featured

Arabam Ne Kadar Eder Demeden Önce Bilmeniz Gereken 10 Altın Kural

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Yeni bir otomobil alacağınız ya da otomobilinizi satışa çıkaracağınız zaman arabam ne kadar eder otorapor nasıl alırım sorusunu mutlaka kendinize sormuşsunuzdur. Otomotiv sektöründe güvenilir bir oto ekspertiz firmanız varsa, bu soruyu profesyonelleri ile de çözme imkanı bulursunuz.

Arabam ne kadar eder otorapor hizmeti ile bu işlemi bir profesyonelin sizin adınıza aracı ziyaret ederek yapmasını sağlayabilirsiniz. Eğer arabamı kendim görmek, değerlendirmek ve karar verirken teknik detaylarını kendim incelemek istiyorum diyorsanız, arabam ne kadar eder sorusuna cevap verdiğimiz rehberimizi okumaya devam ediniz. 

Arabam Ne Kadar Eder Demeden Önce Bilmeniz Gereken 10 Altın Kural

ÖTV zammı sonrası yapılan fiyat güncellemelerinin yanında ikinci el otomobil kredisi indirim kampanyaları da düzenlenmeye başlandı. Bu durumu fırsat bilen otomobil tutkunları ise yeni bir otomobil almak için kolları sıvadı. İşte, sahibinden arabam ne kadar eder sorusunun cevabını etkileyen özellikler!

1 – Marka

Bir otomobilin fiyatını değiştirebilecek en önemli parametrelerden biri markadır. Aynı özelliklerdeki bir Fiat otomobil ile BMW otomobil arasında büyük oranda fiyat farkı olacaktır. Bu noktada, o otomobil markasının söz konusu model için muadil fiyatlar göz önünde bulundurulabilir. 

2 – Yaşlı Arabam Ne Kadar Eder

Bir otomobilin üretim yılı yani yaşı fiyatı üzerinde etkiye sahiptir. Aynı markanın aynı özelliklerdeki 20 yaşındaki otomobili ile 10 yaşındaki otomobili arasında fiyat farkları olacaktır. Aynı zamanda klasik otomobil ile de aynı yaştaki başka bir otomobil arasında fiyat farkı olabilmektedir. 

3 – Model 

Aynı yıl üretilmiş aynı marka iki farklı modeldeki araç fiyat farklılıklarına sahip olabilir. Modele bağlı iç donanım ve dış donanımlar ile makyajlama işlemlerinin olup olmaması, otomobilin fiyatı üzerinde değişikliklere neden olacaktır. Arabam ne kadar eder detaylı inceleme yaparken modeller arasındaki değişiklikleri de dikkate almalısınız. 

4 – Gövde Tipi

Bir otomobilin spor, binek, SUV ya da ticari otomobil şekillerine sahip olması fiyat üzerinden değişikliğe neden olacaktır. Otomobilim ne kadar eder arabam com filtrelerinde de detayları ile sorulan bu özellikler birbirinden farklı fiyatlar ortaya çıkaracaktır. İncelenen otomobilin sedan, station vagon, hatchback ya da cabrio tipte üretilmiş olması da ikinci el otomobil fiyatları üzerinde değişikliği neden olacaktır. Siz de otomobilinizin fiyatını hesaplarken bu özellikleri göz ardı etmemelisiniz. 

5 – Yakıt Tipi

Bir otomobilin kullandığı yakıt tipi, o aracın fiyatı üzerinde değişikliğe neden olabilmektedir. Benzinli, dizel, elektrikli ve hybrid model otomobillerin her biri birbirinden farklı fiyat cetvellerine sahip olacaklardır. 

6 – Otomatik Vites Arabam Ne Kadar Eder

Satın alınacak ya da satılmak istenen otomobilin fiyatı üzerinde değişikliğe neden olan bir diğer değişken de vites tipidir. Otomatik, manuel ya da yarı otomatik vites çeşitlerine sahip olan araçların birbiri arasında ciddi fiyat farkları olabilmektedir. 

7 – Renk 

Bazı otomobil markaları belirlediği otomobil modellerinde özel renk seçenekleri sunabilmektedir. Bazı otomobillerin ise bazı renkleri çok tercih edilmektedir. Bu noktada renk değişkenine bağlı olarak fiyat artışları olabilmektedir. Bu noktada 2 bin TL ile 5 bin TL arasında fiyat değişimleri yaşanabilmektedir. 

8 – KM 

Bir otomobilin fiyatı araştırılırken, aracın yaşı kadar km miktarı da önem taşır. 10 yaşında 140 bin km yol yapmış bir otomobil ile 3 yaşında 300 bin km yol yapmış bir otomobilin bazen fiyatı bazen birbirinden çok uzak olmayabilir. Bu noktada aracın km miktarına da hassasiyet ile yaklaşmak gerekmektedir. 

Eğer otomobilin km miktarında düşürme işlemi yapıldığını düşünüyorsanız ya da bunun yapılmadığından emin olmak istiyorsanız, mutlaka ve mutlaka aracı bir oto ekspertiz firmasına götürmeli ve detaylı ekspertiz raporu almalısınız. 

9 – Donanım

Arabam ne kadar eder trink sat uygulamasında yer alan filtrelerde de sorgulandığı gibi otomobilde yer alan ekstra donanımlar fiyat üzerinde değişikliklere neden olabilmektedir. Otomobilin sahip olduğu multimedya cihazları, klima özellikleri, özel jant tercihi, aydınlatma sistemleri ve sunroof gibi donanımsal özellikler, fiyat değişimlerine neden olabilmektedir. Bu noktada, aracın üzerinde bulunan donanımların alış fiyatlarının bilinmesi fayda sağlayacaktır. 

10 – Boya – Değişen – Hasar Kaydı

Bir otomobilin tamamen boyanmış olması, aracın bu boyaya ihtiyaç duyacak bir kazaya karıştığı imajını verebilir. Otomotiv sektöründe tanıdığı olan ya da kendisi bu alanda çalışan kişilerin birçoğu tramer kaydı alınmaması için kaza raporu almayarak aracın teknik işlerini kendisi yapmaktadır. Bu noktada aracın tamamen boyalı olması, otomobilin daha düşük fiyata satılmasına neden olmaktadır. 

Araç üzerinde kapının, farların, kaputun ya da camın değişmiş olması ya da hasarlı olması da araç fiyat üzerinde değişikliklere neden olabilmektedir. 

Tüm bu detayları inceleyerek ikinci el otomobil fiyatları üzerinde bir fikir edinebilir ya da Doğan Kabak ‘ın da gösterdiği gibi arabam ne kadar eder arabam com araç fiyatlandırma sitesini kullanabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!