Ultrason Nedir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Ultrason Nedir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde zararsız olmasından dolayı özellikle hamilelik dönemlerinde sıklıkla kullanılan tıbbi bir görüntüleme yöntemidir.

Gebelik döneminde anne bebek sağlığının incelenmesi, vücudun iç organları ve teşhis edilmesi gereken tüm hastalıkların belirlenmesi amacıyla uygulanır.

Ultrason Nasıl Uygulanır?

Ultrason görüntülemesi için hasta yatırılarak su bazlı jel sürülür. Bu jelin amacı prop başlığının rahat hareket edebilmesidir. Görüntülenmesi istenen bölgeden ultrason görüntüler başlık sayesinde alınır ve hasta süreç sonunda gündelik yaşamına dönerek acı ya da ağrı hissetmez.

Ultrason Nedir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Ultrason Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İşlemlerden önce herhangi bir hazırlığa gerek duyulmaz. Sonuçların doğru ve net çıkması için kurallara uygun davranılması ve mutlaka radyoloji uzmanı tarafından çekimlerin yapılmasına dikkat edilmelidir.

Ultrason Ne Kadar Sürer?

Hastanın durumu ve hangi ultrason çeşidinin kullanılacağına bağlı olarak 30-60 dakika gibi bir sürede tüm görüntüleme süreci tamamlanmış olur.

Ultrason Sonuçları Ne Zaman Alınır?

Radyoloji uzmanları tarafından uygulanması gereken ultrason görüntülemesinin sonuçları hemen teslim edilerek değerlendirmesi yapılabilir.

Ultrason Nedir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Kadınlar İçin Check up Neleri Kapsar?

Sağlık taraması olarak adlandırılan check uppaketleri içerisinde erkek ve kadınlar için ayrı program planlamaları yapılmaktadır. En önemli fark kadınlar için olan paketlerde jinekolojik muayene yer almasıdır.

Check up Nedir?

Genel sağlık taramaları olup kişilerin sağlık durumları hakkında bilgi edinilmesi, hastalıkların erken dönemde teşhis edilerek gerekli önlemlerin alınması için uygulanan tahlil ve tetkiklerdir.

Check up Neleri Kapsar?

Paket programlar halinde uygulanan sağlık taramaları sadece tahlil ve tetkikler olmayıp görüşmeler, değerlendirmeler, laboratuvar analizleri ve alınacak önlemleri de içerisinde barındırır.

Check up Nasıl Yapılır?

Hasta check up yaptıracağı hastaneden randevu alarak gerekli bilgilendirmeleri alır. Genel olarak sabah saatleri ve aç bir şekilde süreç başlatılır. Tahlil ve tetkikler uygulanarak paket içerisinde yer alan tüm işlemler sırasıyla sorumlu kişi tarafından hastaya uygulanır.

Check up Paketleri Nelerdir?

Sağlık taraması paketleri kadın ya da erkek olunmasından dolayı farklılık göstermektedir. Kişilerin yaşı, cinsiyeti, olabilecek hastalıklar göz önünde bulundurularak tarama programları belirlenmelidir.

Check up Ne Kadar Sürer?

Bazı durumlarda aynı gün işlemlerin tamamlanması söz konusu iken bazı durumlarda birbirini takip eden birkaç gün süreç devam edebilir.

Check up Neden Yaptırmalısınız?

Sağlıklı bireylerin yaptırması gerekli olan taramalar olası hastalık risklerini görebilme ve öncesinde önlem alınabilmesi amacıyla büyük önem taşır.

Ultrason Nedir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

HPV Nedir?

HPV virüsü kişilerde genital bölgede siğil ya da kanser oluşturan, hpv testi yaptırılarak tespit edilen cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur.

HPV Virüsü (Sürüntü) Nasıl Alınır?

HPV testi için alınacak olan örnek sürüntü yöntemi uygulanarak alınır. Vajinal bölgede yer alan sıvıdan pamuklu bir çubuk yardımıyla acı ya da ağrı hissi yaşamadan alınan örnekler değerlendirilir.

HPV Testi Nasıl Uygulanır? Kimlere Uygulanmalı?

HPV enfeksiyonu için uygulanan testler sürüntü yoluyla pratik bir şekilde uygulanır. 30 yaş üzeri kadınlarda uygulanması önemli iken siğil ya da genital bölgesinde kanser şüphesi taşıyan kadınlar içinde uygulanması doğru olur.

Ultrason Nedir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

HPV Nasıl Bulaşır? Kimlerde Görülür?

Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon türü olup 30 yaş üzeri kadınlarda görülme olasılığı oldukça yüksektir.

HPV Pozitif Ne Demek? HPV Negatif Ne Demek?

Testin pozitif çıkması halinde jinekolojik muayene gerekli olup kanser şüphesi oluşturulabilir. Negatif olması durumunda ise virüs taşınmadığı anlamına gelerek önlem alınması gereklidir.

HPV Pozitif Belirtileri Nelerdir?

Genellikle HPV virüsü belirti göstermeden ilerleyen bir enfeksiyondur. Belirti olması durumunda ise genital bölge kanseri ya da siğiller görülür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!