featured

Üşengeçler Buraya! Eve Girdiğinizde Kıyafetlerinizi Değiştirmezseniz Neler Olacağını Biliyor musunuz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazımız üşengeçleri ilgilendiriyor! Eğer dışarıdan eve girdiğinizde kıyafetlerinizi değiştirmezseniz sağlığınızın kötü yönde etkileneceğini biliyor muydunuz?

Yoğun bir gün geçirdiniz ve yorgun argın eve döndünüz. Hemen kıyafetlerinizi değiştirmek yerine biraz oturup dinlenmeyi ve hatta yatağa girene kadar aynı kıyafetlerle oturmayı tercih ettiniz… Bu senaryoda, genel sağlık durumunuzun olumsuz yönde etkileneceğini biliyor muydunuz? İşte, dışarıdan eve döndüğünüzde kıyafetlerinizi değiştirmeme durumunda başınıza gelebilecek sağlık sorunları…

Dışarıdaki Mikrop ve Bakterileri Eve Taşıyabilirsiniz

Dışarıdaki Mikrop ve Bakterileri Eve Taşıyabilirsiniz

Dışarıdan eve girdiğinizde kıyafetlerinizi değiştirmezseniz, toplu taşıma araçları, restoran ve çeşitli yerlerden üzerinize bulaşan mikrop ve bakterileri evinize taşıyabilirsiniz. Bu da pek çok hastalığa davetiye çıkarabilir. Özellikle de evde çocuğunuz varsa onların da sağlığını tehdit etmemek için mutlaka kıyafetlerinizi değiştirmelisiniz.

Sivilce Oluşumuna Neden Olabilirsiniz

Sivilce Oluşumuna Neden Olabilirsiniz

Yüzünüz dışında sırtınızda veya omuzlarınızda sivilce oluşumu varsa, bunun nedeni uzun saatler boyunca aynı kıyafetlerle kalmak olabilir. Çünkü sentetik kumaştan üretilen kıyafetler, cildiniz nefes almasına engel olur ve akne oluşumunu tetikler.

Damar Sağlığınızı Olumsuz Yönde Etkileyebilirsiniz

Damar Sağlığınızı Olumsuz Yönde Etkileyebilirsiniz

Damar sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin nedenlerinden biri; dar ve sıkı kıyafetler tercih etmek. Genel olarak dar kotlar ilgi çekicidir ve çoğumuzun tercihidir. Ancak evde geçirilen zamanlarda da dar kıyafetler tercih etmek kan dolaşımına zarar verir ve bu da damar sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olur.

Sindirim Hastalıklarına Davetiye Çıkarabilirsiniz

Sindirim Hastalıklarına Davetiye Çıkarabilirsiniz

Bel ve mide bölgesini saran dar kıyafetler sindirim rahatsızlıklarına da davetiye çıkartıyor. Eğer kalem etek veya skinny jeanler vazgeçilmeziniz ise eve girdiğinizde daha rahat kıyafetler tercih etmelisiniz. Çünkü bu sıkı ve dar kıyafetler bağırsak şikayetlerine neden olabilir ve sindirim sorunlarına yol açabilir.

Cilt Sorunları Yaşayabilirsiniz

Cilt Sorunları Yaşayabilirsiniz

Dışarıdan eve girdiğinizde kıyafetlerinizi değiştirmemek cilt sorunları yaşamanıza da neden olabilir. Sürekli aynı kıyafetle kalmak, akne oluşumu dışında cildinizin kurumasına ve pul pul dökülmesine de yol açabilir. Özellikle kuru cilt sahibi iseniz evinize döndüğünüzde kıyafetlerinizi değiştirirken, cilt tipinize uygun nemlendirici kullanmanız iyi olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!