featured

Ukrayna Üniversiteleri Türk Öğrencilere Kapılarını Açıyor, Hem de Ücretsiz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’da sınavsız üniversite konusu Ukrayna üniversitelerinde okumak isteyen pek çok öğrenci için marka edilen bir konudur. Ukrayna Üniversiteleri Türk öğrencilerin kabulü için pek çok kolaylık sağlamaktadır.

Ukrayna üniversitelerinde okumak isteyen Türk öğrenciler, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Hukuk, Veterinerlik, Gemi Kaptanlığı, Teorik Pilotajlık, İşletme ve daha birçok bölüme rahatlıkla kayıt olabilmektedir. Yani, Ukrayna Üniversiteleri Türk öğrencileri kabul etmek için herhangi bir sınav veya puan şartı aramaz.

Ukrayna Üniversiteleri Türk Öğrencilere Kapılarını Açıyor, Hem de Ücretsiz

Ukrayna Üniversitelerine kayıt süreçleri ve bunun sonrasında yapılması gereken işlemler biraz karışık ve yorucu olsa da alanında uzman ve iyi bir eğitim danışmanlık firması öğrencilerinin bu işlemlerini hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Ukrayna Üniversiteleri ile Puansız Üniversite Şansı

Ukrayna’da sınavsız ve puansız bir şekilde istediği bölüme yerleşen öğrenciler İngilizce, Rusça ve/veya Ukraynaca (belirli üniversitelerde) dillerinden birinde eğitim almayı tercih edebilir. Ukrayna üniversitelerine kayıt olan öğrenciler genelde alt yapılarının olması ve dilde daha hızlı ilerleyebileceklerine inandıkları için eğitim dili olarak İngilizce seçmektedir. Bazı öğrenciler de ülkenin anadilinde de yeterlilik kazanmak ve yerel halk ile rahat anlaşabilmek için Ukraynaca ve/veya Rusça dillerinde eğitim almayı tercih etmektedir.

Ukrayna’da bir üniversitede lisans eğitimine başlamadan önce tüm yabancı öğrenciler seçtikleri eğitim dilinde hazırlık alabilmektedir. Dil yeterliliğini bir sınav belgesi, mülakat vb. tanınan bir süreçle kanıtlayabilen öğrenciler üniversitelerin hazırlık eğitimlerine katılmadan direk bölüme başlayabilmektedir.

Ukrayna üniversitelerinde hazırlık eğitimi verilmesinin bir diğer amacı da yeni öğrencileri üniversite hayatına adapte etmek ve eğitim dillerine daha hakim ve adapte şekilde bölüme başlayabilmelerini sağlamaktır. Bazı Ukrayna Üniversiteleri, hazırlık eğitimlerinde dil eğitimine ek olarak alan giriş dersleri veya fizik, kimya, biyoloji vb. temel dersleri de hazırlık eğitimi esnasında vermektedir.

Ukrayna’da sınavsız ve puansız üniversite araştırmasında öğrencilerin en çok merak ettikleri konulardan bir diğeri de puansız girilen bu üniversitelerden mezun oldukları zaman diplomalarına denklik alıp alamayacaklarıdır. Diploma denkliği sadece YÖK tarafından yapılan denklik sınavında başarılı olan öğrencilere verilmektedir.

Yani bir Ukrayna Üniversitesinden mezun olur olmaz diplomanızın Türkiye’de hemen geçerli olması, YÖK denklik sınavını başarı ile verip verememenize bağlıdır. Ukrayna üniversiteleri aynı zamanda Mavi Diploma vermektedir. Mavi diploma, Ukrayna üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin diplomalarının Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olduğu anlamına gelmektedir.

Ukrayna Üniversiteleri ile Uygun Fiyata Üniversite Okuma Şansı

Ukrayna’da sınavsız ve puansız öğrenci kabul eden üniversiteler Türkiye’deki özel üniversiteler ile karşılaştırıldıkları zaman oldukça ekonomiktir. Hem öğrenim ücretleri hem konaklama ve hem de yaşam maliyetleri bakımından değerlendirildiği zaman Ukrayna üniversiteleri ekonomik yönden oldukça avantajlıdır. Bunun yanı sıra Ukrayna Üniversitelerinde okuyan öğrencilerin Türkiye’de bulunan üniversitelere geçiş yapma hakkı da olabilmektedir.

Bu nedenlerde Ukrayna Üniversiteleri Türk öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!