featured

Uzaylılar Nerede ? Samanyolu Galaksisinde 36 Farklı Gelişmiş Uygarlık Olabilir !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Evrende bizlerden başka canlılar var mı? Uzaylılar nerede? uzaylılar varsa neden onlarla iletişim kuramadık? Uzay o kadar derin ve geniş ki içinde bulunduğumuz Samanyolu Galaksisinde bile milyonlarca yaşam barındıran gezegen olabilir.

Yaşam Barındıran Gezegenler

Bir gezegende yaşam olabilmesi için yıldızının yaşam kuşağında olması gerektiği düşünülüyor. Yıldızının yaşam kuşağı içinde olan bir gezegen aynı zamanda yeteri kadar su içermeli ve uzayın radyoaktif etkisinden kurtulmak için de manyetik bir alana sahip olmalıdır.

Uzayda Bizden Başka Gelişmiş Canlılar Varmı ?

Diğer bir koşul ise yaşam barındıracak gezegen yoğun meteor kuşakları güzergahında olmamalı… Çünkü devamlı meteor düşen bir gezegende karmaşık yaşam formlarının gelişmesi mümkün olmayacaktır.

Gelişmiş Uygarlıklarla Nasıl Haberleşebiliriz ?

Yaşam için gerekli bir çok parametre göz önüne alındığında içinde bulunduğumuz Samanyolu Galaksisinde en az bizim kadar gelişmiş 36 uygarlık olması gerekiyor. Tabi onlarla aramızda binlerce ışık yılı mesafe olması iletişime geçme imkanımızı kısıtlıyor. Kim bilir belki yakın bir gelecekte radyo sinyalleri dışında farklı bir iletişim yöntemi bulacağız ve uzak komşularımızla haberleşebileceğiz…

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!