featured

Türk Dizi Tarihi Boyunca En Çok Beğenilen 10 Dizi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dizi izlemeyi hepimizin sevdiği apaçık bellidir. Geçmişten günümüze gelinceye kadar televizyon ekranlarında birçok dizi ile karşı karşıya geldik. Türk dizi tarihinin beğenilen birçok dizisi varsa da biz akıllarda yer etmiş dizilerden bahsetmek istiyoruz. Türk Dizi Tarihi Boyunca En Çok Beğenilen 10 Dizi hangileri gelin birlikte bakalım. 

Türk Dizi Tarihinin En Çok Beğenilen 10 Dizisi

1- Aşk-ı Memnu Dizisi

https://www.youtube.com/watch?v=iue_rnyS0L

Tekrarlarıyla bile rekorlar kıran Aşk-ı Memnu’da Bihter ve Behlül’ün yaşadığı yasak aşk, tüm Türkiye tarafından merakla takip edilmiştir. Finaliyle Türk seyircisini adeta ekran başına kilitlemiş olan Aşk-ı Memnu final yapmasının üzerinden seneler geçmesine rağmen popülaritesini korumaktadır.

2- Yaprak Dökümü Dizisi

YouTube video

Yaprak Dökümü, Ali Rıza Bey ve ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla beraber başlarına gelen türlü felaketleri konu alan ve ilgiyle takip edilmiş olan Türk dizisidir. Özellikle Necla ve Leyla arasındaki rekabete ve diğer aile üyelerinin çevirdikleri entrikalara daha fazla dayanamayan Ali Rıza Bey’in ölümüyle sonuçlanan final bölümüyle akıllarda yer etmiştir.

3- Bizimkiler Dizisi

YouTube video

Türk dizi tarihinin en uzun soluklu dizilerinden olan Bizimkiler, aile dizisi olması ile dikkat çekmiş, eski apartman ve sıcak komşuluk günlerini anlatmasıyla yayınlandığı dönemde Türk halkını ekrana kilitlemiştir. 1989 lu yıllardaki komşuluk ilişkisinin, eski apartman sohbetlerinin günümüzde olmaması nedeniyle bu dizi oldukça değer kazanmış ve dizideki komşuluk ve apartman sohbetleri özlenilmektedir. 

4- Fatmagül’ün Suçu Ne? Dizisi

YouTube video

Fatmagül’ün uğradığı tecavüzle başlayan dizi, onun tecavüzcülerine karşı koyduğu mücadeleyi anlatmasıyla, suçlunun kadın olmadığını göstermesiyle emsallerine örnek olmuş ve Türk dizi tarihine damga vurmuştur.

5- Diriliş “Ertuğrul” Dizi

YouTube video

Osmanlı Devletinin kuruluş hikayesini konu alan bu dizi, Osmanlı Devletinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi’nin hayatını, devleti kurarken köklerinin nasıl atıldığını ekranlara yansıtılmıştır. Türk göçebe hayatının ekrana yansıtılmasıyla seyircinin ilgisi çekilmiş ve Reyting rekorlarına imza atılmıştır. Dört sezondur oynayan dizi, beşinci sezonda da devam edeceğe benziyor.

6- Çiçek Taksi Dizisi

https://www.youtube.com/watch?v=VF6vccQyPEw

İstanbul da sıradan gibi görünen bir taksi durağında yaşanan olaylar ekrana taşınmaktadır. Durağın sahibi eski şoförlerden olan Ramazandır. Durakta, Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve çoğunlukla komik öykülerden oluşan, taksi şöforlerinin aileleri, bitmez tükenmez sorunları, çelişkileri, müşterileri ile başlarından geçen onlarca hikaye anlatılmaktadır.

Usta tiyatrocu Erol Günaydın’ın başrolde yer aldığı Çiçek Taksi, durak çalışanlarının hayatlarını ve ailelerini konu alan senaryosuyla Türk seyircisinin ilgisini çekmiştir. 

7- Çocuklar Duymasın Dizisi

YouTube video

Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ’un başrollerinde yer aldığı sitcom tarzındaki Çocuklar Duymasın, aile içi şiddetin doğru bir şey olmadığını ve eşler arasında yaşanan problemlerin daima çocuklara yansıtılmamalı gerektiğini anlatmıştır. Dizi özellikle yayınlandığı ilk dönemde oldukça seyredilen yapımlardan biri olmuştur.

8- İkinci Bahar Dizi

YouTube video

Samatya’da bir kebapçı dükkanı işleten Ali Haydar, eşinin ölümünün ardından kızlarını büyütmüş, kendi kendini eğitmiş, nazik, sevecen dürüst biridir. İşte İkinci Bahar; Antep Sofrası’nda çalışmaya başlayan gururlu, inatçı ama duygusal bir kadın olan Hanım ile Ali Haydar arasında başlayan bir sevda öyküsünü anlatır. Usta oyuncular Şener Şen ve Türkan Şoray’ın birlikte rol aldığı yapımlardan olan İkinci Bahar, elli yaşlarını aşmış iki insanın yeniden aşık olmasını anlatmıştır.

9- Tatlı Hayat Dizisi

YouTube video

Oldukça başarılı bir dizi olan Tatlı Hayat, Türk dizi tarihinin komedi dizileri arasında da yerini almıştır. Haluk Bilginer’in canlandırdığı Tahsin karakterinin sinirli ama tatlı yapısıyla beğeni kazanan dizi, Türk dizi tarihinin en beğenilen dizileri arasında yer almıştır. 

10- Cennet Mahallesi Dizi

YouTube video

Müjdat Gezen ve Melek Baykal’ın başrollerini paylaştığı bu dizide, iki düşman ailenin çocuklarının birbirine olan aşkı anlatıldığı gibi onların kavuşamamalarının hikayesi de anlatılmaktadır. Her defasında nikah masasına oturan Sultan ve Ferhat, Sultanın annesi Pembe yani Melek Baykal tarafından nikahları engellenmekte ve evlenmelerine izin verilmemektedir. Sultanı, zengin kocayla evlendirmek isteyen Pembe, amacına ulaşamaz ve sonunda Ferhat ile evlenir. Neşeli şarkılarıyla, oyunlarıyla ve kavgalarıyla Türk dizi tarihine adını yazdırmayı başarmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mucize Doktor Dizisi Hakkında 6 Bilgi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!