Umca Solüsyon Nedir | Umca Solüsyon Damla Nasıl Kullanılır | Umca Solüsyon Fiyatı

Umca Solüsyon Nedir | Umca Solüsyon Damla Nasıl Kullanılır | Umca Solüsyon Fiyatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Umca solüsyon nedir ne için kullanılır sorusunun cevabı özellikle covid-19 döneminde daha çok araştırılmaya başlandı. Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde etkili olan Umca Solüsyon fiyat olarak da oldukça uygun. Peki, Umca Solüsyon fiyat 2023 ne kadar? Umca Solüsyon nasıl kullanılır? Bağışıklık sistemi destekleyici Umca Solüsyon yan etkileri nelerdir? Umca Solüsyon içeriği ve prospektüs bilgileri nelerdir? Umca Solüsyon kullananlar memnun mu? İşte, Umca Solüsyon nedir nasıl kullanılır ve dahası hakkında bilgiler…

Umca Solüsyon Nedir? Umca Prospektüs Bilgileri

Umca Solüsyon Nedir | Umca Solüsyon Damla Nasıl Kullanılır | Umca Solüsyon Fiyatı

İçeriğinde etkin madde olarak Pelargonium sidoides kökü sıvı ekstresi, koruyucu ve çözücü olarak da etanol ile gliserol bulunan Umca Solüsyon damla, Abdi İbrahim tarafından üretilmekte, 50 ml ve 20 ml kendinden damlalıklı şişelerde satılmaktadır. 20 ml ve 50 ml Umca içeriğindeki, vatanı Güney Afrika olan sardunya köklerinden elde edilen öz, söz konusu topraklarda uzun yıllardan beri geleneksel tıp uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Umca Solüsyon nedir sorusunun cevabı ise; özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları tedavisinde kullanılan, organizmanın bağışıklık sistemini güçlendirici bir damladır.

Umca Solüsyon Nedir | Umca Solüsyon Damla Nasıl Kullanılır | Umca Solüsyon Fiyatı

Burun akıntısı, farenjit gibi viral enfeksiyon tedavisinde etkili olan Umca, 1 yaş ve üstü bebekler tarafından kullanılabilmektedir. Bitkisel bağışıklık sistemi güçlendirici takviye olarak bebeklerin ve çocukların kullanımına uygun olan Umca Damla, bitkisel takviye olsa da dikkatli kullanılmalıdır ve kullanılan başka ilaçlar var ise hekime danışılmadan tüketilmemelidir.

Umca Damla İçinde Alkol Var mı?

20 ml ve 50 ml Umca solüsyon damla içinde alkol bulunmaktadır. Güney Afrika kökenli sardunya köklerinden öz elde edilmesi için alkol yani etanol kullanılmaktadır. Bu sebeple Umca damla içinde alkol bulunmaktadır.

Umca Damla Helal Mi?

Umca solüsyon içeriğinde alkol (etanol) vardır. bu nedenle umca damla helal kategorisinde yer almaz.

Umca Solüsyon Damla Ne İşe Yarar?

Umca solüsyon damla,, üst solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle ortaya çıkan semptomların tedavi edilmesi amacıyla kullanılır. 1 yaş üstü bebek ve çocuklarına uygun olduğu için kullanımı yaygındır. Umca damla,, vücuda zarar veren bakteri ve virüsleri bloke etmesiyle hızlı iyileşmeyi sağlar. Umca solüsyon damla, kimyasal ilaçlara alternatif olarak hem yetişkinlerde hem de çocuklarda sinüzit, bronşit, anjin gibi viral enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkan farenjit ve burun akıntısında etkilidir.

Umca Soĺüsyon Nedir Umca Ne İçin Kullanılır?

Umca solüsyon nedir;; viral enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan farenjit ve burun akıntısı olgularına etki etmek dışında, bağışıklık sistemi güçlendirici olarak da kullanılan bitki özlü bir takviyedir. Antiviral özelliklere sahip olan Umca damla bazı bakterilere karşı antibakteriyel olarak etki etmenin yanı sıra antioksidatif olarak da etki eder. Genel olarak Umca Solüsyon nedir ne için kullanılır sorusunun yanıtları şu şekildedir:

Balgam söktürücüdürKulak burun boğaz enfeksiyonları tedavisinde etkilidirBağışıklık güçlendirirYorgunluk, ateş, öksürük, halsizlik ve boğaz ağrısında hızlı iyileşme sağlar

Umca Solüsyon Nasıl Kullanılır?

YouTube video

Umca solüsyon nedir, Umca solüsyon damla nasıl kullanılır sorusunun cevabı da, Umca kullananlar ve yaşına göre değişmektedir. Ancak her yaş grubunda Umca kullanımı, yemekten 30 dakika önce sıvıyla (tavsiye edilen sıvı; sudur) yapılmalıdır. Yaş grubuna göre Umca solüsyon nasıl kullanılır sorusunun cevabı Umca prospektüs 20 ml ve 50 ml içinde  şu şekildedir:

1 ve 5 yaş arası çocuklarda kullanım: günde 3 kez, 10 damla6 ve 12 yaş arası çocuklarda kullanım: günde 3 kez, 20 damla12 yaş üstü çocuklarda ve yetişkinlerde kullanım: günde 3 kez, 30 damla

Umca solüsyon kullananlar, hastalık belirtilerinin azaltılması ve hastalığın nüksetmemesi için Umca’yı birkaç gün kullanmalıdır. Umca damla şişesi açıldıktan sonra, oda sıcaklığında olmak koşuluyla 6 ay kullanılabilmektedir.

Umca Solüsyon Kaç Damla Kullanılmalıdır?

Umca solüsyon damla, prospektüs bilgilerinde yazdığı gibi kullanılmalıdır. Ancak bazı doktorlar Umca kullananlar için farklı kullanım dozu verebilmektedir. Bu durumda, Umca kullananlar doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanım gerçekleştirmelidir. Bazı doktorlar, Umca prospektüs kullanım tavsiyesi dışında, hastanın kilosunun yarısı kadar damla sayısı ile kullanım tavsiye etmektedir.

Umca Tok Karnına İçilir mi ?

Umca solüsyon nedir, nasıl kullanılır sorusuna yanıt olarak, Umca solüsyon prospektüs bilgilerinde bakıldığında; Umca’nın yemeklerden 30 dakika önce kullanılması tavsiye edilmektedir. Ancak aç karnına da kullanılmasında sakınca bulunmamaktadır.

Umca Damla Bebek için Kullanılır mı?

Umca damla bebekler için de kullanılabilmektedir. Ancak 1 yaş altındaki bebeklerde kullanılmamalıdır.

Covid-19 Umca Solüsyon Kullanımını Arttırdı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hem Umca solüsyon nedir diye araştıranlar hem de Umca kullananlar oldukça çoğaldı. Umca’nın henüz Covid-19 üzerindeki etkisi bilinmese de üst solunum yolu enfeksiyonlarına olumlu etki ettiği ve bitkisel özlü olduğu için kullanımı arttı. Umca damlanın Covid-19 semptomlarına nasıl etki ettiğine dair bilimsel bir kanıt olmasa da boğaz ağrısı ve burun akıntısında etkilidir olduğu, bağışıklığı güçlendirdiği bilinmektedir.

Umca Solüsyon Fiyatı | UMCA Damla Kaç TL ?

Umca solüsyon fiyat 2023 ne kadar sorusunun cevabı da değişkendir. Çünkü Umca solüsyon damla eczaneler dışında çeşitli online alışveriş sitelerinde de satışa sunuluyor. Mart ayı itibari ile Umca solüsyon fiyat 2023 en ucuz 124 TL’dir. Ancak alışveriş siteleri arasında Umca 2023 fiyatı değişkenlik gösterebilmektedir. Umca damla eczane fiyatı ise genel olarak alışveriş sitelerindeki fiyattan biraz daha fazladır.

Umca Solüsyon Yan Etkileri Nelerdir | Umca’nın Zararları

Umca solüsyon nedir diye incelendiğinde; Umca solüsyon prospektüs bilgilerinde, Umca’nın ilaç olarak değerlendirilmediği; tıbbi kullanımın literatüre ve geleneksel kullanıma dayandığı bilgisi yer almaktadır. Yani Umca bir ilaç olarak değerlendirilmese de yan etkileri bulunmaktadır. Enfeksiyon durumlarında Umca Solüsyon yan etkileri ise şunlardır:

Mide yanmasıİshalMide bulantısıKarın ağrısıBurun kanamasıDiş eti kanaması

Umca damla kullananlar arasında, Umca’nın içeriğinde yer alan maddelere aşırı hassasiyeti olanlarda başka yan etkiler de görülebilir. Yüzde şişlik, kan basıncı düşüklüğü ve nefes darlığı durumlarında sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Umca yı Kimler Kullanamaz | Umca Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Umca solüsyon yan etkileri söz konusudur ve bu nedenle kullanımı dikkatli yapılmalıdır. Başka ilaç kullanan ve kronik hastalıkları olan kişiler, doktora danışmadan Umca damla kullanmamalıdır. Umca kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ve Umca solüsyon damla kullanmaması gereken kişiler şu şekildedir:

1 yaş altındaki bebeklerHamilelerEmziren annelerKan pıhtılaşması önleyici (kan sulandırıcı) kullananlarBöbrek hastalıkları olanlarAğır akciğer hastalıkları olanlarKanama eğilimi yüksek olan kişilerUmca etken maddelerine hassasiyeti olan kişiler

Ayrıca Umca solüsyon damla içerisinde etanol yani alkol bulunmaktadır. Bu sebeple makine ve araç kullanan kişiler, Umca kullanırken dikkat etmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!