featured

Uyku Müzikleri ile Sağlıklı Uykunun Tadına Varın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mışıl mışıl, bebekler gibi uyumak için uyku müzikleri dinlemek hiç aklınıza geldi mi? Size vereceğimiz müzikler ile bulutların üzerindeymişcesine rahat uyuyacak, uykunun tadına varacaksınız!

Uyku Müzikleri Nedir?

Uyku müzikleri, dinlemeye başladığınız andan itibaren sizi dinlendiren, uykuya kolay bir şekilde dalmanızı sağlayan müziklerdir. Uyku müzikleri bebek gibi güzel bir şekilde uyumanızı sağlar. Şimdi, eğer uykuyla alakalı sorunlarınız varsa, ya da daha rahat şekilde uykuya dalmak istiyor iseniz, çeşit çeşit uyku müziklerimiz sizlerle!

1. Derin Uyku Müziği

Bazı insanlar pik uykusu dediğimiz derin uykuya geçiş yapmakta zorlanırlar. İşte burada devreye derin uyku müziği girer. Vereceğimiz müziği dilerseniz kulaklık ile, dilerseniz de telefonunuzu yakınınıza koyarak hafif ve kısık sesle hoparlörden dinleyebilirsiniz. Bu müzik kesintisiz olarak 6 saat sürecek, kesintisiz ve rahat bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.

YouTube video

2. Meditasyon Müziği

Meditasyon Müziği. Uyku için en iyi müzikler arasında yer almaktadır. İyi bir meditasyon için rahatlatıcı müzikler nasıl gerekli ise, iyi bir uyku için de aynı müzikleri dinleyerek rahatlayabilirsiniz. Vereceğimiz bu müziği dilerseniz yoğun bir meditasyon yaparken, dilerseniz de uyurken dinleyebilirsiniz. Uyku müzikleri dinle aktivitesi gerçekleştirmek ve derin uykuya dalmak için aşağıdaki müziği dinlemeniz ve kendinizi müziğin akışına bırakmanız yeterli olacaktır.

YouTube video

3. Bebek Uyku Müzikleri

Bebek uyku müzikleri ebeveynlerin adeta kurtarıcısı niteliğindedir. Bebekler de aynı yetişkinler gibi çeşitli rahatlatıcı müzikler ile rahat bir uykuya geçir yaparlar. Ne de olsa müzik her yaşta insanın ruh gıdasıdır. Eğer bebeğinizin herhangi bir problemi yoksa, sadece daha derin uyumasını ve bunu alışkanlık haline getirmesini istiyor iseniz aşağıda ki müziği dinletmeniz yeterli olacaktır. İlk birkaç denemeniz başarısız olsa daha vazgeçmez ve istikrarlı şekilde bebeğinize bu müziği dinletmeye devam ederseniz, bir süre sonra uykuya nasıl rahat daldığını göreceksiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=S2Cx2DzfL_E

4. Büyükler İçin Uyku Müziği

Uyku Müziği büyükler için de oldukça rahatlatıcıdır. Zaten internet de gezinmeye başladığınız da pek çok yetişkin bireyin bu müzikler ile uykuya daldığını siz de göreceksiniz. Kullandığınız arama motoruna uyku müzikleri veya uyku müzikleri dinle yazdığınız an karşınıza çıkacak sitelerden bu müzikleri dinleyen kişilerin yorumlarına da ulaşabilirsiniz. Şimdi sizlerle yetişkinler için en etkili uyku müziklerinden birini paylaşacağız.

https://www.youtube.com/watch?v=nTwTxtRCvl4

5. Rahatlatıcı Müzik

Uyku Müzikleri elbette ki RAHATLATICI müzik olarak da geçmektedir. Bu tarz müzikler sizi rahatça uyutur ve sabah da dinlenmiş bir şekilde kalkmanıza sebep olur. Eğer uyumak için bu müzikleri arıyor iseniz, rahatlatıcı müzik tarzında da arama yapabilirsiniz. En rahatlatıcı, uyumanıza yardımcı müziği sizlerle paylaşıyoruz.

YouTube video

Uyku müzikleri genel olarak insanların çok fazla bilmediği ya da inanmadığı tarz da müziklerdir. Ancak etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Örneğin kolik bir bebeğe anne karnında ki sesleri içeren müzikleri dinlettiğiniz de daha da rahatladıklarını görürsünüz. Kolik bebek müzikleri daha çok saç kurutma makinası sesi, elektrikli süpürge sesi, mırlama sesi içerir. Çünkü bebek anne karnında buna benzer sesleri duyar ve dış dünyaya adapte olma sürecinde bu müziği duyduklarında rahatlarlar. Aşağıda ki müziği kolik olan bebeğinize dinleterek rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

YouTube video

Uyku Müziği Nasıl İndirilir?

Uyku Müziği indir seçeneği kullanarak uyku müzikleri indirmek istiyor iseniz bunun birçok yolu bulunmakta. Eğer uyku müzikleri indir seçeneği için youtube kullanacak iseniz yapmanız gereken şey öncelikle seçeceğiniz müziğin bağlantısını kopyalamak sonrasında da burayı tıklamak. Kopyaladığınız bağlantıyı açılan sayfada ki kutucuğa yapıştırıp indir der iseniz müzik mp3’e dönecek ve ses dosyası olarak kolaylıkla telefonunuza inecektir.

Uyku müzikleri dinlemek, bu müzikler ile uykuya dalmak aslında  bir yaşam biçimidir. İlk dinlediğiniz de sizin için pek bir şey ifade edecek olmasa da bunu alışkanlık haline getirdiğiniz de asla vazgeçemeyeceğinizin farkına varacaksınız. Sıradan müzikler ya da televizyon sesi, beyninizi uyutmaz. Ancak uyku müzikleri için aynı şey geçerli değildir. Bu müzikler bilinç altınıza rahat uyku kodlaması yaparak kaliteli ve verimli bir uyku uyumanızı sağlar. Pik uykusuna geçişte en büyük yardımcınız olacak, rahat uyku uyumanızı sağlarken yaşam kalitenizi arttıracaktır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!