featured

Türkiye’de Sörf Yapabileceğiniz ve Öğrenebileceğiniz 5 Yer

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kusursuz bir coğrafyada yer alan ülkemizde, özellikle yaz ayları hem turizm hem seyahat hem de eğlence hayatının en yoğun yaşandığı sezon oluyor. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği sayısız koylara sahip Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyılarında ise son yıllarda farklı deniz sporlarına da ilgi artmaya başladı. Bu tarz sporlardan biri olan sörf ise sahillerimizin konumu ve iklim koşulları sayesinde, çok sayıda maceraperest ve sporcuyu ağırlıyor.
Türkiye’de sörf nerede yapılır, en güzel sörf yapılacak yerler nerededir öğrenmek isterseniz önerilerimize bir göz atabilirsiniz.

Türkiye’de Sörf Yapabileceğiniz ve Öğrenebileceğiniz 5 Yer

1- Alanya/Antalya

Alanya’nın muhteşem manzaraları eşliğinde dalgaların arasında huzuru bulmak isterseniz; bu arzunuzu yerine getirecek harika sörf kulüpleri bulabilirsiniz. Dalga sörfü alanında eğitim verilen pek çok plaj yer alan şehirde güvenlik konusunda da her türlü önlem alınıyor. Tatil hedefleriniz arasında sörf nerede yapılır öğrenmek varsa ilk duraklarınızdan biri Alanya olabilir.
Sörf yapılacak yerler: Alanya

2- Kerpe/Kocaeli

Türkiye’de Türkiye’de Sörf Yapabileceğiniz ve Öğrenebileceğiniz 5 Yer  düşünüldüğünde akla gelen ilk yerlerden biri Kocaeli’nin küçük kenti Kerpe’dir. Karadeniz sularının hırçın dalgalarında harika bir deneyim yaşamak isterseniz, burada düzenlenen sörf kurslarına katılabilirsiniz. Yoğun şehir hayatının stresinden kaçıp biraz nefes almak için mükemmel bir fırsat yaratabilirsiniz. Pek çok kursun ekipmanları da kendilerinin karşıladığını söyleyelim.
Sörf yapılacak yerler: Kerpe

3- Datça/Muğla

Ege ve Akdeniz’in birleşim noktası olan eşsiz şehir Datça’da rüzgar sörfünü keşfedebilirsiniz. Yaz sezonunun açıldığı mayıs ayından eylül ayına kadar şehirde her sahilde sörf yapan insanları görebilirsiniz. Öyle ki, çoğu zaman profesyonel sörfçüler yarışmalar düzenliyor ve bu konuda isteyen herkese yardımcı oluyorlar. Ancak uyarmak da fayda var; bölge yaz mevsimleri oldukça rüzgar alıyor. Bu nedenle eğitimini almadan sörf sporu biraz zorlayıcı olabilir.
Sörf nerede yapılır: Datça

4- Alaçatı/İzmir

Türkiye’de Sörf Yapabileceğiniz ve Öğrenebileceğiniz 5 Yer listesinin sondan bir önceki basamağında Alaçatı yer alır. Ege sahilinde ise sörfün özgürlüğünü hissedebileceğiniz en iyi yer popüle tatil beldesi Alaçatı olacaktır. Sörf nerede yapılır diye sorduğunuzda aradığınızı hemen bulabileceğiniz kurslar ve akademiler göreceksiniz.
Sörf yapılacak yerler: Alaçatı

5- Şile/İstanbul

Sörf yapılacak yerler listesinin son sırasında ise İstanbul’un karmaşasından kaçan insanların ilk duraklarından biri olan Şile var. Dalga sörfçülerinin genellikle tercih ettiği bölge de ülkedeki diğer sörf merkezlerine göre biraz daha tehlikeli. Ancak gerekli önlemler ve eğitmenle yapılan çalışmalar sonucunda harika bir deneyim sunuyor.
Sörf nerede yapılır: Şile
Bakınız: Dalış Sporu Nedir? Nasıl Dalgıç Olunur?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!