featured

Tiamat Kitabı Nihayet Raflarda… İhsan Oktay Anar ve Sekiz Yıllık Hasreti Bitiren Kitabı Tiamat…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tiamat kitabı nihayet raflarda! Türk Edebiyatının son dönem önemli temsilcileri arasında yer alan İhsan Oktay Anar’ın yeni romanı “Tiamat”, Everest yayınları tarafından 14.02.2022 tarihinde basılarak yayınlandı. İşte, sekiz yıllık hasrete son veren Tiamat kitabı ve ünlü yazarı İhsan Oktay Anar…

İhsan Oktay Anar Kimdir? Tiamat Kitabı Konusu Ne?

Türk edebi hayatına, son yıllarda damgasını vuran İhsan Oktay Anar, usta kalemiyle en çok okunan yazarlardan biri olarak dikkat çekiyor. Tiamat kitabı da usta kalemini gösterdiği değerli eserlerinden biridir.

1960 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen İhsan Oktay Anar ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünde lisans eğitimine başlamış ve lisans eğitimi sonrası aynı üniversitede yüksek lisansını da tamamlamıştır.

Yüksek lisansı bitirmesinin ardından da yine Ege Üniversitesi Felsefe Bölümüne araştırma görevlisi olarak kabul edilmiş ve uzun yıllar bu bölümde çalışmasından sonra 2011 yılında yardımcı doçent kadrosundan ve aynı üniversiteden emekli olmuştur.

Kendine has yazım üslubu, okuyucuyu içine çeken edebi tarzı ve romanlarındaki girift öykü ağı ile oldukça popüler bir yazar olmasına karşın, seçmiş olduğu münzevi yaşam tarzı nedeniyle nadiren gündeme gelen İhsan Oktay Anar, okuyucusuyla yayınladığı kitaplar ile buluşmayı tercih eden bir yazardır.

Bu kapsamda, toplum içerisinde yalnızca edebiyatıyla tanınmayı arzu ettiği için, İhsan Oktay Anar televizyon programlarına çıkmayan, röportaj vermeyen ve popüler sosyal medya ortamlarında da görülmeyen bir kişiliğe sahiptir.

Sekiz Yıllık Hasreti Bitiren Tiamat Kitabı

Hayranları tarafından, sekiz yıldır yeni kitabı beklenen İhsan Oktay Anar, nihayet  Tiamat kitap, kitapseverler ile buluşturdu. Denizler üzerinde geçen bir varoluş mücadelesini gözler önüne seren Tiamat kitabı, denizler altının büyülü dünyası ile insanın ilginç doğasını, bilim, varlık, düşünce ve din ekseninde bir araya getiriyor.

1915 senesinde bir Osmanlı denizaltısı etrafında gelişen olayları konu alan roman ismini ise, yine bu denizaltının telsiz çağrı kodu olan “Antik Babil tanrısı Tiamat’tan” alıyor. Aslında Tiabat mitoloji açısından da oldukça değerli bir eser olarak öne çıkıyor.

Okuyucu, bu nefes kesen Tiamat kitabı içerisinde, su altı âleminin gizemlerini, yazarının büyülü kalemiyle keşfediyor. Son derece tuhaf ve bir o kadar doğaüstü olaylar ise, üzerinde saf altından yapılmış iki adet keruv tasviri bulunan ve bir türlü açılamayan, sırlarla dolu bir sandık etrafında başlıyor. Bu esrarengiz sandık ile birlikte gelen uğursuzluklar ise, sandığın açılması sonucunda bambaşka bir boyuta evriliyor.

İlginç öyküsü ile dikkatleri çeken Tiamat kitabı kapak fotoğrafını tasarlayan ve çizen isim olarak ise, karşımıza tarih profesörü Ali Yaycıoğlu çıkıyor.

İhsan Oktay Anar Eserleri ve Puslu Kıtalar Atlası

Tiamat İhsan Oktay Anar’ın son ktabı olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca Tiamat Everest yayınları güvencesiyle raflardaki yerini almıştır.  Yazarın Tiamat kitabı haricinde pek çok eserinin bulunduğu bilinmektedir. Son dönem Türk romancıları arasında öne çıkan İhsan Oktay Anar, ününü 1995 yılında yayınladığı ve yirmiden fazla başka dile çevirisi de yapılan “Puslu Kıtalar Atlası” isimli ilk romanına borçludur.

Yayınlanması ile birlikte büyük bir etki oluşturan bu ilk romanından sonra İhsan Oktay Anar, 1996 yılında “Kitab-ül Hiyel”, 1997 yılında “Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri”, 2005 yılında “Amat”, 2007 yılında “Suskunlar”, 2012 yılında “Yedinci Gün”, 2014 yılında da “Galîz Kahraman” isimli önemli eserlerini yayınlamıştır.

YouTube video

Puslu Kıtalar Adası’nda olduğu gibi Amat, Suskunlar ve Yedinci Gün gibi romanlarında da büyük başarı elde eden İhsan Oktay Anar, 2014 yılındaki son eserinden tam sekiz yıl sonra, heyecanla beklenen romanı Tiamat ile yine sahnede… Bakalım bu yeni roman, kitapseverlerden nasıl tepkiler alacak?

Roman kategorisinde sıra dışı bir içeriği bulunan Fantastik kitap önerileri 2022 hakkında bilgi almak isterseniz, yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!