featured

Uzmanlardan Sütyenler İçin Uyarı Geldi! “Her Kullanımdan Sonra Sağlığınız İçin Mutlaka Yıkayın!”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sütyenler her gün yıkanmalı mı? Uzmanlar sağlığınız için sütyenlerin günlük yıkanması gerektiğini vurguladı!

Her kadın külot gibi direk tene temas eden iç çamaşırların hijyenik olması gerektiğini bilse de sütyenlerin sık sık yıkanması gerektiğini farkında olmayabiliyor. Sütyenlerinizin yıkanması gerektiğini ise ufak bir koku testi ile anlayabilirsiniz.

Son yapılan araştırmalar, sütyen temizliğinin daha ciddi bir boyutta gereklilik olduğunu gösteriyor. Araştırmaların sonuçlarına göre uzmanlar, her kullanımdan sonra mutlaka sütyenlerin yıkanmasının sağlık açısından ciddi önem arz ettiğini vurguluyor.

Uzmanların dediğinin aksine peki sütyenleri her kullanımdan sonra yıkamazsak ne olur? İşte olacaklar…

Uzmanlardan Uyarı Geldi! “Her Kullanımdan Sonra Sağlığınız İçin Mutlaka Yıkayın!”

Uzmanlardan Uyarı Geldi! “Her Kullanımdan Sonra Sağlığınız İçin Mutlaka Yıkayın!”

2/6

“Her Kullanımdan Sonra” Derken Uzmanlar Ne Kadarlık Süreden Bahsediyor?

“Her Kullanımdan Sonra” Derken Uzmanlar Ne Kadarlık Süreden Bahsediyor?

Dermatologlara göre bir sütyenin tam kullanım süresi bazı faktörlere göre değişiyor. Terlemenin minimum seviyede olduğu zamanlarda sütyeni tam giyilmiş olarak saymayan dermatologlar, aynı zamanda aşırı bir terleminin olduğu zamanların ise sütyenin birkaç defa tam giyilmeye denk geldiğini söylüyor.

Cildinizin yağlı olması da elbette sütyeninizin hijyeni üzerinde doğrudan etki gösteriyor. Eğer yağlı bir cildiniz var ise elbette sütyeninizi de sık yıkamanız gerekiyor. Burada karar tamamen sizin.

Cildinizin yağ oranına ve terleme sıklığınıza göre sütyeninizi de tıpkı külotlar gibi gerekli sıklıklarda mutlaka yıkamanız tavsiye ediliyor.

3/6

Sık Yıkanmayan Sütyenler Bakterilerin Davetçisi Oluyor!

Sık Yıkanmayan Sütyenler Bakterilerin Davetçisi Oluyor!

Göğsün alt kısmı bakteriler ile mantar enfeksiyonlarının üremesi ve çoğalması için yeterince elverişli bölgedir. Cildinizdeki yağ ve ter birleşerek bu bölgelerde daha fazla olur. Bu yağ ve ter birleşimi doğrudan sütyeninize yapışır ve bakterilerin bir numaralı barınma yeri haline gelir.

4/6

Cilt Problemlerine Ortam Hazırlar

Cilt Problemlerine Ortam Hazırlar

Cilt problemleri dediğimizde aklımıza ilk olarak yüz bölgesinde çıkan sivilceler gelse de aslında südyeniniz de kirlendiğinde özellikle göğüs ve sırt bölgenizde ciddi cilt problemlerine ortam hazırlar. Eğer cildinizi sık sık temizlerseniz bu durumda sütyeninizin cildinize vereceği zararı da minimuma indirebilirsiniz.

5/6

Kıyafetlerin Kötü Koku Salgılamasına Neden Olur

Kıyafetlerin Kötü Koku Salgılamasına Neden Olur

Kıyafetler neden kadar temiz olursa olsun ve ne kadar güzel kokarsa koksun eğer temiz kıyafetlerin altında sık sık yıkanmayan bir sütyen varsa temiz kıyafetlerinizin güzel kokusunu da baskılar. Bu nedenle de sütyeninizi sık sık yıkayarak hem sütyeninizin hem de kıyafetlerinizin kötü kokmasını önleyebilirsiniz.

6/6

Deodorant ve Ter Birleşerek Sütyeninize Zarar Verir

Deodorant ve Ter Birleşerek Sütyeninize Zarar Verir

Sütyeninizi uzun süre giydiyseniz ya da kısa zamanda aşırı terlediyseniz sütyeninizin özellikle kenar kısımlarında teri, deodorantı ya da losyonu gösteren sarı çizgiler oluşur. Farklı birkaç yöntemle bu sarı çizgilerden kolayca kurtulabilirsiniz.

Sütyeninizdeki sarı çizgileri çıkarabilmek için ihtiyacınız olacak malzemeler sadece diş fırçası ve leke çıkarıcıdır. Leke çıkarıcı sürdüğünüz diş fırçası ile sarı çizgileri narin şekilde ovarak yok edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!