featured

Vegan Köfte Tarifi İle Damaklarınız Şenlensin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Vejetaryen kişiler seçtikleri beslenme türünden ötürü hayvansal gıdalar tüketmezler. Vegan kelimesinin anlamı da vejetaryenlik ile aynı olsa da veganlar için “sıkı vejetaryenler” derler. Peki vegan olan kişiler köfte yiyemezler mi? Elbette yerler!

Vegan Köfte Tarifi

Oldukça lezzetli vegan köfte tarifi ile siz de vagan köfte yapabilirsiniz! Üstelik bu köftenin yapımı hem oldukça kolay, hem de oldukça lezzetli. Vegan olan kişiler et yiyemediklerinden ötürü köfte türü yiyecekler yemezler. Çünkü içinde et vardır ve içinde hayvansal gıda olan herhangi bir şeyi yemek veganlar için adeta eziyettir.

Günümüzde bir çok kişi vegan beslenme tarzını sağlıklı bulsalar da kimi diyetisyen ve doktorlara göre bu durum sağlıksızdır çünkü vücudun hayvansal gıdalara da ihtiyacı vardır. Veganlar ise bunun tersini savunurlar. Onlara göre bakliyatlardan aldıkları vitamin etlerden alacakları vitaminlere eş değerdir.

Vegan köfte yemeniz için illa ki vejetaryen olmanız gerekemez. Eğer siz de sebze seviyor iseniz, vereceğimiz tarifi mutlaka denemelisiniz! Yapımı oldukça basit olduğundan yorgun bir akşam üstü hemen bu köfteyi yapabilir ve vakitten kazanabilirsiniz. Üstelik bu köfte misafirlerinize ikram etmek için de oldukça güzel bir seçenek olacaktır. Örneğin, öğle yemeğiniz de hafif bir şeyler tercih etmek isterseniz yine bu köfte tarifinden faydalanabilirsiniz.

Vegan köfte yapmak isterseniz bunu sadece sebzelerden değil haşlanmış bakliyatlardan da yapabilirsiniz. Normalde et yiyen biriyseniz emin olun bu köfte etlerinizin yanına da oldukça yakışacaktır. Fazlasıyla doyurucu olduğu için diyet yapan kişiler için de oldukça uygundur. Dilerseniz bakliyatlardan yapacağınız köftenin yanına fırında sebze yaparak diyet menünüzü genişletebilirsiniz.

Verdiğimiz vegan köfte tarifinden faydalanarak güzel bir köfte yapabileceğiniz gibi, bu tarifi baz alarak kendi köftenizi de yaratabilirsiniz. Aslında bu köfteler mücver tarzı yiyeceklerdir. Siz karışımın içerisine ne istiyor iseniz ekleyip, farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Eğer vegan değilseniz ancak diyette olduğunuz için bu köfteyi tercih edeceksiniz o halde sossuz olarak yapmanız daha az kalori almanız açısından daha iyi olacaktır. Böylelikle diyetinize hem lezzet katmış olursunuz, hem de fazla kalori almazsınız. İşte karşınızda harika köfte tarifi!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!