featured

Utku Uysal Armağan Çağlayan Gör Beni Konuğu Oldu | Trans Bireylerin Ailelerine Seslendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Utku Uysal Armağan Çağlayan Gör Beni Youtube programına konuk oldu ve hayatı hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Sahnelerin aranan ve sevilen ismi trans birey Utku Uysal Gör Beni programında yıllardan beridir var olma mücadelesini tüm açıklığıyla anlattı. Armağan Çağlayan Gör Beni konukları arasına adını yazdıran Utku Uysal kimdir merak edilmeye başlandı. İşte, Armağan Çağlayan soruları ve kendi ağzından hayat hikayesini anlatan Utku Uysal kimdir sorusunun yanıtları…

Utku Uysal Armağan Çağlayan Konuğu Oldu “Solist Olmak için Doğdum” Dedi 

YouTube video

Solist Utku Uysal Armağan Çağlayan 196sekiz Youtube kanalının Gör Beni programı konuğu oldu ve hayat hikayesi hakkında bilgiler verdi. 28 yıldır sahnelerde solist olarak program yapan Uysal, bu hayatı seçtiği için hiç pişman olmadığını ve solist olmak için doğduğunu söyledi. Sahne dünyasının mücadeleci ortamında bir çok kez haksızlığa uğradığını söyleyen Uysal, bir dönem de kendisinin bu piyasada öğrendiklerinden yola çıkarak solist arkadaşlarına haksızlık yaptığını ve bundan çok uyandığını dile getirdi.

Utku Uysal: Hiç Dışlamadım, Sevgiyle Büyüdüm 

Solist Utku Uysal, güze sesi ve eğlenceli sahne performansının yanı sıra trans birey olmasıyla da biliniyor. Sahne hayatına 1993 yılında erkek kimliği ile başladığını söyleyen Uysal, bu nedenle o yıllarda kendisine “Yumurta çocuk Utku” dendiğini belirtti. Utku Uysal Armağan Çağlayan Gör Beni programında trans birey olduğu için ailesi tarafından asla dışlanmadığını, geniş bir ailede sevgiyle büyüdüğünü söyledi.

YouTube video

Utku Uysal kimdir, hayat hikayesi nedir sorularının yanıtı Gör Beni programında kendisi tarafından açıkça ortaya kondu. Utku Uysal ikiz kardeşi olduğunu, ikizinin kız olduğunu açıkladı. Lise sonlara doğru farklılıklarının belirgin bir şekilde ortaya çıkmaya başladığını söyleyen başarılı solist, 4 yaşındayken ikiz kız kardeşinin kıyafetlerini giymeye başladığını ifade etti. 

Şarkıcı Utku Uysal Gör Beni Programında Nasıl Solist Olmaya Karar Verdiğini Anlattı

Utku Uysal Armağan Çağlayan Gör Beni söyleşisinde, sahnelere nasıl çıkmaya başladığını anlattı. Utku Uysal nereli sorusuna Balıkesir Gönen olarak cevap verdi ve üniversite okumak için İstanbul’a geldiğini, Moda Tasarım eğitimi alıp solist olarak çalışmaya başladıktan sonra iki kız arkadaşı tarafından Aydın’ın sahnesine gidip burada çok etkilendiğini anlattı. Arkadaş grubunda şarkı söylerken sesinin güzel olduğunun keşfedilmesiyle birlikte, işsiz kaldığı bir dönemde şarkıcı olmaya karar verdiğini söyledi.

“Bana İlk Desteği Babam Verdi”

Utku Uysal babası ve annesinin kendisine destek olduğunu açıkladı. Utku Uysal annesi babası ve ailesinin pek çok üyesinin öğretmen olduğunu söyledi. Utku Uysal Armağan Çağlayan Gör Beni programında trans birey olması nedeniyle aile baskısı görmediğini hatta kendisine ilk destek veren kişinin önce babası sonra da annesi olduğunu söyledi. Utku Uysal Gör Beni söyleşisinde konuya dair şu sözleri kullandı:

“Bana İlk desteklerden biri babamdır. Hayatını yaşa, özgürlüğünü yaşa… Bana İlk desteği babam verdi. İlk babam destek oldu Bana. Biliyordum zaten dedi, annem de… Hiç değilse yaşa. Niçin evladımızı kaybedecegiz, o un yanında olmalıyız. Yenilmememi aileme borçluyum. Onlar bana bu şekilde destek olmasalardı… Kız kardeşim karar ver, çocuğum teyze mi diyecek,  başka bir şey mi diyecek dedi. O kelimeyi bile kullanmadı. Sana ne demeliyim gerekiyor? Hemen karar verdim o anda.” 

Utku Uysal Gör Beni Programında Trans Bireylere, Anne Babalara Seslendi: Öldürmelerine İzin Vermeyin

Başarılı sahne performansıyla adından söz ettiren Utku Uysal Armağan Çağlayan Gör Beni programında, çocuğu trans birey olan anne babalara ve trans bireylerin kendisine seslendi. Bunun bir yaradılış olduğunu ifade eden Uysal, bu sınavın sadece trans bireylerin kendisinin sınavı olmadığına, anne babaların da sınavı olduğuna vurgu yaptı. Utku Uysal Gör Beni programı sonunda anne babalara şu sözlerle seslendi: 

“Bütün anne babalara… Bir kez daha düşünmelerini istiyorum. Bu sınav hepinizin. Sadece çocuğunuza zarar vermiş olmuyorsunuz, onu yok sayarak. Gay arkadaşlarıma veya bu tarz arkadaşlarıma da; mücadele edin, kolayı seçmeyin. Muhakkak arsızca her gün aşındırın kapıları. Yeteneklerinizi varsa her meslekte, gidin konuşun, mücadele edin. Sapıkların gerçekten ucu bucağı yok, onların oyuncağı olmayın. Çünkü onların hiçbirini görmüyorlar. Görünürde size zarar veriyorlar. Onların hepsini yok sayıyorlar. Sizi tercih edenleri, sizi isteyenleri örtbas ediyorlar kendi aralarında. Sizi öldürmek daha kolaylarına geliyor. Öldürmelerine izin vermeyin. Varlığınız için mücadele edin.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!