featured

Müslümanlar Namaz için Kiliseye Gidebilecek! Berlin Neukölln Kilisesi Müslümanlara Kapısını Açtı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da Mart ayından bu yana koronavirüs nedeniyle kapatılan ibadethaneler 9 Mayıs’ta açıldı. Açılan ibadethanelerde koronavirüs önlemleri kapsamında alınan sosyal mesafe kararı sebebiyle Müslümanların namaz kılmak için bazı camilere sığmadığı bildirildi. Berlin Neuköiln de bulunan bir kilise ise bu duruma çözüm bularak koronavirüs günlerinde Müslümanların ibadet edebilmeleri için kapılarını açtı. Müslümanlar ise sosyal mesafe sorunu yaşamadan Ramazan boyunca teravih ve Cuma namazlarını kilisede kılabildiler.

Müslümanlar Namaz İçin Kiliseye Gidebilecek!

Neukölln de bulunan ve yalnızca 100 kişinin ibadet edebildiği Dar Assalam Camisi’ne, koronavirüs günlerinde sadece 50 kişi girebiliyordu. Bu duruma Martha Lütheryen Kilisesi çözüm buldu ve Müslümanların namaz kılabilmeleri için kapısını açtı.

Dar Assalam’ın imamı Muhammed Taha Sabri ise kilisede kılınan namaz ve yapılan ibadet için, salgının toplumu birleştirdiğini ifade ederek, krizlerin insanları bir araya getirdiğini söyledi.

Her ne kadar alışılmadık bir durum olsa da Kilisede namaz kılmak Müslümanların ibadet edebilmesi için çözüm oldu. Bu duruma Samer Hamdoun’da şu şekilde açıklama getirdi ve,

“Müzik enstrümanlarının ve resimlerin olduğu ortamda namaz kılmaz biraz tuhaf. Fakat bu küçük ayrıntıları unutabilirsiniz, nihayetinde burası da Tanrının Evi”

dedi.

Martha Lütheryen Kilisesi’nin Rahibesi Monika Matthias ise okunan ezandan etkilendiğini ifade etti. Matthias açıklamasında ibadete katıldığını ve Almanca konuşma yaptığını bildirdi. Rahibe yaptığı açıklamasında,

“Ve vaaz sırasında, hep evet dedim çünkü aynı endişelerimiz var ve sizden öğreneceklerimiz var. İnsanların birbirine karşı bunları hissetmesi güzel bir duygu”

dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!