Türkiye’nin Şehir Şehir IQ Ortalaması Araştırıldı | Bakın, Türkiye’nin En Zeki İlleri Neresi Çıktı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok sorgulamaya gerek yok. Ülkemizdeki nüfusun büyük çoğunluğunun zeki olduğu ortada… Zeka Testi Merkezi ise Türkiye’nin tüm illerini gezerek IQ araştırması yaptı ve zeka seviyemizi tescillemek istedi. Yapılan araştırma sonrasında ise IQ düzeyi en yüksek olan 10 il paylaşıldı. İşte, o iller ve IQ ortalamaları…

1- Eskişehir

Eskişehir IQ testi en yüksek iller sıralamasında ilk sırada yer aldı. Şehrin IQ seviyesi ise 105.20 olarak açıklandı. Memur şehirleri arasında yer aldığını bildiğimiz Eskişehir’in IQ seviyesinin bu denli yüksek olması bizi şaşırtmadı.

2- Ankara

Memur şehri olarak akıllara kazınan bir diğer şehir Ankara! Eğitim seviyesinin oldukça yüksek olduğu Ankara’da ülkemizin en yüksek IQ ortalamasına sahip şehirlerinden biri oldu. Yaşayanların IQ ortalaması ise 104.91 olarak belirlendi.

3- İzmir

Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında 3. Sırada olan İzmir, IQ ortalamasında da bu sırayı kimselere kaptırmamış. Her alanda gelişmiş bir şehir profili çizen İzmir’in IQ ortalaması 104.50 olarak belirlenmiş.

4- Muğla

Türkiye’nin en turistik şehirleri neresi denildiğinde Muğla’nın söyleneceğini duyar gibiyiz. IQ ortalaması açısından 4. Sırada yer alan Muğla’nın 104.12 değerinde olduğu belirlenmiştir.

5- Çanakkale

Şehit anıtları ile kalbimize taht kuran, Türkiye tarihinin en önemli şehirlerinden biri olan Çanakkale IQ ortalaması ile 76 şehri geride bırakmayı başardı. Şehirde yaşayanların IQ ortalaması ise 104.02 olarak belirlenmiştir.

6- İstanbul

Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip şehri İstanbul’un bu listede yer almadığını düşünmüyorsunuz herhalde. Her alanda gelişmiş olması ile ülkemizin en nadide şehirlerinden biri olan İstanbul’un IQ seviyesi ise 104.02 olarak belirlenmiş.

7- Kocaeli

Sevilen şehirlerimizden biri olan Kocaeli, IQ sıralaması içerisinde de kendisine yer bulmuştur. Şehirde yaşayanların IQ ortalaması 103.85 olarak belirlenirken, bu ortalama ile Kocaeli 7. Sırada yer almıştır.

8- Balıkesir

Türkiye’nin en zeki insanlarının yer aldığı 8. Şehir neresi derseniz hemen söyleyelim; Balıkesir… Sevilen şehrin IQ ortalaması ise 103.59 olarak belirlenmiştir.

9- Bursa

Marmara bölgesinin gözde şehirlerinden biri olan Bursa’nın IQ ortalaması 103. 47. Bursa bu IQ ortalaması ile Türkiye’nin 81 ili arasında 9. Sırada yer almaktadır.

10- Kırıkkale

Türkiye’nin Zeka Testi merkezi yapmış olduğu araştırmada Kırıkkale halkının IQ düzeyini 103.28 olarak belirledi. Kırıkkale ise bu listede ilk 10 sırada yer almayı başardı.

11- Listenin Diğer Sırasında Kimler Var?

Listenin diğer 10 sırasında ise şu IQ ortalaması ile şu şehirler yer alıyor;

·         Trabzon    103.37

·         Antalya     103.29

·         Tekirdağ   102.82

·         Zonguldak 102.68

·         Yalova       102.58

·         Karaman    102.52

·         Uşak          102.37

·         Konya        102.36

·         Rize           102.32

·         Denizli       102.12

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!