featured

Üniversite Öğrencileri İşkur Başvuru Yapabilir mi | Üniversite Öğrencileri İşkur Başvuruları Ne Zaman?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite öğrencileri İşkur başvuru işlemlerini tamamlayarak, okurken çalışma fırsatı bulabileceklerdir. Üniversite öğrencileri için İşkur yepyeni bir projeye imza attı. Bu proje kapsamında üniversitede okuyan öğrenciler, tatil olan 3 aylık dönemde çalışarak cep harçlığını çıkarabilecek. Peki, üniversite öğrencileri İşkur başvuruları ne zaman? İşkur üniversite öğrenciye ne kadar maaş veriyor? Konu ile ilgili tüm merak edilenlere yazımızda yanıt vereceğiz.

Üniversite Öğrencileri İşkur Başvuru Nedir | Sosyal Çalışma Programı Nedir?

Üniversite öğrencileri İşkur başvuru nedir? Konuya ilk olarak bu soruya yanıt vererek başlanması gereklidir. Sosyal çalışma programı, İşkur tarafından üniversite öğrencileri için özel olarak oluşturulmuş olan bir projedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan bu proje sayesinde, üniversiteliler hem tecrübe edinebilme hem de kazanç sağlayabilme imkanı bulabiliyor. İşsizlik ödeneği hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

1- İşkur Üniversite Öğrencileri İçin Başvuru 2021 Yılı Şartları Nelerdir | Kimler SÇP’ye Katılamaz?

Üniversite öğrencileri İşkur başvuru işlemleri kapsamında bazı bireylerin SÇP’ye katılabilmesi mümkün olmayacaktır. Sosyal Çalışma Programı için bireylerin öncelikli olarak üniversite öğrencisi olması gereklidir. Öğrenci olmayan bireyler bu programa başvuramaz. Diğer şartlar ise şu şekildedir;

Üniversite öğrencisinin 18 yaşını doldurmuş olması zorunludur.Öğrenci Açıköğretim fakültesi, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olmamalıdır. Program yalnızca örgün eğitimde okuyan lisans ve ön lisans öğrencilerini kapsamaktadır.Başvuruların ve programın düzenlendiği tarihte aktif kaydı bulunmayan bireyler başvuru yapamaz.Bahar dönemi derslerini tamamlamış öğrenciler katılamaz.Başvuru tarihi ve programın başladığı tarihte sigortası işleyen, yani staj gören öğrenciler başvuru yapamaz.Sosyal çalışma programına KKTC ve yurt dışı üniversitelerinde okuyan öğrenciler katılamaz.Öğrencilerin Genel akademik ortalamasının 4 üzerinden en az 2, ya da 100 üzerinden en az 53.3 olması zorunludur.

2- Üniversite Öğrencileri İşkur Başvuru 2021 Hangi Üniversiteleri Kapsıyor?

Üniversite öğrencileri İşkur başvuru 2021 şartları, vakıf ya da devlet üniversitesi olmaksızın tamamını kapsamaktadır. Bunun yanı sıra üniversite öğrencilerinin bölümü çalışılan alan üzerinde etkili olabilecek. İyi derecede İngilizce bilen adaylar, İngilizce bilgisi gerektiren çalışma alanlarına yönlendirilecek.

Bunun yanı sıra belirli kronik ya da alerjik hastalıkları bulunan bireyler risk olabilecek çalışma alanlarında çalışamayacak. Sosyal çalışma programı kapsamında öğrenciler çoğunlukla doğanın korunması, kütüphanelerin bakımı, kültürel mirasın korunup tanıtılması, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal bağlamda desteklenmesi alanlarında görevlendirileceklerdir.

3- Üniversite Öğrencileri İşkur Başvurusu Ne Zaman?

Üniversite öğrencilerine İşkur başvuru ne zaman? İşkur Sosyal Çalışma programları ağırlıklı olarak genellikle Haziran ayından sonra başlamaktadır. Her üniversitenin akademik takvimi farklılık gösterdiğinden SÇP genellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında aktif olmaktadır. Her sene tarihte değişiklikler oluşabileceğinden başvuru tarihi ve zamanı hakkında kesin bir bilgi verilebilmesi söz konusu değildir.

4- Üniversite Öğrencileri İşkur Başvuru Nasıl Yapılır?

Üniversite öğrencileri İşkur başvuru işlemleri, İşkur’un resmi web sitesi olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir. Buradan TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan adaylar, ilk olarak ‘’İnternet şubesi’’ kısmına girmelidir. Daha sonra alt kısımda yer alan linklerden ‘Sosyal Çalışma Programları’’ kısmı tercih edilmelidir.

Bu kısımdan başvuru yapılacak il ve ilçe seçilerek, Sosyal Çalışma programları var mı yok mu bilgi alınabilecektir. Görüntülenen programlara ‘’Başvuru yap’’ butonu ile saniyeler içerisinde başvuru yapılabilecektir. Üniversite öğrencileri İşkur başvuru sonuçları değerlendirme sonucunda, sizlere kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.

5- SÇP Başvuru Ne Zaman 2021 | İşkur Şubeleri Üzerinden Başvuru Yapılabilir mi?

Normal şartlarda üniversite öğrencileri İşkur başvuru işlemlerini şubeler üzerinden de gerçekleştirebiliyordu. Ancak Pandemi döneminde oluşabilecek yığılmaları önleyebilmek amacıyla, İşkur artık şubeler üzerinden başvuru kabul etmemektedir. Bu nedenle öğrenciler yalnızca İnternet şubesi üzerinden giriş yaparak SÇP sorgulatabilecek ve başvuru yapabileceklerdir. Başvurunun değerlendirilmesi sonrasında adaylar İşkur şubelerine gerekli durumlarda davet edilebilir.

6- İŞKUR Öğrenci İş İlanları | İşkur Üniversite Öğrenciye Ne Kadar Maaş Veriyor?

Üniversite öğrencileri İşkur başvuru kapsamında merak edilen bir diğer konu, çalışan öğrencilerin ne kadar maaş alacağı konusudur. İşkur tarafından 2021 yılı için öğrencilere verilmesi gereken ücret 81.51 olarak belirlenmiştir. Buna göre öğrenciler haftalık olarak 407 TL kazanç sağlayabileceklerdir. Peki ay bazında İşkur öğrenciye ne kadar maaş veriyor? Buna göre haftanın 5 iş günü 7.5 saat çalışan bir öğrenci SÇP kapsamında aylık 1628 TL kazanç sağlayabilecektir.

YouTube video

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!