featured

TrendHunter Açıkladı | 2022 Yılında Trend Olması Beklenen 6 Farklı İş Dalı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TrendHunter, gelecek yıla dair trendlerin araştırılmasında öncü olan bir firma. Yaptığı anketler ve genel kapsamlı araştırmalar ileriye dönük trendlerin belirlenmesinde yardımcı oluyor.

Bu konuda oldukça iddialı olan firma birçok yatırımcı ve iş insanı tarafından da takip edilmektedir.

Verilere göre insanların aslında ne tarz konularla ilgilendiği, nasıl bir pazarda yer almak gerektiği gibi temel konularda fikir sahibi olunabiliyor.

Özellikle yeni yatırımcıların sıkı takip ettiği bu firma, 2022 yılı içinde trendleri oluşturdu! İşte bizi bekleyen yedi farklı iş dalı…

1- Japandi Tasarımları

Dekorasyon konusunda göze çarpan alanlardan birisidir. İnsanların özellikle geçtiğimiz son bir iki yılda az eşya ile yaşamayı hedefleyen minimalist yaşama yöneldiği görülüyor.

Bahsedilen bu yaşam tarzı Japonya ve İskandinav ülkelerinde ise bir kültür. Bu yüzden ilerleyen yıllarda IKEA gibi büyük markalarda Japandi tarzı eşyaların bulunması bekleniyor.

2- Geri Dönüştürülmüş Medikal Ürünler

Dünya gündeminde belki de ilk sıralarda yer alması gereken konulardan birisi de geri dönüşüm. Artan talebe karşı giderek azalan ham maddelerden dolayı geri dönüşüm malzemelerine hayatımızda daha çok yer vermeye başlayabiliriz.

Özellikle sık kullandığımız maskelerin tamamen geri dönüştürülmüş bir şekilde üretilmesi bekleniyor.

3- Üç Boyutlu Mimari Yapılar

3D yazıcıların henüz kişisel kullanım alanında yaygınlığı istenen düzeye ulaşmasa da insanlık tarihinde ciddi sonuçlar yaratacağı düşünülüyor.

Özellikle ufak parça üretimlerinden ziyade artık büyük mimari planların yapılması bekleniyor. Elbette bu mimari yapıların ne derece sağlam olacağı da merak konusu…

4- NFT Galerisi

Özellikle Metaverse alanında yapılacak yatırımların arttırılması beklendiğinden ilk sonuçların NFT galerileri ile alınması bekleniyor. Aslında NFTler, Metaverse dünyasının sadece çok küçük bir parçasını yansıtıyor.

Buna rağmen günümüzde milyonlarca alıcısı bulunuyor. Cem Yılmaz bile geçtiğimiz günlerde kendi çizimlerini satışa koymuştu.

5- Dokunsal Terapi

Stres ve kaygı günümüzde olduğu gibi ileri dönemlerde de hayatımızda olacak bir gerçek. Yalnız bunun için insanların sorunlarına çözümler üretilmeye çalışılıyor.

Duyu organlarını rahatlatarak stresi azaltıcı olması amacıyla anti-stres özelliğine sahip battaniyeler, yataklar, koltuklar üretilmeye başlandı bile.

6- Sanal Alışveriş

Pandemi ile birlikte fiziksel alışverişin ciddi anlamda azaldığı görülüyor. İnternet üzerinden hız kazanan alışveriş trendlerine bir yenisi de eklendi. Sanal Alışveriş Evleri sayesinde kişiler sanal dünyada bu alanlarda dolaşarak çevrimiçi alışveriş yapma imkânını elde ediyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!