featured

Ürkütücü ve Bilinmezliklerle Dolu 10 Muhteşem Mağara

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eminiz ki gezegenimizde henüz keşfedilmemiş, insan eli değmemiş ve kirletilip bozulmamış birçok doğal güzellik var. Keşfedilenlerin bir kısmı dünya mirası listesine girerek koruma altına alınmakta bir kısmı da maalesef ki turistik amaçlarla bilinçsizce ve acımasızca bozulmaktadır. Bu yazımızda henüz doğal güzelliği bozulmamış, dünya üzerindeki en muhteşem, en ürkütücü ve bilinmezliklerle dolu 11 mağarasını sizin için araştırdık.

1 – Uhlovitsa – Bulgaristan

460 metre uzunluğu ile bilinen mağaranın sadece 330 metresine kadar gidilebilmiş gerisi henüz keşfedilememiştir. İçerisinde mavi renk havuzu ile mağarada çok hoş bir ambiyans oluşturuyor. Mercan, polipi ve akma taşı bulunuyor.

2 – Eisriesenwelt – Avusturya

Kireç taşının oluşması ardından kış aylarında tavandan sızan su damlacıkları ile buza dönüşmesiyle güzel bir görüntünün ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Uzunluğu 42 kilometreyi bulmasıyla labirentler oluşmuş ve 100 milyon yıl önce tektonik hareketlerle meydana geldiği söyleniyor.

3 – Hang Son Doong – Vietnam

Balta girmemiş ormanlarda bulunan mağara aynı zamanda milli park alanında yer alıyor. 6,5 kilometre uzunluğu bulunan mağaraya rüzgarın oluşturduğu sesler yüzünden hiç kimse girmeye cesaret edememiştir.

class=”swipe” data-itemswipe=”1″ data-size=”614×433″>

4 – Friouato – Fas

Günümüzde hala keşfedilememiş mağaralardan birisidir. Sadece 272 metrelik kısmı keşfedilip daha da ötesi olduğu düşünülüyor.

5 – Algarve – Portekiz

Sahil kenarında bulunması sebebiyle gelgit akıntıların oluşturduğu mağara takımlarıdır. Kara yolu ile gidilemediği için teknelerle gidilmesi gerekiyor.

6 – Deer – Malezya

İçerisinde 12 çeşit yarasaya ev sahipliği yapan mağara giriş kapısı yüksekliği 174 metre genişliği ise 122 metreye ulaşabiliyor. Yaklaşık olarak 2 kilometre uzunluğu ve 90 metre genişliği ile bilinen mağaraya su içmeye gelen geyikler olduğu için bu ad verilmiştir.

7 – Jeita Grotto – Lübnan

Yağmur sularının oluşturduğu mağaradır. Yıllar boyunca karstik kireç taşının aşınması ile sanat eserine dönüşen mağaraya ilgi oldukça büyük. Orta doğunun en uzun mağarası kabul ediliyor. Yaklaşık 9 kilometre uzunluğa sahip olduğu biliniyor. Su kanalları ile dolu olması sebebiyle yalnızca sandallarla görebilmek mümkün. İlginizi Çekebilir: Türkiyede Gezebileceğiniz Mağaralar

8 – Fingal – İskoçya

Issız bir kaya adada bulunan mağara bazalt ve okyanusa akan lav karışımı nedeniyle oluşmuş altıgen sütunları barındırır. Mağaranın içerisine akan suların sütunlara çarpmasıyla melodi oluşturdukları için adı melodi mağarası diye anılmaya devam ediyor.

10 – Tham Lod – Tayland

Tayland’ın en ünlü mağarasıdır. 1.666 metre uzunluğundaki mağara da yarasalar ve kılıç kırlangıçları yaşıyor. Eski zamanlardaki Lawa aşiretlerinin tabutları mağaranın duvarında bulunduğuna dair gözlemler sonucu anlaşılmıştır. İlginizi Çekebilir: Endülüs Gezisi ve Gitar Eşliğinde Raks

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!