir. Bu kremi diğer kremlerden ayıran unsur ise antibiyotik sınıfında yer almasıdır.

İlaç sektöründe diğer tüm ilaç ve kremlerde olduğu gibi kullanım öncesi prospektüs bilgisini okuyup öğrenmeniz gerekir. Böylece sonrasında oluşabilecek değişikliklere dair daha net bilgi edinebilirsiniz.

Günümüzde Thiocilline krem nedir, ne işe yarar soruları kullanım sıklığına bağlı olarak artış göstermektedir. Antibiyotik sınıfında yer alan bu kremin detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

1- Thiocilline Krem Nedir?

Bahsedilen bu krem, bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanılan 5 gramlık bir üründür. Ürünün rengi diğer kremlerin çoğunluğunda olduğu gibi beyaz renktedir.

İçeriğinde bulundurduğu etken maddelere bağlı olarak kremin kullanım süresi ve etkileme durumu diğer ürünlere nazaran değişiklik gösterir.

Antibiyotik sınıfında yer almasından dolayı bu kremin etki etme süresi daha kısasıdır ve daha dikkatli kullanılması şarttır. Aksi takdirde fazla kullanımına bağlı olarak yan etkiler çıkabilir.

Thiocilline Krem Etken Maddesi Nelerdir?

Her ilacın belirli bir etken maddesi bulunur ve bu etken maddeye bağlı olarak iyileşmeyi sağlar. Fakat özellikle alerjik reaksiyona sahip bireylerin etken madde araştırması yaparak ilaç kullanması gerekir.

Thiocilline krem içeriği içinde iki temel etken madde mevcuttur. Bunlardan ilki neomisin sülfat diğeri ise basitrasin olarak karşımıza çıkıyor.

Her iki etken maddesinin de antibiyotik tabanlı hücreler içermesi temelde ilacın antibiyotik sınıfında yer almasını sağlar. Özellikle basitrasin, pozitif gram enfeksiyonlarına karşı olumlu sonuçlar almayı sağlar.

Fakat eğer sporcuysanız ve bu maddeleri almamanız gerekiyorsa, alerjik reaksiyon gösterebileceğiniz maddeler ise kullanımı kesmelisiniz.

2- Thiocilline Ne Kremi?

Thiocilline kremi eğer cilt, deri bazlı olanını kullanacaksanız bu kremin enfeksiyon tedavisinde kullanıldığından bahsetmek mümkün.

Ancak bu kremin aynı isimle göz pomadı olarak satışa sunulduğu bir ürünü de mevcuttur. Bu yüzden alacağınızın ürüne bağlı olarak kullanım ve etken madde araştırması yapmalısınız.

Eğer kullandığınız aynı isimli markaya ait ürün deri merhemi ise yaralanmalara bağlı olarak ortaya çıkan enfeksiyonu gidermek için kullanacağınızı bilmelisiniz.

Diğer ürününe nazaran bu deri merhemini asla gözünüze, ağzınıza ve burnunuza temas ettirmemelisiniz.

Thiocilline Göz Pomadı  Nedir? Thiocilline Göz Kremi Ne İşe Yarar?

Göz içinde oluşan yaralanmalar, sıyrıklar ve derin olmayan kesiklerin tedavisinde göz pomadı formatındaki krem kullanılır.

Bu kremin göz içindeki iltihaplanmayı ve enfeksiyonu gidererek gözü koruduğu bilinir. Uygulaması diğer kremin aksine göz içerisine bizzat yapılır.

Çok az miktardaki ürünü temiz elinize alarak göz için yavaşça sürebilirsiniz. İlk anda bulanık görmeye sebep olsa da kısa süre içinde eriyerek sizi bu dertten kurtaracaktır.

3- Thiocilline Ne için Kullanılır?

İster Thiocilline deri pomadı isterseniz göz pomadı kullanın her iki durumda da temel amaç oluşmuş olan bakteriyel enfeksiyonu gidermektir.

Oluşan enfeksiyon eğer büyük çaplı değilse ve kontrol altına alınmak isteniyorsa doktorlar tarafından genellikle bu reçetelenmektedir.

Reçetelenmeye bağlı olarak kişinin kullanım ve tedavi süreci de başlayacaktır. Yalnız tüm mikrop ve enfeksiyonlarda değil sadece bakteriyel enfeksiyonlar için tercih edilir.

4- Thiocilline Krem Ne İşe Yarar?

Deri pomadının çeşitli faydalarından bahsedebilmek mümkün. Zira enfeksiyona bağlı olarak oluşan birçok yaranın ya da cilt sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olacak etken maddelere sahiptir.

Bahsedilen bu ürünün:

Egzama,Kıl kökü iltihaplanması,Sıyrık ve minik kesikler,Apse,Tırnaklarda oluşan iltihaplanma,Düşük düzeyli yanıklar,Çıban oluşmasına yardımcı olur.

Fakat yanık kullanımında dikkat edilmesi gerekiyor. Her düzey yanık ve hatta her düzey yaralanma için uygulanması mümkün değil.

Doktorunuz ve eczacınıza başvurarak bu konuda yardım alabilir, uygun noktada kullanabilirsiniz.

5- Thiocilline Sivilce için Kullanılır mı?

İçi dolu ve ağrı yaratan sivilcelerde genellikle Cildiye uzmanları tarafından antibiyotik bazlı ilaçlar önerilmektedir.

Fakat burada her alanda olduğu gibi kişiyi incelemeden görmeden fikir vermek, öneride bulunmak yanlış olur.

İnternette yapacağınız araştırmalarda göreceksiniz ki kimi insanlara sivilce tedavisinde bahsedilen bu deri pomadı ilacı önerilmektedir. Zira kendisi antibiyotik temelli bir ilaçtır.

Yine de siz bu derece önemli bir grupta yer alıp kullanımında dikkat edilmesi gereken ilacı doktora danışmadan kişisel olarak kullanmamalısınız.

6- Thiocilline Egzamaya İyi Gelir mi?

Egzama çoğunlukla strese bağlı olarak ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Tedavisinde egzamanın ortaya çıkış noktasına göre farklı ilaç kullanımlarına gidilir.

Thiocilline deri pomadı saç dibi hariç özellikle el ve yüzde çıkan egzama hastaları için önerilen bir kremdir.

Bu kremin sadece egzama çıkan alana sürülmesi ve belirli süre kullanılmasıyla birlikte hem kaşıntı hem de deri dökülmeleri en aza indirilebilmektedir.

7- Thiocilline Kaşıntıya İyi Gelir mi?

Abdi İbrahim tarafından üretilen bu ilacın kaşıntıya bağlı olarak çözüm gidereceğine dair bir ibare prospektüsünde yer almamaktadır.

Öncelikle kişi ya da hastanın hangi sebepten dolayı kaşıntı yaşadığı oldukça önemlidir. Eğer sorun, egzamaya bağlı kaşıntı hissiyatıysa bir nebzede olsa faydası olabilir.

Ancak başta uyuz olmak üzere farklı sebeplere bağlı olarak kaşıntı hissiyatı bulunuyorsa buna özel bir ilaç tedavisine başlamak daha doğru olacaktır.

Zira bu ilacın uyuz vb. farklı hastalıklarına iyi geldiğine dair bir bulgu yoktur.

8- Thiocilline Pişik için Kullanılır mı?

Thiocilline deri pomadı bebek kullanımı için önerilen bir krem türü değildir. Antibiyotik bazlı olmasından tutun da daha çok farklı amaçlar uğruna üretilmesi bunda etkendir.

Eğer bebeğinizde özellikle pişik sorunu yaşıyorsanız çocuk doktorunuza bağlı olarak farklı tedavi yöntemlerine yönelmeniz daha doğru olacaktır.

Bunun dışın pişik sorunu sadece bebeklerde ortaya çıkan bir durum değildir. Eğer yetişkin olarak böyle bir sorundan mustaripseniz yine bu hastalıkla ilgilenen bir bölümden yardım alarak değişik ilaç tedavilerine başlamanız daha doğru olacaktır.

9- Thiocilline Deri Pomadı Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Her ilaçta olduğu gibi Thiocilline deri pomadı kullanım öncesinde bilgi sahibi olmanız faydanıza olacaktır. Başta etken maddeler olmak üzere prospektüste yer alan bazı konular hakkında dikkat edilmeli.

Antibiyotik sınıfında yer alan bir krem olmasından ötürü bu kremin çok sık kullanılmaması gerekir. Kişilerin dikkat etmesi gereken ilk aşamalardan birisidir.

Çoğu zaman günde 1 kere kullanım yeterli görülür ve 12 saati tekrarlayacak şekilde belirtilebilir. Fakat rahatsızlığınıza bağlı olarak farklı kullanım önerileri de sunulabilir.

Yine bulunduğu ilaç grubuna bağlı olarak bu kremin ortalama kullanım süresi 1 hafta ile sınırlı olmaktadır.

Eğer doktorunuz tarafından 1 haftalık öneride bulunulduysa 1 haftayı aşacak şekilde kullanmamalısınız. Çünkü aşırı antibiyotik tüketimine bağlı olarak sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Thiocilline deri pomadı, cilde dışarıdan uygulanan bir kremdir. Kesinlikle ağız ile temas etmemesi önerilir. Sadece ağız değil; göz, burun ve kulak içiyle teması da engellenmelidir.

Eğer temas ettiğini gördüyseniz bol su ile durulayıp olumsuzluk yaşadığınız takdirde bir doktora başvurmanız gerekir.

10- Thiocilline Deri Pomadı Nasıl Kullanılır?

Her ilaçtan ya da kremden beklenen performansı alabilmek adına doğru kullanım yöntemine gitmek gerekiyor. Aksi takdirde sonuçlar pek de istenen yönde gelişmeyebiliyor.

Bahsedilen bu kremi kullanmak ise sandığınızdan daha basittir. Sadece belirli başlı durumlara dikkat ederek ilerlemeniz gerekiyor.

İlk olarak uygulama yapacağınız alanın nemli ya da ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz. Temiz ve kuru haldeki cildinize sadece sorunlu bölgeye olacak şekilde uygulama yapabilirsiniz.

Kremi sürerken çok ince bir tabaka halinde bulunmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Çok yoğun uygulama yapmaktan kaçınmalısınız.

Yine aynı şekilde parmağınızla uygulama yaptığınızı düşünürsek ellerinizi uygulama sonrası herhangi bir eşyaya ya da vücudunuza sürmeden bol su ile durulamalısınız.

Uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken en temel unsur; sadece sorunlu alana uygulanması gerektiğidir. Geniş alana bu kremin uygulanması asla önerilmeyen durumlar arasında yer alır.

11- Thiocilline Yan Etkisi Nedir?

Günümüzde ve geçmişte üretilen birçok ilacın yan etkisinden bahsetmek en az yararları kadar mümkün. Thiocilline yan etkisi diğer ilaçlara nazaran az olsa da her ilaçta olduğu gibi belirli bir risk unsuru da taşımaktadır.

İlacı kullanmadan önce yan etkileri hakkında fikir sahibi olmanız ise oldukça kritiktir. Zira bu yan etkileri gördüğünüzde ilacı acilen bırakıp bir doktora başvurarak erken önlem almanız mümkün olacaktır.

Başta alerjik reaksiyon göstermeye meyilli kişiler olmak üzere tüm kullanıcılarda en sık rastlanan yan etkiler arasında:

Ciltteki döküntü görünümü,Uzun zaman kullananlarda farklı mantar hastalıkları oluşumu,Yüz ve ellerde kaşıntı,Özellikle yüz ve ağız bölgesinde şişlik (boğazda da olabilir),İleri düzey baş ağrısı,Normalde gerçekleşmeyen baş dönmeleri,Nefes darlığı,İleri düzey kalp çarpıntısı gibi yan etkiler mevcuttur.

Bahsedilen yan etkilerden birisini dahi yaşadıysanız en yakın doktora başvurarak ilacı kullanmayı bırakmalısınız. Doktorunuz tarafından önerilecek muadil ilaçlara yönelebilirsiniz.

12- Thiocilline Muadili İlaçlar Neler?

Eğer yan etki gözlemlediyseniz muadil ilaçlara yönelmek isteyebilirsiniz. Keza o an için eczanelerde stok bulunmuyorsa muadil ilaçlar işinizi kolaylaştırabilir.

Fakat yine de bahsedilen bu muadil ilaçları doktor gözetimi olmadan tercih etmemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Bahsedilen bu antibiyotik krem muadili ilaçlar:

Terramycin,Polimisin merhem,Heksa deri kremi bulunuyor.

13- Thiocilline Hamileler ve Emzirenler Tarafından Kullanılabilir mi?

İlaç kullanımı öncesi ve sonrasında merak edilen en çok araştırılan konuların başında hamile ve emziren annelerin kullanımı bulunuyor.

Özellikle hamilelik dönemindeki anne adaylarının bebek sağlığı adına birçok ilacı kullanmaması gerektiği bilinen bir gerçektir.

Emziren anneler hamilelik dönemi kadar olmasa da yine de ciddi bir takip altında tutulurlar. Böylece bebeğin de sağlığı kontrol altına alınır.

Bahsedilen bu kremin gebe ve emziren anneler üzerinde olumlu ya da olumsuz etki yarattığına dair bir bulgu bulunmamaktadır. Prospektüsünde kesin olarak ‘kullanılmamalı’ ya da ‘kullanılabilir’ ibaresine rastlanılmaz.

Şayet bahsedilen iki durumdan birisine sahipseniz doktorunuza danışmadan kişisel olarak bu ilacın kullanılması önerilmez.

Reçetesiz eczanelerden alacaksanız da mutlaka eczanede çalışan bir uzmandan yardım almayı düşünmelisiniz. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar sizin ve bebeğiniz adına yaratabilir.

14- Thiocilline Krem Fiyat Bilgisi 2023

Thiocilline deri pomadı fiyatı, sahip olduğu miligrama bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Araştırıldığında en çok 30 gr formatındaki kremlerin satışa sunulduğu görülüyor.

Reçeteli ve reçetesiz fiyatı değişen bu ilacın internet üzerinde de satışa sunulduğu bilinmektedir. 30 gr boyutundaki bir kremin güncel fiyatı ise 71.85 TL’dir. SGK tarafından karşılanmaktadır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!