featured

Türk Müzik Tarihinde Kurulmuş Rock Kadın Grupları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Müzik Tarihinde Kurulmuş Rock Kadın Grupları

Rock müzik 70lerde ülkemizde dinlenmeye başlanan, 80lerden 90lara tarz değiştiren, günümüzde tüm hızıyla kitleler tarafından dinlenmeye devam eden bir müzik türüdür. Kadın rock sanatçıları ülkemizde son zamanlarda giderek artmış durumda. Türk müzik tarihinde dinlemek isteyeceğiniz başlıcalarına göz atalım.

1- Volvox

Türk Müzik Tarihinde Kurulmuş Rock Kadın Gruplarının En bilineni ile başlayalım. Volvox, üyeleri Şebnem Ferah, Özlem Tekin, Duygu Karpuz, Ebru Bank ve Gül Ağırca’ dan oluşan grup 1988 yılında kuruldu. Grup Bursa’ da çeşitli konserler gerçekleştirdikten sonra ilk İstanbul konserini 1991 senesinde Pentagram ile birlikte gerçekleştirdi. 1992 senesinde Duygu Karpuz gruptan ayrıldı. Yerini geri vokal ve klavyeci olarak Özlem Tekin aldı.

YouTube video

Özlem Tekin sahne tecrübesi olan bir müzisyendi. Yıllarca unutulmaz konserler verdikten sonra kaset çıkarma kararı alındı. Ancak bu karar hayata geçirilemedi. 1993 senesinde Ebru Bank gruptan ayrıldıktan sonra yerine Buket Doran Bass’ a geçti. Yaprak dökümü Özlem Tekin’ le devam etti ve 1994 yılında albüm de çıkaramamış olan grup dağıldı. Grup dağıldı dağılmasına ama Türk rock müzik alemine çok Şebnem Ferah, Özlem Tekin gibi çok değerli solo müzisyenler kazandırdı.

2- Aseton

2005 yılında Selin Yılmaz ve Melis Soysalın kurduğu grup bas gitarda Pelin Yıldırım’ ın eklenmesi ile tam halini almıştır. Grup yoluna vokalde Selin Yılmaz, gitarda Melis Soysal, bas gitarda Ezgi Özkan ve Davulda Emir Çelt ile devam ediyor. Birbirinden inanılmaz farklı tarzları olmasına rağmen müzik konusunda şaşkınlık verici şekilde uyumlu bir görüntü sergiliyorlar.

YouTube video

Kendi besteleri ve popüler şarkıların rock coverlarını yorumluyorlar. 2008 yılında MTV En iyi Müzik ve Video Klip Yarışması’ nda “Sen” isimli şarkılarıyla birinci oldular. Grubun ezgileri grunge tarzında ve sözleri pesimist öğeler içeriyor.

3- KaraKedi Rock Kadın Grupları

Kadın solistin öne çıkardığı bir grup KaraKedi. Ankaralı metal tarzı müzik yapan rock grubu KaraKedi, Ankara dışındakilere de ulaşalı çok oldu. Kadın rock solist Asena Özçetin Ankaralılar’ ın çok yakından tanıdığı bir isim.

YouTube video

Karakedi grubunda Solist Asena Özçetin’ e,  gitarda Umut Elginöz, davulda Mete Kuteş ve Bas gitarda Mustafa Kaya eşlik ediyor.   Ünlü Alman keman virtüözü David Garrett, “Unlimited Live” dünya turnesi kapsamında Türkiye’de konser verecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!