featured

Türk Televizyon Tarihine Damgasını Vuran, Halen Ekranlarda Tekrar Tekrar Yayınlanan 12 Farklı Dizi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk televizyon tarihi çok sayıda dizi projesi olduğunu söyleyebiliriz. Ama bazıları var ki yıllar geçse unutulmaz. İşte, detaylar…

Türk televizyon tarihinin olmazsa olmazı diziler, her gün milyonlarca insanı ekran başına bağlıyor. Her sezon onlarca farklı dizinin türediği günümüzde eski dizilerin yerini tutan nadir içeriklerin bulunduğunu da belirtmeliyiz.

Eski dizilerin ne kadar güçlü olduğunu bilen televizyon kanalları, bazı dönemlerde düzenli olarak eski dizileri yayınlama rekabetine girişiyor. Böylece eski ama tadına doyamadığımız onlarca farklı diziyi bu sayede izleme fırsatı bulabiliyoruz. İşte, geçmiş döneme damgasını vuran ve halen Türk dizi tarihine ayrı bir parantez ile geçirilen o 12 farklı dizi…

2/13

Aşk-ı Memnu

Aşk-ı Memnu

Bu dizi Türk televizyon tarihinin en unutulmaz içeriklerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Hazal Kaya ve Selçuk Yöntem gibi önemli isimlerin yer aldığı bu dizi bir yalı hikayesini anlatıyordu.

Dizide kendinden çok küçük yaştaki bir kadınla evlenen adamın, karısı ve yeğeni tarafından aldatılması anlatılıyordu. O dönem Bihter ile Behlül’ün aşkı hepimizi heyecanlandırsa da, final bölümü hepimizi gözyaşlarına boğmuştu. Yaklaşık 10 yıl öncesine ait olan bu dizi, neredeyse her yıl yayınlanıyor ve tekrar tekrar izleniyor.

3/13

Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü demek belki de bir efsane demek… 10 yılı aşkın bir süre öncesinde yayınlanan bu dizi, hepimizi haline şükrettiriyordu. Daima beterin beterini yaşayan bu aile, her ne olursa olsun birbirlerine inanılmaz bir sevgi ile tutkundu. Buda izleyici ekran başına bağlamaya yetiyordu. Her yıl defalarca kez yayınlanan bu dizi, her seferinde milyonlarca kişi tarafından izleniyor.

4/13

Asmalı Konak

Asmalı Konak

Asmalı Konak bu listede olmazsa olmaz! Türk televizyon tarihinin reyting rekortmeni bu dizi, yurt dışında yaşamış bir kadının aşirete gelin gitmesini anlatıyordu.

Kah güldüğümüz, kah gözyaşlarına boğulduğumuz dizi o konak yaşamının soğuk yüzünü de gözler önüne seriyordu. Halen yayınlanan Asmalı Konak, eski dizilerin ne kadar güzel olduğunun kanıtı sanki…

5/13

Çocuklar Duymasın

Çocuklar Duymasın

Çocuklar Duymasın, çekirdek bir ailenin yaşamını gözler önüne seren bir diziydi. Dizide asla anlaşamayan karı kocanın atışmalarını, kimi zaman birbirine olan tutkusuna şahit oluyorduk. Dizide bulunan tüm karakterlerin sıra dışı ve eğlenceli olmaları dizinin sevilmesi için yeterli bir sebepti.

6/13

Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Öyle Bir Geçer Zaman ki, şu sıralar yayınlanan ve içimizi ısıtan dizilerden bir tanesi… Bir deniz kaptanının karısını aldatması ve yabancı bir kadın ile evlenmesini konu edinen dizi, hepimizi derinden yaralamıştı.

Babasından sevgi görmeyen o çocukların yaşam mücadeleleri, kaoslar ve dedikodular hayatlarını sarmıştı. Halimize şükrettiren bu dizi, Türk televizyon tarihinin en önemli yapıtlarından biri konumundadır.

7/13

Avrupa Yakası

Avrupa Yakası

Tam bir fenomen diziydi Avrupa Yakası… Birbirinden ilginç karakterleri buluşturan bu dizi, kahkahalara boğulmamız için yapılmıştı sanki. Sit com kültürünü gözler önüne seren Avrupa Yakası, dönem dönem yayınlanan ve izlenen diziler arasında.

8/13

Bizimkiler

Bizimkiler

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan Bizimkiler, birden fazla nesli büyüttü. Kapıcı Cemil’in yaşadıklarının anlatıldığı dizide fakir olmalarına rağmen her zaman birbirine kol kanat geriyorlardı. Uzun zamandır yayınlanmayan bu dizinin yakın zamanda tekrar izleyici ile buluşacağı konuşuluyor.

9/13

Bir İstanbul Masalı

Bir İstanbul Masalı

Pazartesi ekran klasiği olarak bildiğimiz bu dizi Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven, Çetin Tekindor ve Ahu Türkpençe gibi usta isimleri bir araya getirmişti. Arhan ailesinin malikanesinde yaşanılanlar milyonların soluklarını tutarak izlemesine neden olmuştu. Bu dizi, dönem dönem yayınlanıyor ve deyim yerindeyse yeni yetme dizilere taş çıkarıyor.

10/13

Kaynanalar

Kaynanalar

Tek kanallı dönemde aile dizisi denildiğinde akıllara ilk olarak Kaynanalar geliyordu. Türkiye’nin ilklere imza atan bu dizisi güldüren, sinirlendiren bazen üzen kısacası tüm duyguları yaşatan bir başyapıttı. Şimdilerde yayınlandığında hepimizin yüzünde gülümseme uyandıran bu dizi, hepimiz için ayrı bir yerdedir.

11/13

Yılan Hikayesi

Yılan Hikayesi

Türk televizyon tarihinde Memoli ve Zeyno’nun o deli aşkını bilmeyen yoktur herhalde. Mehmet Ali Alabora ile Meltem Cumbul’un baş rollerini oynadığı bu dizide, bir polis ile köyden gelen bir genç kızın yaşantısına yer verilmişti. İnternet ortamında sık sık izlenen bu dizi, bazı zamanlarda da televizyon kanallarında yayınlanmaya devam ediyor.

12/13

Deli Yürek

Deli Yürek

Pazartesi günlerinin vazgeçilmezi olan Deli Yürek, Osman Sınav’ın muhteşem projesiydi. Bir gencin aşkını, düşmanlarını ve aile hayatını içeren bu dizi Kenan İmirzalıoğlu’na ayrı bir hayranlık duymamızı sağladı. Sıcak çay eşliğinde heyecanla beklediğimiz bu dizi, birkaç sene öncesine dek sabah saatlerinin en çok izlenen dizilerinden biriydi.

13/13

Doktorlar

Doktorlar

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri Doktorlar dizisi diyebiliriz. Bilenler bilir her Ramazan bu dizi yayınlanır ve geçmeyen açlık saatleri bu diziyle bir an olsun geçer. Aşk hayatları ve ilginç vaka olaylarını görebildiğimiz Doktorlar, yalnızca döneminde değil halen daha ses getiren dizi içeriklerinden biri konumundadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!