featured

Uyku Sorunu Yaşayanlar Dikkat! Farkında Olmadan Uyku Düzeninizi Bozan 5 Farklı Sebep!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyku Sorunu Yaşayanlar Dikkat! Farkında Olmadan Uyku Düzeninizi Bozan 5 Farklı Sebep!

Uyku problemi her yaştan bireyin yaşayabildiği sorunlardan birisidir. Fakat bu sorunların sebebi siz olabilirsiniz! Nasıl mı?

Uyku problemi yaşayanlar genelde sorunun farkında olmadan bu düzeni tekrarlamaya devam eder. Hatta birkaç değişim yapsa da uyku düzeninde bir farklılık göremez.

Halbuki uyku düzeninizin bozulmasında etkisi olduğu kanıtlanmış birkaç sebepten bahsedebilmek mümkündür. Üstelik bu sebepler daha önce hiç aklınıza gelmeyecek sebeplerdendir!

Eğer sürekli uyku problemi yaşıyorsanız ve bunun için en azından psikolojik sebepleriniz yoksa bahsedeceğimiz sebepler uykunuzu alt üst ediyor olabilir.

Nevresim Takımları

Nevresim Takımları

Her nevresim takımı uyumanız için uygun değildir. Neden mi? Çünkü doğal malzemeden üretilmiş nevresim takımlarının yatağı havalı tuttuğu ve terlemenizi önlediği bilinmektedir.

Halbuki sentetik malzemeden üretilmiş nevresim takımları cildinizde sürekli terlemeye yol açar. Artan sıcaklık dengesine bağlı olarak beyniniz ‘uyku’ moduna bir türlü geçemez.

Hal böyle olunca da yatağınıza gerekli hava akışı giremez ve kaybolur. Ayrıca cildinize vereceği tahriş hissiyatı da geceleri uyku problemi yaşamanız için davetiye çıkarır.

Narenciye Yağları

Narenciye Yağları

Uçucu yağlar genelde rahatlamak için kullanılır. Etrafa yaydığı koku sayesinde sakinleşmeniz gerçekten de mümkündür.

Fakat bu yağlar genelde lavanta gibi sakinleştirici özelliğe sahip olan yağlardır. Halbuki narenciye sınıfında yer alan yağların uykuyu getirmediği aksine kaçırdığı bilinmektedir.

Bu yüzden yatmaya yakın değil aksine sabahları narenciye yağlarını kullanmanız önerilmektedir.

Magnezyum Değerlerinin Düşüklüğü

Magnezyum Değerlerinin Düşüklüğü

Uykusuzluğun temelleri genellikle vitamin eksikliğine bağlanabilmektedir. İlk adım olarak doktorunuzdan vitamin değerlerinize bakmasını isteyin.

Genellikle magnezyum eksikliği sık görülen durumlardan birisidir. Özellikle kaslarınızda seğirmeler meydana geliyorsa ve hatta huzursuz bacak sendromunu yaşıyorsanız yüksek ihtimalle eksiklik vardır.

Magnezyum ihtiyacını karşılayarak uykusuzluk problemini giderebilirsiniz.

Doğal Bitki Türleri

Doğal Bitki Türleri

Uyuduğunuz alanda bitkilerin bulunmaması oldukça önemli bir konudur. Özellikle astım gibi nefes alma konusunda zorluk yaratacak bir hastalığınız varsa, dikkat!

Bitkiler bilindiği üzere geceleri havaya zararlı maddeler verir. Bu maddeler ortamın oksijenini bitirecektir. Bu durumda da nefes almanız zorlaşır.

Vücuda gerekli oksijen miktarı girmedikçe uykuya dalmanız da oldukça zor. Dalsanız bile gece nefessiz hissederek uykunuz bölünebilir.

Ortamın Çok Sıcak Olması

Ortamın Çok Sıcak Olması

Yatak odanızda üşüdüğünüz için sürekli ısıtıcınızı açık tutuyorsanız gece uykuya dalmanız biraz zor. Her ne kadar sıcaklık mayışmaya ve uykuya götüreceği hakim olsa da bu oldukça yanlıştır.

Isıtıcılar sürekli ortamın ve vücudunuzun sıcak kalmasını sağlar. Halbuki beyniniz uykuya geçmeden önce vücut sıcaklığını düşürerek sinyaller verir. Bu uyku zamanının geldiğini gösterir.

Ortamdan ısıtıcıları çıkardığınızda ya da değerini düşürdüğünüzde daha rahat uykuya daldığınızı göreceksiniz.mask

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!