featured

Üniversite Yurtlarına Giderken Alınması Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de binlerce öğrenci şehir dışında üniversite okuyor. Kimi öğrenci evde kimi öğrenci ise yurtlarda kalıyor. Ama genellikle çoğu öğrenci gerek maddi imkânlardan dolayı gerek ise güvenlik açısından yurtlarda kalmayı tercih ediyor. Haliyle üniversiteliler için yurda giderken alınması gerekenler listesi kabarıyor.

İşte bu yazıda tam olarak yurtta kalacak üniversiteli öğrenciler için yurda giderken nelerin alınması gerektiği anlatılacak. İşte detaylar…

Üniversiteliler İçin Yurda Giderken Alınması Gerekenler Nelerdir?

Üniversiteye yeni başlamış her öğrencinin bilmesi gerektiği bir konudur yurda giderken nelerin alınması gerektiği. İşte üniversiteliler için yurda giderken alınması gerekenler listesi.

Öncelikle hem valiz açısından hem de yurtlardaki dolaplar açısından eşya alanları oldukça kısıtlıdır. Bu yüzden devamlı olarak giyilmeyen kıyafetler yurda götürülmemelidir. Bunun yerine daha minimalist davranıp her zaman giyilen kıyafetler götürülmelidir.

Yurt Size Neler Veriyor

Eğer yurt KYK yurdu değil bir özel yurt ise yurdu arayıp nevresim, yastık gibi konularda bilgi alınması gerek. Çünkü her öğrenci yurdu nevresim ya da yastık gibi eşyaları öğrencinin kendisinden getirmesini istiyor. Bu yüzden yurt kesinlikle aranmalı ve kapsamlı bilgiler alınmalıdır.

1- Kişisel Bakım Ürünlerinizi Yanınıza Alın

Kişisel bakım ürünleri olarak bir duş havlusu ya da bornoz şarttır. Bunun yanı sıra bir saç havlusu ve bir el havlusu da almak gerekiyor.

Yine kişisel bakım ürünleri olarak şunların da alınması gerek: Cilt bakım ürünleri, törpü, tırnak makası, saç bakım ürünleri( saç yağı, şampuan, saç spreyi, saç kremi vs.), kullanılan makyaj malzemeleri, diş fırçası, diş macunu, diş ipi, saç kurutma makinesi, saç şekillendirme aletleri sabun, ayna, kulak temizleme çubuğu, epilasyon aleti, deodorant, banyo lifi, tarak, cımbız.

2- Kızlar Farklıdır… Özel Günler İçin Özel Ürünler

Kızlar için en lazım olan eşyalardan bir diğeri de sıcak su torbasıdır. Çünkü regl gibi durumlarda çok fazla karın ağrısı yaşayanlar var ve aynı şekilde bu dönemde ayaklar oldukça üşüyor. Bu yüzden kesinlikle sıcak su torbası alınmalıdır.

3- Bunları Unutmayın “su bardağı, çatal, kaşık, bıçak”

Bir de yurda giderken su bardağı, çatal, kaşık, bıçak, tabak gibi eşyalar alınmalıdır.

4- Kıyafet Askısı Olmazsa Olmaz

Kıyafet askısı da atlanmamalıdır. Çünkü ütü gerektiren kıyafetler illa olacaktır. Bunun için de bu tarz kıyafetlerin katlanılmaması tam aksine asılması gerek. Bu yüzden kesinlikle dolap askısı almak şart! Ütü gerektiren kıyafetler demişken de ütü de alınması gerekir.

5- Çay Kahve Tiryakileri Kupanı ve Kettle Unutma

Eğer çay ya da kahve tüketiliyorsa bir kupa ve bir de kettle almak lazım. Fakat her yurt kettle kullanımına izin vermiyor. Bu da bir dip not olsun.

6- İç çamaşırı, pantolon, t-shirt ve çorap

Bazı eşyaların fazlaca yedeklenmesi gerekiyor. Bu yedeklenmesi gereken eşyalar iç çamaşırı, pantolon, t-shirt ve çorap gibi eşyalar olabilir.

7- Kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, ıslak mendil

Ayriyeten kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, ıslak mendil, peçete, deterjan Kirli çamaşır filesi. gibi ürünler de kesinlikle alınmalı.

8- Elektronik Cihazlarınızı Unutmayın

Elektronik eşyalardan dizüstü bilgisayarı, USB, şarj aletleri, kulaklık, üçlü priz gibi eşyalar muhakkak alınmalıdır.

9- Dikiş seti, İğne, İplik

Dikiş seti de gözden kaçmamalı. Çünkü her an yırtılma gibi olaylar gerçekleşebilir.

10- Asma Kilit

Sömestr dönemlerinde çoğu öğrenci memleketine döner ve eşyalarının bir kısmını yurtta bırakır. Bu yüzden bir asma kilit alınmalıdır. Çünkü bırakılan eşyaların çoğu değerli eşyalardır.

11- Terlikler

Bir oda terliği bir de banyo terliği en gerekli olan eşyalardandır. Bundan ötürü bu iki terlik de alınmalı.

12- Ağrı Kesiciler ve Kullanılan İlaçlar

Herhangi bir ağrıya karşı ağrı kesici veya ilaç alınmalı ve ayriyeten ufak yaralanmalar yaşayabileceğinden ötürü yara bandı da almak iyi olacaktır.

13- Kırtasiye

Kırtasiye ürünleri olarak; defter, kalem, kalem kutusu, silgi, not defteri, renkli kalemler…

14- Bonus: Hala gidecek Bir Yurt Bulamadınız mı ? Yurtlarburada.com

Tanımadığı bir şehirde üniversite kazanan öğrencilerin en büyük sorunlarından biri barınma sorunudur. Uygun bir yurt bulmak için Yurtlarburada.com sitesinde yüzlerce seçenek içerisinden size en uygun öğrenci yurdu seçimini yapabilirsiniz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!