2009 yılında ilk adımları atılan Uber Şirketi, kısa sürede tüm dünyada en sık ihtiyaç duyulan şirketlerden olmuştur. San Francisco menşeili olan bu şirket, tüm dünyada aktif olan bir ulaşım şirketidir. Uber, ülkemizde de bir süre hizmet vermiş fakat alınan kararlar çerçevesinde engellenmiştir.
Uber araç kiralama alanında güvenilir ve hızlı bir hizmet sunan şirketlerin başında gelmektedir. Bunun yanı sıra Uber, taksi türevi ulaşım araçları için de güzel bir alternatiftir. Bu yazımızda Uber kurucusu ve şirketin genel özellikleri hakkında detayları bulabilirsiniz.
Uber , ilk olarak 2009 yılında kurulan Kaliforniya merkezli bir ulaşım şirketidir. Şirket, mobil uygulama üzerinden kendisine has bir pazar alanı oluşturarak hizmet vermeye başlamıştır. Uber kurucusu olan Travis Kalanick ve Garrett Camp, şirketi kısa sürede büyümeyi başarmıştır.
Şirketin kurucusu olan bu her iki isim de sıfırdan Forbes’un dünyanın en varlıklı insanları listesinde yer almıştır. Kısa sürede ABD ile sınırlı kalmayıp tüm dünyaya ulaşan bu şirketin değeri de günden güne artış göstermeye devam ediyor.
Uber şirketi, ulaşım alanında yeni bir soluk getiren oldukça aktif ve kullanışlı bir hizmet sunuyor. Uber’de şoför olarak göreve başlayarak kazanç elde etmenize de izin veriliyor. Elbette bu süreçte sizin de şoför olarak birtakım özelliklere sahip olmanız ve kriterleri karşılıyor olmanız bekleniyor.
Uber şoförlerinden öncelikle bir sabıka kaydı talep ediyor. Sabıka kaydı uygun olan şoför adayları bir sonraki aşamaya geçerek mülakata davet ediliyor. Hatta Uber yolu ile taksi talep eden müşteriler de çalışmaya başlayan şoför ile ilgili şirket bünyesindeki pek çok bilgiye ulaşabiliyor. Bu durum, güvenli bir yolculuk imkanı tanıdığından büyük takdir topluyor.
Uber bünyesinde hizmet sunan araçların ve şoförlerin de yolcular tarafından puanlanmasına izin veriliyor. Öyle ki şirket de bu puanlara fazlasıyla dikkat ediyor. Yolcusu tarafından iki kez şikayet edilen şoför hakkında da soruşturma başlatılarak cezalandırılması talep ediliyor.
Uber şirketi, ülkemizde 2014 senesinin Haziran ayında ilk kez hizmet vermeye başlamıştı. İlk önce İstanbul ilinde toplamra 10 şoför ile hizmete başlayan şirketin amacı varlığını Türkiye’de de büyütmekti.
Uber’in çok kısa bir süre içerisinde büyüyerek popüler hale gelmesi Türkiye’deki sarı taksicilerin hoşuna gitmemiştir. Taksiciler Uber vergilendirme yapmıyor ve haksız rekabet sağlıyor görüşleri ile firmaya dava açmıştır. Tarihler 16 Ekim 2019 tarihini gösterdiğinde ise Uber’in ülkemizdeki hizmetlerine son verilmiş ve mobil uygulayama ulaşım engellenmiştir.
Ülkemizde uber yasaklandı mı ? Ülkemizde, Uber ne demek sorusu kısa sürede cevaba kavuşmuş ve şirketin 10 kişi ile başlayan hizmeti 4.000’e ulaşmıştır. Firmanın hızla popüler olması ve tercih edilmesi sebebiyle de Uber’in korsan taşımacılık yaptığı öne sürülmüştür. Şirket, her ne kadar vergi ödemediği iddialarını net bir şekilde reddetse de firmanın ülkemizde yasaklanmasına karar verilmiştir.
ORDAN BURDAN
19 saat önceORDAN BURDAN
10 Ekim 2024SPOR
10 Ekim 2024SPOR
10 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.